} Nymåne • Optakt {

[ NYMÅNE: Solen & Månen i konjunktion 23° i Vandbæreren 11. feb. kl. 14.47 ]

• Just nu står Månen fuldstændig ny i Vandbærerens kollektive, opfindsomme & innovative tegn. Her er fokus på det fællesmenneskeliges bedste, fremtiden & om hvordan vi opfinder os bedst muligt ind i den. Men også frihed & lykke er hovedtemaer for denne måne! Desuden er denne Nymåne lidt speciel — af flere årsager.

• For det første har den en speciel numerologi (som jeg skriver om i næste opslag) & for det andet, har den det seneste døgn (siden 02.20 d. 10. februar) danset igennem Vandbæreren & mødtes med alle de planeter, der pt holder hof der & aktiveret dem. & med Månen selv, ser vi altså intet mindre end 6 himmellegemer (Saturn, Jupiter, Venus, Merkur Rx, Solen & Månen) i tegnet.

• Det er i sig selv en relativt sjælden konstellation (jeg laver et nørde opslag, hvor jeg lægger de seneste tilsvarende planetmøder i Vandbæreren op), der altså aktiverer al den energi, der pt står & vibrerer i Vandbæreren. Denne slags vinduer er relativt sjældne — & ovenpå det store energimæssige skifte, der markerer overgangen ind i Vandbærerens Tidsalder, er denne Nymåne et kraftigt startskud på den Nye Verden. Derfor kan tiden de seneste dage også have føltes særlig intens, da vi binder hele den gamle energi op & siger farvel.

• Denne indadvendte periode Månen har, fra hun står i sin sidste balsamiske fase (ca 3 dage før hun skifter cyklus) optil hun står Ny, kaldes Sortmåne eller Den Døde Måne. Det er afslutningen på den nuværende cyklus, der begyndte sidste Nymåne i Stenbukkens tegn. Sortmånen er en fase, hvor vi integrerer, evaluerer, implementerer & lader det, der blomstrede under Fuldmånen i Løven for 14 dage siden, visne ind & formuldes. Det er afslutningen på denne Månecyklus’ liv & er altså en slags dødsproces (deraf navnet).

• Fasen er en slags kropslige/energimæssig vinterperiode, hvor vi trækker al fokus, saft & kraft indad. Det gør vi bedst ved at vegetere, lave vejrtrækningsøvelser, tage fodbad, karbad, hvile, sove lur med varmedunk, drikke te, suppe & spise varm & nærende mad, samt have uldent tøj & sutsko på — og i de hele taget bare svøbe os selv i blødhed, blidhed, ro, omsorg & god tid. Denne periode handler om at vende sin energi ind, bearbejde, sanse, fornemme & skabe en lille slag implosion eller spire, hvorfra man igen kan vende sin energi udad på den anden side, når Månen atter træder frem på himlen som en lille afklippet tånegl —

• Denne indadvendte bevægelse har vi alle praktiseret — bevidst eller ubevidst — de seneste døgn, og med en række planet/Måne-møder har vi måske haft nogle døgn med en række refleksioner. Gamle mønstre, følelser, stemninger, idéer, ambitioner & ønsker har måske været oppe at vende (for hver planet Månen har mødtes med), for enten at få tilført nyt momentum, vi kan handle på efter Nymånen — eller for at bede om at blive sat fri, så den energi, vi ubevidst har bundet op i begivenheden, idéen eller oplevelsen, kan blive sat fri. Derfor kan denne Nymåne også føles særlig intens, spændende — eller drænende. Angst kan være en stor spiller disse dage, da den højintense, sitrende — næsten elektriske — mentale Vandbærerenergi let kammer over i nervøsitet, rastløshed, tankemylder, ruminering eller overtænkning. En god måde at få afløb for dette på, er ved at friskrive — altså bare sætte pennen på papiret & skrive, hvad end der falder én ind.

• Det er vigtigt at tænke på Nymånen som et slags vendepunkt — et cyklusskifte — som fx Vintersolhverv, hvor dagene efter overgangen bliver lysere & lysere. Tilsvarende bliver Månen efter Nymånen, mere & mere synlig i sin tiltagende proces. Dette er også årsagen til, at vi ofte taler om at Nymåner både er tid til at trække sig tilbage i stilhed, ære sine behov & hvile (farvel til den gamle cyklus) & en tid til at plante nye kim i vores indre hjertemuld (velkomme den nye cyklus).

• Derfor vil jeg også opmuntre alle til i aften at hvile og fordøje denne seneste cyklus (og ikke bare de sidste 14 eller 28 dage — men faktisk de sidste 28 år — for det er 28 år siden, at Saturn sidst stod i Vandbæreren) for i morgen, når Månen har skiftet akse, at fejre alt det nye der kommer — og ikke bare den nye uge, men hele den nye tidsalder! Denne Nymåne er den allerførste Nymåne i den allerførste Vandbærer-sæson siden skiftet 21. december, hvor Saturn & Jupiter sammen gik ind i Vandbæreren & den Ny Tid.

• Ønsker man alligevel at ære energien i aften, ville jeg tænde et lys & sidde i dets skær & friskrive. Skrive om alt, der falder én ind; om de ting, man har tænkt over de seneste dage, samt de drømme & ønsker man har for fremtiden — ikke bare sig selv, men for kloden, hele menneskeheden — og måske endda hele vores galakse. Når man skriver friskrivning, er det vigtigt ikke at forcere noget, men blot lade de følelser & tanker, der er parate til at dukke frem af vores ubevidstes indre hav, dukke op for at lave krusninger i vores vågne bevidsthed. At sætte deciderede intentioner kan vi gøre i morgen (hvis man vil) mens vi ærer Venus●Jupiter konjunktionen (selvom det aldrig er rigtig oplagt at sætte intentioner under Merkur retrograd (man kan selvfølgelig gøre, som man har lyst — eller hvis det virkelig kalder på én — men som udgangspunkt er denne periode til refleksion, oprydning, afslutning & at forstå gamle situationer/mønstre set igennem nye, mere bevidste øjne).

• Denne Nymåne i Vandbæreren giver os altså et nyt, forkromet perspektiv på vores visioner, drømme & ønsker for fremtiden! Ligesom at det kollektive — som er Vandbærerens tilgang til livet — kommer i fokus over vores personlige egoer. De fleste kan nok nikke genkendende til, at de har reflekteret mere over den store helhed, vores kollektive adfærd & hvordan vi mon samarbejder om at bygge en stærkere, bedre & mere inkluderende fremtid, der kan holde mange år endnu.

• Så i aften: hvile & slippe al stressen, nervøsiteten, angsten eller bare trætheden. Husk at Vandbæreren er meget følsom på sine nerver, så at afspænde på alle planer er oplagt — & i morgen kan vi, hvis vi ønsker det, sætte mål for vores fælles & lyse fremtid!

..
..
Billedet er af Arkhip Kuindzhi & hedder “Night Landscape”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0