} Nymåne • Optakt {

[ Solen & Månen i konjunktion i 20° i Vandbæreren, 9. februar 23.59 ]

• Et minut i midnat i aften, dansk tid, står sæsonens Nymåne i Vandbæreren eksakt! Det er under denne Måne at mange kulturer (fx kineserne) fejrer Lunar New Year. Udover at være en festdag (de fleste steder i verden er det først i morgen, d. 10/2) er det i år en særlig kraftfuld Nymåne, da den i tilgift er en Supermoon.

• Super Moon er en betegnelse som bruges af astronomer for Ny- & Fuldmåner, der befinder sig i det område nærmest Jorden på Månens elliptiske bane rundt om os. Denne SuperMåne er den første i 2024 ud af 5 (3 Nymåner i træk her til foråret & 2 Fuldmåner i træk til efteråret, hvilket er en ret almindelig mængde). Denne måne befinder sig “kun” med 358.088 km til jorden på sit nærmeste punkt; til sammenligning med den gennemsnitlige Nymåne er den altså 25.000 km tættere på. Det medfører at hun ville virke 30% større, hvis vi altså kunne se hende. Men da Nymånen er usynlig, fordi hun står lige ved siden af Solen på himlen & vi dermed ikke kan se den oplyste side, må vi nøjes med at mærke hendes energi. Det betyder at de mere Månesyge af os vil mærke denne Nymåne meget kraftigt, ligesom vi mærkede Nymånen i Vandbæreren sidste år, der var den Supermoon som stod os nærmest indenfor en periode på 1375 år! Man må virkelig sige, at vi skyder Vandbærerens Tidsalder igang med bravur!

• Månens cyklus påvirker vores indre liv & da denne Nymåne befinder sig så tæt på Jorden vil vi opleve et særligt træk i vores sind & kroppe. Tidevandet kan være højere under en Supermoon, ligesom de fleste mennesker & dyr bliver mere forstyrret af Månens tiltrækningskraft & dermed sover mere uroligt. Energien sitrer & vi kan måske mærke dybere lag af følelser røre på sig disse dage. Det skyldes at vi alle er lidt mere på stikkerne under Supermåner.

• Nymånen er en spændende Månefase, fordi den både er alting & ingenting. Den er BÅDE en gammel, opfyldt Måne, der har været en hel Månecyklus igennem & nu er stille, træt & mæt af dage — men samtidig er den også den genopstandne Måne, der skyder frem efter sin totale implosion & spirer i et væld af nye energier & initiativer.

• Nymånen er en genstart, hvor slangen bider sig selv i halen. Hvor livet slipper op & genfødes på ny. Det er derfor man både kan frisætte & slippe temaer dagene optil en Nymåne står eksakt (denne månefase kaldes Balsamisk Måne) & derfra initiere, invitere eller åbne for at sætte intentioner med Nymånen, når det lille tiltagende Månesegl signalerer, at Månen atter vælger at *inkarnere* & langsomt tage sit fulde Månespejl på sig igen.

• Det viser os også, at Måneenergi ikke er noget, der følger et præcist klokkeslæt, men snarere smelter & vokser ind i vores egen cykliske rytme; vi slipper op til Nymånen, når vi er parate. Vi kan forsøge at forcere det, men den egentlig styrke(prøve) ligger ikke i kraftudfoldelsen eller at presse sindets idéer igennem, tværtimod.

• Den reelle kraftpræstation ligger i overgivelsen; at turde acceptere, at det, der kommer, kommer & intet andet — & det gælder både for Nymånens spiring & Fuldmånens blomstring. Den første øvelse vi skal lave er derfor at undersøge, hvornår vi er parate til dette slip: Hvornår har du tid & rum til at tillade forløsningen? Hvornår har du lyst? Opstår lysten ikke, kan vi kalde den frem, men mere om det under ritualet nederst. Mit ønske med at skrive alt dette er, at vi åbner os imod en forfinet forbindelse ind & op samtidig.

• At denne Månefase både er en frisættelse & en ny begyndelse bevirker, at man med fordel kan udføre sit ritual over to dage; tillade slippet én dag — en af aftenerne optil Nymånen, hvor vi åbner for en lille frisættelse eller renselse, mens vi enten på aftenen for den kulminerede Nymåne — eller en af de første aftener efter — kan så nye tankefrø & sætte intentioner. Det er det, jeg personligt selv plejer at gøre. Men man kan også inddele sit ritual i 2 runder, om man vil, hvor første runde er en kærlig afsked & anden et håbefuldt ønske. Der er ingen regler, kun hvad der føles naturligt for dig.

• Pointen er, at Nymånen er et skifte, en overgangsfase & en forvandling. Der hvor Månen lader sin gamle cyklus dø, skyller det overflødige ud & skaber rum for at det nye kim kan fæste sig & spire. Derfor forbinder vi også oftest Nymånen med menstruationen; energien er lille, vi vender fokus indad & vi har brug for ro, hvile, stilhed & mørke. Men det er også her at de indre sjælskræfter vokser frem & er stærke.

• Fokus er vendt væk fra bevidstheden & mod vores indre usynlige processer. Sortmånen eller den balsamiske måne, der er afslutningen på den forgangne Månecyklus (som føles kraftig i skrivende stund) er en usynlig Måne, der giver mørke nætter, fordi den følger Solens opgang & de dermed står på samme side af Jorden. Her er det interessant at bemærke, at Månen, set fra Solens side, altid er Fuld. Vores sjæl er i grunden altid illumineret fra den højere bevidstheds synspunkt.

• Det er kun fra vores eget menneskelige ståsted, at der findes ubevidste sider, skygger & personlig udvikling. Vi kan også se det som, at energien (det oplyste Månespejl) er vendt imod vores højere bevidsthed under Nymånen; altså vendt væk fra Jorden & det jordiske liv.

• Efter denne udskillelse, fødes noget nyt. Vi åbner for at frøene kan sættes i vores sind, overbevisninger & afføde nye tankemønstre. Vi rydder ud, for at give plads til en ny bevægelse — en original, kreativ, nytænkende udfoldelse Vandbærer-Nymånen elsker at undersøge & dedikere sig til.

• Almindeligvis er Nymånen en spiringsfase, et sted, hvor vi ikke kender os selv, vores begrænsninger eller færdigheder fyldestgørende, endnu. Derfor er det også vigtigt, at vi skelner imellem at handle & tage initiativ til at handle. Selve bevægelsen er præmatur endnu, men vi må meget gerne forstille os i vores stille sind, hvordan den skal udføres — samt undersøge, hvilke impulser vi har lyst til at handle på. Det essentielle her, er, at vi skaber en åbning, som energien senere hen kan fylde ud med vores intention (eller noget, som er mere sandt/i overensstemmelse med vores væsen. I min optik er det essentielt at vide, at vores forestillingsevner sjældent måler sig med virkelighedens muligheder & derfor er det vigtigt at åbne for *velsignelser*).

• I virkeligheden er det vigtigere, hvad vi føler, end hvad vi stræber efter. Det er følelserne nu, vi skal hæfte os ved; ikke ønsket om forandring. Energien er nemlig helt fin & stadig i spiringsprocessen; vi kan endnu kun se kimblade & ved derfor ikke, hvilken plante vi kommer til at se vokse frem. Derfor er denne månefase IKKE den bedste periode at indgå dybe forpligtelser, langsigtede planer eller store løfter — men derimod tid til at dvæle med hensigten, ønsket & intentionen.

• Ny information vil spire frem den kommende uge, angående det mirakel, vi kalder livet, som vi ser udfolde sig for øjnene af os — & gøre os visere på erkendelser, vi endnu ikke har haft adgang til, men som vil blive synlige for os i løbet af den nyligt begyndte Månecyklus. Derfor skal vi snarere holde vores ønsker & drømme for øje med denne livsbekræftende & aktiverende energi, fremfor at lægge en deterministisk plan.

..
..
Billedet er af Eugène Jansson & hedder “Riddarfjärden, Stockholm”, 1898.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0