} Nymåne • i • Skorpionen pt. II {

[ Solen & Månen i konjunktion i 12° i Skorpionen kl. 22.14 ]

• I år er Nymånen i Skorpionen en ganske kraftig én. Udover at være en Supermoon, der hiver mere i væskerne i vores kroppe, så er den også astrologisk forstærket, da den har følgeskab af både Skorpionens kaldæiske hersker, handlekraften, utilfredsheden & viljens planet Mars, & Merkur, sindet, kognitionen & kommunikationens planet, der alle danner opposition til Uranus i Tyren — enten nu eller de kommende dage. Det giver altså et meget stort fokus på forandring & foranderlighed både på indre (Skorpionen) & ydre (Tyren) planer — & i både ord, tanke & handling. Vi kan lettere blive overbevist om andres mere “visionære” & myndige holdninger, pga en iboende frygt i os (for mørket, det fordækte & det vi ikke kan kontrollere + måske endda fremtiden & den utilregnelighed, den bringer) hvilket understreges af kvadraten til Saturn i Vandbæreren, så både Uranus & Nymånen står i kvadrat til (& dermed danner et T-kors med Saturn som apex: det er den røde trekant i horoskopet herunder). Denne forbindelse viser os også en tiltagende energi, der kan være ret svær, som er Mars i kvadrat til Saturn, som ulmer i det fjerne som det spæde oprør mod den strenge patriark).

• Dette understreges yderligere af dagens mest markante aspekt, nemlig Nymånens eksakte opposition til Uranus, der yderligere forstærkes, da han er den eneste planet, der er i et kraftigt aspekt. Uranus, rebellen, nyskaberen, ham der forvandler verdener & værdier, bryder lænkerne & river ubrugelige strukturer ned. Når Solen & Månen sammen står i opposition til den uregerlige frihedskæmper, er der langt op til et temposkifte. Vi kan ikke længere trisse rundt i vores dagligdags trommerum med skyklapper på! Vi kan ikke længere ignorere vores behov, vores frihedstrang, nysgerrighed, inderste ønsker eller vores visioner, alt det vi måske har frygtet, ønsket, men ikke haft modet til at kaste os ud i, bliver synligt med Uranus! Vi kan ikke længere se til, mens verden falder fra hinanden eller lade stå til i umiddelbar uvidenhed. Hvad end, der bliver aktiveret i dig i dag, er Uranus kommet for at forandre det for stedse! Vores selvbillede, vores ideer om behov & værdier får en kold spand vand i ansigtet. Vi kan ikke længere gå igennem livet søvngængeragtigt uden at tage stilling til os selv & vores omgivelser! Vi må ryste det sovende, vaneramte, kedsommelige, forudsigelige af os & springe ud i livet med energi, skaberkræfter & vildskab!

• For nogle vil dette være ganske angstprovokerende! Vi kan opleve chokerende begivenheder, drastiske forandringer eller måske endda helt reelt måne-vanvid (forhåbentlig ikke!), så vær forsigtig i trafikken & når du håndterer elektriske apparater!

• Det hele bliver forstærket af Jupiters 12/3 vibration, som både Uranus, Solen & Månen står i. 3 er ekspansionen, kreativiteten & den dynamiske vækst’s tal. Og for at det ikke skal være løgn står også Mars i 3° i Skorpionen. Et tretal der vækster & forvandler fysiske strukturer, verdener & hierakier. Derfor skal vi også bevæge os med ekstra årvågenhed & generelt ikke tage vovede beslutninger.

• At Uranus retrograd står i eksakt opposition til nymånen i Skorpionen varsler dette års måske største transformation, en indre transformation! Den behøver ikke at finde sted disse dage, men vi vil nok de kommende uger enten erkende, *h v o r*  meget vi har forandret os de sidste 6 måneder — eller måske have en helt konkret transformationsoplevelse.

• Her giver det mening at forestille sig det klassiske døds/transformationssymbol: Sommerfuglen. Skorpionen viser os, at for at vi kan bevæge os fra larvens forsvarsløse, ubevidste bløddyrslignende tilstand, forpuppe os & forvandles til hvad vi er kommet her for — er vi nødt til 1) at gennemgå den totale transformation & 2) have tillid til at den opløsningsproces, der finder sted inde i puppen hjælper os med at blive, hvad vi i sandhed er. Men at turde overgive sig & lade alt velkendt opløses, transformeres, skifte plads for at blive sammenstykket på ny er voldsomt & overvældende. Men før vi kan flyve, må vi først gro vinger!

• Det kan også opleves lidt sorgfuldt, som om at alle vores vante referencerammer pludselig er blevet ugyldige; at livet er noget ganske andet end vi forestillede os &/eller at de forbilleder vi almindeligvis har haft, eller de veje vi troede vi skulle gå ikke virker realistiske, gangbare eller ønskværdige længere. Vores tidligere selvoptagethed kan især blive synlig i dag, da Uranus forsøger at vise os kollektiv kærlighed & hvordan vi samarbejder & coeksisterer som art. I hans verden er det massernes trivsel over det enkelt individs rigdom. Hvis vi kan møde disse bevægelser med et åbent sind, en velvillighed & et ønske om transformation er vi klart klædt bedst på til i dag.

..
..
Billedet er af Guido Reni (1575-1642) & hedder “Cleopatra with the Asp”, 1630.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0