} Venus ● Neptun {

[ Venus i 23° i Krebsen i trigon til Neptun Rx i 23° i Fisken, 21. juni kl. 15.57 ]

• Vi er just gået ind i Krebsens Sæson — Solen (der bestemmer hvilken sæson vi er i) er i morges halv 6 gået i land på Krebsens lune & solbeskinnede strande; det er mandag & vi er tilsmilet af flere heldige & bløde sammenfald de kommende dage. Og det er rart ovenpå en uge, hvor vi mærker efterdønningerne af formørkelsessæsonen & Saturn●Uranus-kvadratet. Dertil er Jupiter — glæden, væksten & forståelsens planet — påbegyndt sin indre rejse med den årlige retrograd, for nogle dage siden, & måske driller Merkur Retrograd igen, da han stationerer for igen i morgen aften, at skifte retning til ret.

• Månen er gået i Skorpionens dybe, mørke, psykologiske vande i går eftermiddags & har dermed både mødt Solen i trigon i begyndelsen af Krebsen & indhenter i løbet af i dag både Venus & Neptun & skaber dermed en gunstig & givtig stortrigon i alle vandtegnene (den blå ligesidede trekant i horoskopet herunder). Stortrigonen mellem Månen i Skorpionen, Neptun i Fiskene & Venus i Krebsen giver smukke, dybe & kærlige følelser, en udpræget sans for skønhed & mennesker, samt et næsten sælsomt nærvær — føles det som om vi er mere sansende & i live end vi plejer? Er man i tilgift et godt sted i sit liv, kan den lette & legende lykke sagte boble frem i én & man ønsker dybe, nærværende & kærlige stunder med dem men holder allermest af.

• Lidt forstyrret bliver vi selvfølgelig også: Mars nærmer sig et T-kors med Saturn●Uranus-kvadratet & tilføjer dermed lidt hidsig, storladent fyrrighed fra Løven, Lilith & Merkur står i konjunktion i 16° i Tvillingen (& i tiltagende i kvadrat til Neptun) & kan gøre os til offer for negative tanker om os selv & vores normalitet — ligesom at Venus nærmer sig sit årlige selvværdslavpunkt: oppositionen til Pluto. Men hvis vi et kort øjeblik overgiver os & lader Månen, Venus & Neptun guide os, er der her en smuk forbindelse, der kan røre os dybt i sjælen, hvis vi tør overgive os til det.

• Venus’ bløde & harmoniske trigon-aspekt til Neptun, der står eksakt her til eftermiddag & gyder olie på vandene; hjælper os med at overgive os, acceptere, men også at nyde eksistensen & stå ved os selv. Neptun giver os mulighed for at drømme, fantasere & lege; stræbe efter vores idealer — for i dag virker de ikke som en fjern ønskedrøm, men som noget, der faktisk er muligt at opnå.

(Men selvfølgelig er alt ikke bare fryd & gammen, den vakse læser har selvfølgelig allerede bemærket, at der forekommer 5 kvadrat-aspekter i dagens horoskop; Mars i kvadrat til Uranus (tiltagende), Månen i kvadrat til Saturn Rx (aftagende), Saturn Rx i kvadrat til Uranus (aftagende) samt Solen & Merkur i kvadrat til Neptun (aftagende & tiltagende) & de vil selvfølgelig dominere nogles humør & oplevelse disse dage — selv i dag, til trods for de ellers harmoniske forbindelser. Der er dog også hele 5 trigon-aspekter & selvom de konfliktende aspekter oftest er mere dominerende, så er de 5 (Måne●Neptun, Neptun●Venus, Venus●Måne + Solen●Jupiter & Merkur●Saturn) næsten alle sammen eksakte & det er nogle virkelig gode forbindelser, hvorfor jeg vil mene, at de fleste vil kunne tappe ind i denne virkelig opløftende & harmoniske energi.)

• Dagens numerologi er også stærkt Merkur-styret; 5 er Merkurs tal, det udvekslende, dynamiske, frihedselskende & foranderlige 5’tal, der forvandler & udskifter — og som også er 2021s tal. Både Venus, Månen & Neptun står i løbet af dagen i 23° (23/5) & skinner et smukt & guddommeligt lys på alt hvad vi gør nu. 23 er i numerologien det mest beskyttede tal, her guider universet & vores vejledere os i hvert enkelt skridt vi tager. Men også hele dagens numerologiske vibration (1+2+6+2+0+2+1=14/5) giver i tilgift også 5! Og det er da spændende, når nu vi netop har forladt Tvillingens sæson (som Merkur hersker over) samt at han stationerer ret netop nu. Rigtig meget fokus på kommunikation & den åndeligt guidede en af slagens. Så hvem skal du fortælle, at du elsker i dag?

• Venus; kærlighedens, nydelsens, selvværdet & værdiernes plantet — der pt bevæger sig igennem Krebsens moderlige, omsorgsfulde & nærende tegn for at undersøge vores mest sarte & sårbare sider — står altså i eksakt trigon til fantasien, illusionerne & drømmene, men også sandhedens planet, Neptun, der står i eget grænseløse & undersøiske domicil; Fiskene. Når værdierne & idealernes planeter står i direkte forbindelse, aktiverer vi de dybere ønsker i os; for os selv som lysvæsner, men også for hele menneskeheden. Venus er den jordnære (naboplanet til Jorden), nydelsesorienterede skønhedselsker, der tager udgangspunkt i det nære & individets behov, mens Neptun (hendes højere oktav), den kollektive planet med det bredere fokus, der ønsker helhed, kærlighed & dyb forbindelse imellem alle mennesker. Kærlighed & kreativitet er altså dybt favoriseret disse dage, ligesom længsel & blidhed, eller sårbarhed, også kan føles meget nærværende.

• Denne forbindelse imellem Neptun & Venus har et særlig stærkt fokus på det næstekærlige, men også det helt nære, vores følelser & sansninger, når de begge befinder sig i vandtegn. Dette er en af de allerfineste forbindelser der findes astrologisk. Her smelter idealerne, forestillingsevnerne & drømmene sammen med kærligheden, nydelsen, værdierne og ønskerne. Drømmene synes tæt på & med trigonen fra Månen (til både Venus & Neptun) & sekstilaspektet til Pluto i Stenbukken, synes muligheden for at manifestere med dem igennem vores intuitive instinkter & langsigtet stålvilje ikke bare mulige, men næsten uundgåelige.

• I nogle tilfælde kan man, under Venus●Neptun-forbindelsen, møde en særlig flamme. Det kan føles som om de virkelig ser en, kan fornemme ens væsen intuitivt eller måske blot kigger os dybt ned/ind i sjælen. Dette kan føre til en stormfuld forelskelse eller meget intens forbindelse (kan også være venskaber). Det behøver dog ikke “ende” med en livslang relation (selvom det er muligt); det kan meget vel være en sjælsforbindelse fra et tidligere liv, der enten skal vække én eller bringe en tættere på os selv. Men(!) i stedet for at kaste sig hovedkulds i forelskelsens arme (som man kan have en tendens til med dette aspekt især når det mødes imellem Krebsen & Fiskene, well hello mr. romantico), vil jeg dog anbefale at man bruger Fiskens blide, rummelige næstekærlighed, & Krebsens dybe familiære nærvær til at blive genkendt & genkende, tilgive og acceptere, samt at møde sig selv & den anden i tillid. Dvs i stedet for at handle på alle vores impulser & kaste os ud i højstemte & måske endda dramatiske ballader, så måske snarere lade begivenhederne komme til os; bruges Venus’ magnetiske tiltrækningskraft (forstærket af Solen i Krebsen i trigon til Jupiter) & invitere ting, mennesker & oplevelser ind i vores liv ved at være parat til at modtage alt godt & derefter (og dette er i sandhed den mest tricky del) at tillade dem at komme ind i vores liv.

• Møder man ikke lige den adelige på den stolte, hvide ganger er disse dage oplagte til at fantasere om vores idealpartner. Er du træt af kærlighedens skuffelser? Eller har du været igennem et voldsomt brud i 2020 eller foråret, fx, så er nu det helt rigtige tidspunkt at definere, hvad det egentligt er du leder efter i en partner eller et parforhold… hvilke kvaliteter ønsker du? Hvad har du i grunden brug for? Og er der egentlig rigtig plads til et andet menneske i dit liv? Hvis ikke, giver det i min optik mening at skabe den plads. I hvert fald hvis vi er seriøse mht den der kærlighed.

• Mange ting (kulturens programmering, generel travlhed, familiemønstre & pessimistiske overbevisninger, der ender med at blive selvopfyldende profetier, fordi vi i frygt skubber andre væk, mm), kan ubevidst ligge & forhindre os i at tiltrække/være åbne overfor den kærlighed, vi egentlig drømmer om. Nogle vil måske også opleve at deres idealer & idéer (Neptun) overhovedet ikke stemmer overens med deres behov & dybe ønsker (Venus) — og det er selvsagt (især hvis denne diskrepans er ubevidst) opskriften på sabotage. Det er svært at få det, som man vil have det, hvis man ønsker to modsatrettede ting… det er oftest de indre konflikter, der skaber de ydre. (besked til mig selv, også).

• Dette aspekt inviterer os imidlertid til at tilgive (& undersøge) vores dybeste behov: Hvad ønsker vi os i kærlighed? Drømmer vi om en frelser? En substitut-forælder? Eller en, der kan give vores liv mening? En der kan bære os ud af vores ulykke, eller fikse alle de ting, vi ikke selv orker, kan lide eller finde ud af? Og i så fald, hvor er det vi ikke er fyldt op? Hvad er det vi selv mangler? & er det egentlig en opgave for en fremtidig partner — eller bør vi i virkeligheden finde en måde at fylde os selv op her?

• Eller har vi et ideal omkring, hvordan vores partner skal være, som er så specifikt at det måske bliver en måde, hvorpå vi sørger for at sortere alle potentielle partnere fra? Et sted, hvor vi forhindrer os selv i at indgå i kærlige relationer, fordi vi enten føler, at vi selv ikke lever op til vores ønskede ideal — eller vi rent faktisk ikke tør åbne os overfor et andet menneske, fordi vi er bange for at blive afvist på det, der er os allermest sårbart?

• De fleste menneskers manglende evne til at indgå i relationer skyldes en af ovenstående. Det er ikke fordi vi er forkerte eller uværdige til kærlighed — tværtimod faktisk — men fordi vi er usikre på os selv, fordi vi har oplevet svigt eller afvisning tidligere i livet — eller fordi vi (pga diverse oplevelser) er blevet overbevist om, at vi er ikke er værdifulde. Det kan skyldes uinteresserede forældre, omgivelser, der ikke forstod os, anerkendte os eller respekterede vores grænser, mm. (Dette kan hurtigt bliv et langt rant om familiemønstre, dysfunktionelle idealer om kærlighed eller manglende evner til at mærke, respektere eller kende egne (eller andres) grænser, da vi alle — i en eller anden forstand — er opflasket med overgrebskultur, hvor samtykke til selv de mest basale ting (såsom, hvad & om man vil spise som barn — hvem man vil hilse på/anerkende (især fremmede voksne) — som man (i gamle dage; læs 90’erne) blev tvunget til, fordi forældrene blev flove over, at man ikke var høflig eller velopdragen, fx.). Men det må blive en anden gang. Det, bundlinjen er, er, at mange bærer rundt på skygger, traumer & blokerende overbevisninger, der forhindrer os i at have de liv vi drømmer om. Og det behøver ikke kun handle om kærlighed; penge, at følge vores hjerte — karrieremæssigt, kærlighedsmæssigt eller kulturelt — kan være ligeså belastet — og her kan denne forbindelse mellem Venus●Neptun altså heale ind i os, ved at hjælpe os med at se disse mønstre & tilgive dem).

• Det korte og det lange er altså, at vi under dette aspekt kan blive positivt bevidste om vores blokeringer vedr kærlighed, kreativitet, værdighed, selvværd eller vores drømme. Hvilket giver os rige muligheder for at udforske, lege, være kreative & ikke mindst nyde. Romantik (har man allerede en partner), egenomsorg, afslapning & dagdrømmeri er i højsædet & dermed oplagte beskæftigelser. Ligesom vores ønske om at forbinde os med andre igennem blid berøring, at kigge hinanden i øjnene, være nærværende eller dyrke bevidsthedsudvidelse igennem samtaler, tantra eller andre spirituelle ritualer er oplagte (selvom en formørkelsessæson ikke er tidspunktet for at sætte intentioner, men snarere er tid for at slippe, overgive sig & hæve sin vibration (er man til det)). Men mindre højtragende aktiviteter (så længe de ikke kræver det store fysisk) er også gode; såsom at se film, underholdning, dyrke skønhed igennem pleje, afslapning, bruge tid sammen med kære venner, rydde ud eller forskønne sine omgivelser.

• Men også tilgivelse er en aktivitet, man kan få særlig meget ud af at dyrke: Både at tilgive sig selv, men også alle omkring én. Tilgive omstændighederne, tilgive alle menneskene (thi de ved ikke bedre, som Fisken Jesus sagde (han er født i marts, ikke juleaften)), tilgive sine egne manglende evner, standhaftighed eller vilje; tilgive de fejlslåede forsøgt, tilgive det almindelige, ordinære, kedelige, praktiske & elske sin plads lige midt i verden; i familien, i livet, som menneske, på Jorden. Alt hvad vi gør nu, har potentialet til at ende ud meget smukt!

• Medfølelse, empati & evnen til at sætte sig i andres sted er også særlig højnet, hvorfor vi kan ønske at være der for andre, hjælpe, støtte, udvise omsorg, donere, udføre frivilligt & velgørende arbejde — eller protestere på andres vegne, derfor er dette også er et oplagt aspekt at afholde en kærlig demonstration under, komme med opråb om uretfærdig eller uværdig behandling — der kan ekkoe i folks sind & hjerter!

• Generelt er der blevet rusket rigtig meget op i alting de seneste par måneder & for nogle kan realiteterne måske have ramt lidt hårdt: Livet er ikke sikkert; fremtiden er ikke (nødvendigvis) sikker; vores kære skal dø en dag, ligeså skal vi; tiderne forandrer sig (endda drastisk for tiden); vi forandrer os — og det kan godt gøre lidt ondt. Men på bedste Skorpionmanér må vi konfrontere det & med Månens dybe instinkt & mod i Skorpionen skal det nok gå godt! Når Skorpionen (som Månen står i netop nu) oplever smerte, ved den, at den blot skal dykke endnu dybere ned; længere endnu, til den når lyset i sit indre. Ligeså skal vi! Det er en ganske velkendt proces for det faste vandtegn, men for de fleste andre tegn, kan det godt være ret så angstprovokerende. Vandtegnene har generelt en virkelig god rekreationsevne, selv Fisken, der ikke nødvendigvis er kendt for sit stærke helbred. Så oven på al denne transformation; gamle undertrykte følelser, fortrængte traumer & uhensigtsmæssige mønstre, der er væltet op til overfladen de sidste mange uger, så dulmer den blide Venus●Neptun kontakt med Månen som sidevogn — og derfor skal vi alle nyde det hele ekstra meget, denne mandag. For vi er altså ikke helt færdige med 2021’s insisterende forandringer!

..
..
Billedet 1) er af August Malmström & hedder “Dancing Fairies”, 1866.
Billede 2) er af Karl Wilhelm Diefenbach & hedder “The Fairy Dance”, 1895.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0