} N y m å n e • i • S k y t t e n • pt. II {

[ Nymåne aspekter ]
• Dagens stillbillede viser egentlig lutter opbyggende aspekter på himmelen (se alle de blå streger), men vores oplevelse af denne optimistiske, ekspansive & frihedssøgende Nymåne vil måske føles ganske anderledes.
• Det skyldes at den primært er aspekteret af en inkonjunktion til Uranus, frihedskæmperen, rebellen & planeten for uventede forandringer; et aspekt der opildner til omvæltninger i frihedens navn! Aspektet er et spøjst aspekt, da det både kan opføre sig som en trigon eller en opposition, alt efter hvordan man tackler det. Har man ingen erfaring med at møde denne type aspekter med gåpåmod, vil de typisk opleves som hårde. Det betyder at denne Nymåne for langt de fleste, vil føles som om, vi enten er ved at bryde fri af en spændetrøje/eller at vi længes efter at gøre det, men ikke kan. Det er altså emotionel ambivalens vi møder i dag!
• Vi fik en smagsprøve på dette aspekt i går, da Solen stod (alene &) eksakt i 3° i Skytten overfor Uranus i 3° i Tyren. Så hvis du følte dig emotionelt eller psykisk mast i går; fortvivlet, frustreret eller slået ud, giver det god mening. Især fordi denne inkonjunktion mimer, det ellers aftagende, men stadig meget aktive, oppositionsaspekt mellem handlingens & viljens stædige ildplanet, Mars, & den utilregnelige opfinder, Uranus; den højere oktav af Merkur, dvs vores højere bevidsthed & genialitet. Mars, der pt står i Skorpionen og stiller skarpt på vores fysiske & kødelige behov overfor Uranus, der i Tyren er i gang med at revolutionere vores opfattelse af luksus, nydelse, idéer om komfort; generelt hele vores grundlæggende værdisystem! Denne spændingsakse mimer en indre konflikt, som Nymånen også deltager i i dag; en konflikt imellem vores ønsker/begær & den forandring/de nye tider, der banker på.
• Uranus kan være en svær planet at møde, hvis man ikke som Skytten er klar til at bryde med alle normer & alt det velkendte. De sidste mange ugers planettæthed i Skorpionen har formentlig gjort opmærksom på nogle temaer eller mønstre, som vi er nødt til at vinke farvel til, men med denne Nymåne kan det føles både smertefuldt & præmaturt at skulle gøre det netop nu.
• Selvom det bestemt på sigt vil være for det bedre, kan denne omvæltende & transformative Nymåne derfor for nogle føles brutal, mens den for andre vil opleves som en lettelse eller befrielse.
• Vi vil have lyst til at bryde fri af alle bånd, der lader til fysisk eller emotionelt at holde os tilbage. Og selvom det for nogle vil være det rette at kappe navlestrengen til denne overordnede dominans eller struktur, som man kan føle sig i krig med, anbefales det på det kraftigste at det ikke foregår i affekt under selve Nymånen!Selvom Skytten ikke er kendt for sin store tålmodighed eller strategiske kontrol, vil det alligevel give mening at kigge lidt efter Venus, der i nat gik i Stenbukken, for at stive os selv, vores tålmodighed & vores værdier en smule mere af.
• Vi skal altså se dagens astronomiske begivenhed som et tveægget sværd: vi bør både besinde os mht vredesudbrud eller pludselige beslutninger, men er vi også nødt til at overgive os til transformationen, som Uranus bringer med denne Nymåne; selvom vi som mennesker gør meget for at livets (lykkelige) stilstand skal beskyttes & de skønne øjeblikke fastholdes, er livet en lind strøm af impermanens & jo mere vi kæmper imod den indsigt, desto mere smertefuldt vil det være for os. Når det er sagt, er det o p l a g t at bruge denne måne & de kommende dage på at mærke efter, hvordan vores liv skal forandre sig fremadrettet!
• Denne Nymåne hjælper os med at forbinde os til vores indre sandhed, højeste visdom & viser os (hvis vi tør kigge efter den) hvor vi hver især kan opnå den største frihed. De kommende dage vil det være givtigt at observere, hvor vores tanker vandrer hen & hvad vi længes imod. Dette er temaer, der sammen med Jupiter●Venus konjunktion i forgårs giver os indsigter omkring, hvilken retning, det ville tjene os at bevæge os i fremover! Selvom der er en masse bagage, der skal slippes, vil det gavne, hvis vi kan møde det med optimisme og om muligt, grine lidt af os selv eller de umulige sammenfald. Dette vil være dejligt befriende & lige i den muntre Skyttes ånd.
• Så hvis du vil sætte intentioner for denne Nymåne, kan du give dig selv nogle dage til at lade det hele synke ind. Besøg gerne følgende spørgsmål med en let & åben tilgang; intet skal presses igennem eller handles på – der er absolut ingen grund til at stresse over disse indsigter; de kommer, når du er klar! Så; hvad drømmer du om? Hvad er dit højeste ønske pt? (& er det en beskeden udgave af det din sjæl inderst inde længes efter? Hvis ja, sigt højere!) Vi er her for at udvide vores horisonter, right? Så hvis du kunne skabe lige det du drømmer om, hvad skulle det så være? Form dit ønske & send det afsted, når du er klar! 🙏🌱🌑
Kærlige Nymånetanker,
A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *