}N y m å n e • i • V a n d b æ r e r e n{

• Gårsdagens Nymåne var en markant én. Med ét enkelt hårdt aspekt til Vandbærerens hersker Uranus, planeten for abrupte forandringer, nybrud, genialitet & nye tilgange.
• Vandbæreren er det sidste lufttegn i Dyrekredsen & det sværeste af dem: nemlig fast luft. Det er en lidt spøjs kvalitet, da luft almindeligvis er noget, vi anser for at være ganske bevægeligt. Denne indbyggede modstrid ser vi dog flere steder i tegnet, der også har et delt herskerskab mellem Saturn (gammel hersker) & Uranus (moderne hersker). En kærlighed til struktur, mønstre & faste værdier, men samtidig et ønske om at gå imod strømmen, destruere alt det stivnede i jagten på at finde sandheden.
• Mens Stenbukken værner om tradition, ophav & arv og den seneste tid har præsenteret os alle for de realiteter vi tidligere har lukket øjnene for, higer Vandbæreren efter en dybere mening, universelle lovmæssigheder & nye verdensordener.
• At kineserne fejrer nytår nu er ganske sigende for det energiskifte vi vil opleve; skiftet fra i går til i dag er et vendepunkt så markant som nytåret. Som jeg har nævnt før har Nymånerne de seneste 4 måneder alle stået i 4 – 2020’s tværsum & langsomt men takstfast kaldet os imod den nye tid. 4 er i øvrigt Uranus’ tal, der også bærer dobbeltheden af Stenbukkens faste & konkrete energi samt Vandbærerens omskiftelige & utilregnelige energi. Et tal der kan bygge verdener, men så lige så let destruere dem igen.
• 4 er også repræsenteret ved Tarotkortet Kejseren, der handler om at tage ejerskab & ansvar for alt hvad vi gør, har & skaber. & her skal man ikke lade sig narre! Selvom Uranus er den rebelske forgangsmand, der gerne bryder alle traditioner, normer & udtjente strukturer, kan han selv være lidt af en patriark & her kan Vandbærerens egen usmidighed godt komme til udtryk. Påståelig, stivnakket & en lidt bedrevidende facon om hvad der er sandt & fornuftigt.
•Derfor har denne Nymåne godt kunne føles ganske udmattende & måske endda kvælende for nogle. Overdreven kognitiv aktivitet, ængstelighed, trætte nerver, udbrændthed & uro kan have været følgerne af denne Nymåne for nogle, mens andre måske bare har været helt vildt trætte. Dette skyldes kvadrataspektet til vandbærerens hersker, Uranus, der også står i et fast tegn, nemlig Tyren. Denne forbindelse skaber uforudsigelighed, omskiftelighed & forandringer. Forandringer vi er nødt til at omfavne også selvom de kommer til udtryk på måder, vi ikke havde forestillet eller ønsket os.
• Dette kald har eksisteret hele efteråret, hvor alle Nymåner siden Nymånen i september har dannet aspekter til Uranus (hvilket vil vare ved til nymånen i marts) & dermed peger ind i en ny tilgang til livet igennem vores hverdag & bevidsthed. Selvom det måske hverken føles let eller rart, da vi bliver præsenteret for nogle af vores egne inderset, dybere sandheder, der nu insisterer på at blive set, hørt & anerkendt & at vi frigiver alt dette gamle og vender os imod den nye energi, der trækker os videre med ind i fremtiden!
• Denne *Sandhed* (hvad end det så er) der er blevet synlig for os nu, kan være smertefuld. Vandbæreren er ikke kendt for at pakke tingene ind eller tage hensyn til sensitive menneskefølelser, da fokus er på gruppen & det kollektive. Det betyder til gengæld også at vi får muligheden for at transformere disse temaer kollektivt, sammen ved at dele & udveksle visioner, tanker & nye idéer.
• Denne nymåne står yderligere i sekstil til asteroiden Chiron, der viser os, hvor vi måske har oplevet afvisning, eksklusion eller sorg over ikke at passe ind i de grupper eller cirkler vi ønskede at være en del af. Men følelser af at være anderledes, ikke følge den slagne gang eller bare være helt sig egen, hjælper denne nymåne & Chiron os med at heale – endda på et kollektivt plan! Vandbæreren hylder individet i gruppen samt originalitet, opfindsomhed & det skæve eller anderledes. Lad os i fællesskab heale vores individuelle særheder & unikke træk & gælde os over livet, jorden & menneskehedens mangfoldighed!
Så hvis du i dag skulle skrive ned, hvilke visioner du har for fremtiden, hvordan ser den så ud? Hvad skal transformeres? Hvordan kan vi bedre samarbejde, mødes, bygge, forbruge? Denne nymåne giver os evnerne til at tænke helt ud af boksen! Vi står i begyndelsen af Vandbærerens sæson med en Nymåne i Vandbæreren på brinken af en ny tid, måske Vandbærerens tidsalder.
NyMånen i går afsluttede sidste fase af det forrige årti & den seneste måneds meget markante opsummering af alt hvad der ikke fungerer i vores liv; individuelt, såvel som kollektivt!
Vandbærerens opfindsomhed bliver aktiveret! Vi skaber nu nye tilgange & Venus/Jupiter fra gårsdagens aspekt tilsmiler os stadig! Så omfavn hvad end der kommer & lad dig inspirere! Typisk opstår de mest banebrydende opfindelser ud af knaphed eller kriser! 🙏✨🚀
..
Billedet er fra Geoffrey Chaucer’s The Canterbury Tales fra 1913-udgaven. Illustrationerne er efter tegninger af W. Russell Flint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0