} Merkur • stationerer • Retrograd {

[ Merkur Retrograd i Vægten (25°) 27. september kl. 07.10 — (10°) 18. oktober kl. 17.16 ]

• Årets sidste Merkur Retrograd er over os! De seneste dage er han stationeret retrograd (dvs. at han har sagtens farten & standset op indtil han endelig begyndte at bevæge sig baglæns her 10 over 7 i morges). Man siger, at de aspekter Merkur danner mens han stationerer er indikatorer for hvordan transitten vil forløbe & deres energisk “aftryk” om man vil, vil farve temaerne. De eneste to aspekter han danner i år er to aftagende, der stod eksakt i tirsdag & onsdags sidste uge; en trigon til Jupiter i Vandbæreren, der løfter os & åbner for at vi kan formidle vores visioner igennem samarbejde & en kvadrat til Pluto, der tvinger os til at forholde os til praktikaliteter, de menneskelige begrænsninger & vores evne til at omdanne udfordringer til fordele.

Disse to planeter er kendt som Solsystems forstørrelsesglas (Jupiter) & mikroskop (Pluto), da de forstørrer & forstærker alt de kommer i kontakt med. Aspektet afgør så hvordan energistrømmen forplanter sig i os, samt hvor let/svært det er an anvende energien konstruktivt eller hensigtsmæssigt.

Det korte & det lange er, at disse aspekter åbner for en nysgerrighed & evne til at gennembore komplekse oplevelser, traumer & indtryk, som vi almindeligvis ikke har tid eller kapacitet til at undersøge i dybden. Vi kan komme ud for intense menneskemøder & dykke ned i glemte, skjulte eller fortrængte oplevelser eller begivenheder, hvilket selvfølgelig forstærkes yderligere af Merkur Retrograd, der beder os om at undersøge os selv & alle vores holdninger & følelser i forbindelse med det relationelle samt alle vores 1-1-relationer.

De kommende 22 dage vil Merkur altså tage os med på sin baglæns snurren igennem Vægtens tegn for partnerskaber, menneskemøder, ægteskab, samarbejde, fjendskab, strid, retfærdighed, harmoni & balance & der vil være et forstærket fokus på virkningen af sindets domæner, samt vores kognition, kommunikation & udveksling (herunder også trafik) af enhver art.

• Når Merkur skifter retning, mærker vi det i vores kommunikationsstrøm (hvilket er særlig højnet i år, da alle 3 retrograder finder sted i de sociale, tænksomme & mentalt fokuserede lufttegn) & derfor kan overgangsdagene føles særligt intense & besværlige (det vil altså sige fra i torsdags af (23.)) — ligesom hvis man har rørt i én retning i en gryde med vand & så skifter til modsat omrøring. De krusninger, der opstår i vandet, er de samme vi kan opleve energetisk i vores tankestrømme & kollektivt i vores trafik, kommunikation, udvekslinger, salg, handel, etc.

• Merkur begyndte teknisk set sin retrograd-periode allerede 6. september, da han bevægede sig ind i sin pre-skyggefasen (de grader Merkur vil bevæge sig retrograd & dermed genbesøge hele 2 gange; først baglæns & så forlæns igen) fra 10° i Vægten (hvor han igen vil stå 18. oktober, når retrograden ophører) til 25°, hvor han står i dag.

• Under Pre-skyggen får vi en snært af de temaer, der vil været aktive under selve Retrogradperioden. Ting, mennesker, begivenheder eller steder, der har tjent deres formål, bliver synlige for os. Ligesom ønsker om nye tilgange, måder, visioner & vaner måske spirerer forsigtig frem. Så hvad har du oplevet siden 6. september? Er der nogle temaer, der går igen? Noget, der springer i øjnene? Gamle mønstre, der er vendt tilbage eller nye temaer, der har stukket hovedet frem? Det vil især være relateret til Vægtens domæne, som altså er relationer, partnerskaber, romantiske interesser, vores forhold til nære venner, idealisme, retfærdighed, kærlighed samt aftaler eller pagter vi har indgået + de klassiske Merkur temaer såsom vores evner til at tale, skrive, kommunikere & i det hele taget gøre os forståelige. Og lige netop det med forståelsen kan halte de kommende uger, så bær over med andre & dig selv & tage en ekstra dyb indånding.

• I morges begyndte Merkur altså at bevæge sig den samme vej tilbage, i sin egentlige retrogradfase, som han har bevæget sig henover siden 6. september. Selve Retrograden finder sted fra i dag: 27. september — 18. oktober; 25°–10° i Vægten, hvor alle de underliggende, kognitive mønstre & opfattelser vi har i forhold til at indgå i relationer med andre mennesker; hvordan vi tænker, taler, tror om verden & vores medmennesker vil blive synlige & komme op til overfladen; en kollektiv bevægelse vi alle vil erfare på individuelle måder — så hvor i dit horoskop har du Vægtens tegn placeret? Husets emne vil give et praj om, hvor (hvilket livsområde) du vil opleve introspektion & indgående refleksion de kommende 3 ugers tid.

Bemærk at tiderne/datoerne ovenfor er en anden tidszone.

• Så selvom de fleste anser Merkur Rx for at være veloverstået når han stationerer ret igen — altså 18. oktober, er det bestemt ikke hele sandheden. For den sidste altafgørende fase, som jeg mener er selve “årsagen” til de 3 årlige Merkur Retrograd — nemlig: integrationsfasen er uhyre vigtigt. Det er her, vi skal implementere alle de erfaringer, oplevelser, følelser & erkendelser, der er dukket op (eller som jo netop vil dukke op de kommende uger) i kølvandet på den bevingede budbringers baglæns snurren igennem intellektets & nuancernes rige.

• Denne efterfase, kaldes Post-skyggefasen, som er den periode, hvor Merkur igen går frem fra 10° til 25° i Vægten (nu for tredje gang), der strækker sig fra 18. oktober — 3. november. De eventuelle misforståelser, vi oplever de kommende 22 dage vil altså rette sig ud fra 18. oktober, men vi vil stadig ikke være helt færdige med de erkendelser Post-skyggefasen tilbyder os. Her skal vi nemlig for alvor blive bevidst om det erfarede & integrere det i vores vågne bevidsthed & dagligdags tænkning. (& måske får vi nogle uventede overraskelser; situationer eller begivenheder, vi måske ikke anså for så relevante under Retrogradens introspektion, kan pludselig udgøre et tidligere overset nøgleelement i vores hverdag, den efterfølgende tid).

• Fra d. 18. oktober til og med 3. november vil vi altså se Merkur bevæge sig igennem den sidste del af Vægten for tredje gang, og som i én gang til for Prins Knud, får vi lige en ekstra mulighed for at gense det hele én gang til. Vi har evalueret, reflekteret, undersøgt en masse & nu skal disse oplevelser synke ind. Så tag dig tid, mærk dig selv den kommende 1,5 måned & læg mærke til hvilke nye måder, opdagelser & tilgange der for alvor spirer frem i dig!

..
..
Billede 1) er af Brent Cotton & hedder “A Timeless Drift”.
Billede 2) er et Merkur Rx index for denne retrograd venligst lånt fra cafeastrology.com & viser hvordan Merkur (ser ud som om) han først bevæger sig frem, dernæst tilbage, for til sidst at bevæge sig frem igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0