} Merkur • stationerer • Retrograd {

[ Merkur Retrograd i Tvillingen (24°) 30. maj kl. 00.33 — (16°) 22. juni kl. 23.59 ]

• Vi har haft nogle ret intense dage denne uge med eftervirkningerne af Saturn Retrograd i søndags (d. 23), en Total Måneformørkelse i onsdags (26.) & Merkur Retrograd i nat halv 01. Og ikke nok med det, så mødte Merkur Venus i konjunktion i morges, mens han stationerer retrograd (standsede op for senere i nat at ændre retning). Så nu mærker vi for alvor virkningen af årets anden Merkur Retrograd, der de kommende 23 dage vil tage os med på sin baglæns snurren igennem hans eget tegn, Tvillingen, & forstærker på den måde virkningen af sine domæner: sindet, kognitions- & kommunikationsevner samt trafik af enhver art.

• Når Merkur skifter retning, mærker vi det i vores kommunikationsstrøm (hvilket er særligt forhøjet, nu han står i eget tegn) & derfor kan overgangsdagene føles særligt intense & besværlige (det vil altså sige fra i tirsdags af) — ligesom hvis man har rørt i én retning i en gryde med vand & så skifter til modsat omrøring. De krusninger, der opstår i vandet, er de samme vi kan opleve energetisk i vores flow & kollektivt i vores trafik, kommunikation, handler, etc.

• Merkur begyndte teknisk set sin retrograd-periode allerede 15. maj, da han gik ind i det man kalder pre-skyggefasen (de grader Merkur senere vil genbesøge 2 gange; først baglæns & så forlæns igen) fra 16° i Tvillingen (hvor han igen vil stå 22. juni) til 24°, hvor han står nu.

• Under Pre-skyggen får vi en snært af de temaer, der vil været aktive under selve Retrogradperioden. Ting, mennesker, begivenheder eller steder, der havde tjent deres formål, bliver synlige for os. Ligesom ønsker om nye tilgange, måder, visioner & vaner måske spirerer forsigtig frem. Så hvad har du oplevet siden 15. maj? Er der nogle temaer, der går igen? Gamle mønstre, der er vendt tilbage eller nye temaer, der har stukket hovedet frem? Det vil især være relateret til Tvillingeemner, som skolegang, venner, naboer, søskende, vores sind samt vores evner til at tale, skrive, kommunikere & i det hele taget gøre os forståelige. Og lige netop det med forståelsen kan halte de kommende uger.

• Nu her d. 29. maj standser Merkur altså op & begynder i nat at gå den samme vej tilbage, i sin egentlige retrogradfase, som han har bevæget sig henover siden 15. maj. Selve Retrograden finder sted fra 30. maj — 22. juni; 24°–16° i Tvillingen), hvor alle de underliggende, kognitive mønstre & opfattelser vi har i forhold til hvordan vi tænker, taler, tror om verden & vores medmennesker, hvordan vores forhold er til lærdom, at gå i skole, data samt udveksling af disse, vil blive synlige & komme op til overfladen; en kollektiv bevægelse vi alle vil erfare på individuelle måder — så hvor i dit horoskop har du Tvillingens tegn placeret? Husets emne vil give et praj om, hvor (hvilket livsområde) du vil opleve introspektion & indgående refleksion de kommende 3 ugers tid.

• Efter hans Retrograd kommer vi til Post-skyggefasen, som er den periode, hvor Merkur igen går frem fra 16° til 24° i Tvillingen (for tredje gang), der strækker sig fra 22. juni — 7. juli. Og kommunikationen vil atter blive mere let, klar & almindelig derfra. Men vi vil stadig ikke være helt færdige med erkendelserne, for i Post-skyggefasen skal vi for alvor blive bevidst om det erfarede & integrere det i vores vågne bevidsthed & dagligdags tænkning. (& måske får vi nogle uventede overraskelser; situationer eller begivenheder, vi måske ikke anså for så relevante under Retrogradens introspektion, kan pludselig udgøre et tidligere overset nøgleelement i vores hverdag, den efterfølgende tid). Og selvom der helt klart vil være nogle, der vil ånde lettet op, er der andre, der vil synes at realiteterne er lige brutale nok.

• Så selvom de fleste anser Merkur Rx for at være veloverstået når han stationerer ret igen — altså 22. juni, er det bestemt ikke hele sandheden. For den sidste altafgørende fase, som jeg mener er selve “årsagen” til de 3 årlige Merkur Retrograd — nemlig: integrationsfasen er uhyre vigtigt. Det er her, vi skal implementere alle de erfaringer, oplevelser, følelser & erkendelser, der er dukket op (eller som jo netop vil dukke op de kommende uger) i kølvandet på den bevingede budbringers baglæns snurren igennem intellektets & nuancernes rige.

• Fra d. 22. juni til og med 7. juli vil vi altså se Merkur bevæge sig igennem den sidste del af Tvillingen for tredje gang, og som i én gang til for Prins Knud, får vi lige en ekstra mulighed for at gense det hele én gang til. Vi har evalueret, reflekteret, undersøgt en masse & nu skal disse oplevelser synke ind. Så tag dig tid, mærk dig selv den kommende 1,5 måned & læg mærke til hvilke nye måder, opdagelser & tilgange der for alvor spirer frem i dig! Frem til d. 7. juli vil vi med Tvillingens flyvske sind undersøge & sammenflette, derfra vil vores intuition tage over & nænsomt guide os, når Merkur går ind i Krebsens tegn om aftenen d. 11. juli.

..
..
Billede 1) er af Edouard John Menta (1858-1915) & hedder “Pierrot’s Dream”, 1908.
Billede 2) er et Merkur Rx index for denne retrograd venligst lånt fra cafeastrology.com & viser hvordan Merkur (ser ud som om) han først bevæger sig frem, dernæst tilbage, for til sidst at bevæge sig frem igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0