} Merkur • Rx ● Jupiter • Rx {

[ Merkur Retrograd i 15° i Jomfruen i trigon til Jupiter (der stationerer retrograd) i 15° i Tyren, 4. september kl. 12.28 ]

• 4. september er en sjov dag i år, da der sker så mange skift i energien; Venus stationerer ret efter 43 dages retrograd & de sidste dage kan have føltes som et svirp med en halefinne — & med Månen i Vædderen det meste af dagen i går i kvadrat til Pluto kan meget frustration & vrede, som måske er knyttet til de værdighedstemaer — eller til sorgen over, at det ikke ser mere ud som vi ønsker os, have fyldt en del (som irritation hos folk).

• Heldigvis er Månen gået i den godmodige & metodiske Tyr i dag & inviterer os til overgivelse & nydelse (interessant skifte fra det hidsige Mars-styrede tegn, som gjorde os frustrerede over de ting, der ikke “fungerer”, men Månen i dag ønsker for os at vi slutter fred med livet, mens hun står i den Venusherskede Tyr. Det betyder altså også, at hun transitter henover Jupiter i dag, mens han danner trigon til Merkur & stationerer retrograd — det sjove ved denne dag er nemlig, at som Venus slipper sit intense ridt i underverdenen & atter dukker op til overfladen, jamen i selv samme timer forbereder Jupiter sig på at dykke ned.

• Vi har allerede set dette aspekt én gang her til sensommeren tilbage i august, da Merkur befandt sig i sin pre-skygge (forberedelsen til sin retrograd). Det betyder at vi vil have glæde af denne oplysende trigon hele tre gange dette efterår.

• Og som en smuk måde at ære Venus vældige & meget indsigtsrige retrograd på, får vi assistance af kosmos i dag med en meget harmonisk forbindelse mellem planeterne for vores evne til at lytte & forstå. De står nemlig i gensidigt gnidningsfri forbindelse & danner en smuk trigon. De mødes i 15°, som er en af de allermest okkulte tal — og ovenikøbet et Venustal. Vi ser altså Venus stationere ret i dag, Månen befinder sig i hendes nattetegn & Merkur & Jupiter mødes i trigon i en af hendes vibrationer — hvis ikke det er en invitation til at åbne sig, accpetere, nyde, lytte, tage livet & verden ind i dag, så ved jeg ikke hvad det er.

• Når planeten for kommunikation møder planeten for erkendelse — & de begge står i to jordtegn, så er der lagt op til en grundig & dedikeret kommunikation. Vi ønsker at tale & blive forstået — & vi ønsker at lytte & erkende & lære nyt. Når Merkur & Jupiter mødes i harmoniske aspekter, er det en forbindelse imellem den oplevende side af vores sind (Merkur) & den erkendende side (Jupiter). Man plejer at sige, at der hvor Merkur indsamler & udveksler information, der forholder & forstår Jupiter det.

• Man kan lidt karikeret sige, at vi nu både har muligheden for at få læst bøgerne & tilmed forstå, hvad der står i dem. Merkur ordner alle signaler, mens Jupiter afkoder dem. Disse to planeter udgør altså også det mentale makkerpar, der gør at vi kan høre en joke & forstå, hvad det sjove er. De sørger også for, at vi kan lære nye ting eller skelne imellem, hvad der er vigtig information & hvad der ikke er. Hvordan disse to planeters samspil er i dit horoskop afgør fx også hvilken kommunikationsstil du har/foretrækker, samt hvordan du lærer, erkender & formidler bedst (ikke at disse to nødvendigvis er ens). (Dette gælder selvfølgelig stadig selvom man ikke har nogen aspektering imellem de to herrer i sit fødselshoroskop, bare rolig).

• Trigonen imellem Merkur & Jupiter skaber oftest positive ord-ud-vekslinger, hvor vi kan kommunikere vores tanker, idéer, visioner, erfaringer & ønsker. Her kan man fx kommunikerer til potentielle samarbejdspartnere & foreslår nye idéer. Hvis du skal søge funding af nogen art er Merkur●Jupiter trigoner bestemt også oplagte i fht at vækste sin værdi eller kommunikere bredt ud (tænk at Jupiter er Merkurs megafon).

• Meeen der kan også være tendens til at snakke lidt rigeligt & have svært ved at fatte sig i korthed… eller samle sine fabulerende tanker. Dette opvejes dog en hel del af Jupiter i den forankrende & ressourcebevidste Tyr, der hverken spilder sine ord eller penge, men bruger dem grundigt & med den rette intention — mens Merkur Retrograd måske har den lidt modsatte effekt; han giver os nye indfald; en mere fabulerende intuitiv tilgang & måske en lyst til at undersøge ting igennem samtale & idéudveksling. Han vil meget gerne reflektere over, hvordan tingene er, så han kan forstå det hele på ny.

• Alt i alt giver dette aspekt os altså mulighed for at forstå os selv, vores partner & vores omgivelser lidt bedre. Det giver indblik i, hvordan vi skal organisere (Jomfruen) især vore ind liv/sind i det daglige (Merkur) for at kunne skabe i vores eget billede (Tyren) & virkeliggøre de visioner & mål vi har sat os for (Jupiter). Og vi bliver særligt tilsmilet af den joviale kæmpe, Jupiter, der hjælper os med at acceptere, forstå & rumme, de erkendelser & sandheder vi har fundet — og de næste 4 måneder giver han os rig mulighed for at genforhandle vores virkelighedsopfattelse, forstå ting på et dybere plan & måske endda begynde at *tale* med materien igennem vores fingerspidser. Det er en spændende transit, der giver os en dybere oplevelse af intellektet, de spirituelle, vores egen indre visdom & ønsket om at lære noget vi måske kender til, men på anderledes, nye & dybere måder.

..
..
Billedet er af E. A. Wilson “Parselena, McMurdo Sound, 10:30 a.m, 20th June, 1911”, 1911.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0