} Merkur • Retrograd • pt. II {

[ Merkur Retrograd i Vægten (25°) 27. september kl. 07.10 — (10°) 18. oktober kl. 17.16 ]

• Denne retrograd er den sidste ud af de tre årlige Merkur Rx — som i år smukt nok matcher 2021’s dynamiske, frihedssøgende & foranderlige 5’er energi — & dermed alle falder i lufttegn. Dvs at vi stiller skarpt på vores evne til at socialisere, interagere, holde det store overblik, vores perception, at være nøgterne eller objektive, samt vores evner til at kunne forstå abstrakte situationer & sammenhænge.

• Når Merkur er retrograd opmuntrer han os til at reflektere over hvordan vi tænker, kommunikerer & modtager (ikke mindst!) verden omkring os. Han ønsker at vise os, at vi sjældent er i stand til at se ting uden vores følelser & at vores idéer om klarhed, nøgtern finesse & objektivitet altid er farvet af vores paradigmer & den måde vi har lært at tænke & anvende vores sind på. Derfor er det vigtigt at møde andre med ydmyghed & ikke antage at man ved eller forstår hvordan verden omkring en nødvendigvis virker.

• Med denne Merkur Retrograd er der et særligt fokus på vores sind, en mulighed for at gå andre veje & se de indre kringelkroge efter i sømmene, genbesøge, revurdere & undersøge vores indre processer, hvordan vores sind fungerer & udfolder sig samt vores tankestrømme, tankemønstre, overbevisninger & idéer. Vores sind er et værktøj for vores sjæl, ikke et fængsel eller en ængsteligheds-generator, vi skal tyranniseres af. Det er vigtigt at det er os, der med bevidst intention kører bussen & ikke vores ubevidste, nedarbejde kulturelle eller familiære programmering. Og hvilket magisk & kraftfuldt værktøj sindet er!

• Anvender vi dets ultimative potentiale eller genanvender vi gamle, destruktive mønstre? Er vores ubevidste historier & overlevelsesstrategier fra vores barndom i overensstemmelse med vores sandhed & det menneske vi er i dag? Hvad bestemmer, hvad vi er værd & om vi fortjener at få respekteret vores grænser? Gamle overbevisninger eller noget sludder vores klasselærer, svømmetræner, mor eller bedstefar engang sagde? Lad alt der dukker op de kommende 22 dage fange din opmærksomhed. Undersøg det, analyser & eventuelt disseker det, hvis det ikke giver sig selv. Alt der bobler op til overfladen er temaer, mønstre, emner, adfærd mm, der skal transformeres til en mere nutidig version. Det er dog vigtigt at I ikke læser det her som en arbejds-opgave, det er ikke meningen, at vi skal gøre alt muligt, det vigtige er at lytte, stoppe op, observere, tænke, holde pause, mens man drikker en kop te i solen. Mens man hviler & lader sindet folde sig ud.

• De almindelige Merkur Rx misforståelser & konflikter (der opstår, når vi forsøger at undertrykke den indadvendte energi & haste igennem denne baglænssnurrende bevægelse; presse aftaler præmaturt igennem eller nå deadlines, det ikke giver mening at nå) vil have lettere ved at blive løst, hvis vi husker at have værdigheden (både vores egen & andres) & kærligheden med os. Vægtens retfærdige, dualistiske & nuancerede blik på livet vil give os mulighed for indsigter omkring egne eller andres motiver, adfærd & grænser + gøre det lettere for os, at sætte os i andres sted & dermed samarbejde — især de dage fra d. 11-26 oktober, hvor Merkur nærmer sig trigon til Saturn vil det være lettere at acceptere sin rolle & ansvar, samt tage det på sig. Og her vil vi være mere modtagelige for at læge helt gamle mønstre omkring frihed, selvstændighed, selvværd & kommunikation.

• Oplevelser eller emner der rørte på sig omkring d. 6. september vil indikere hvilke temaer denne retrograd vil handle om for dig. Om der er fokus på at afklare bestemte opfattelser, relationer, pengeanliggender, retning eller generel kommunikation, trafik eller noget helt andet, vil vise sig her.

• For nogle vil denne *usædvanlige* kommunikationsenergi gøre det lettere for dem at kommunikere generelt, blive forstået eller udtrykke deres følelser (gælder især for mennesker, der har Merkur Rx i fødselshoroskopet), så hvis du får overraskende kærlighedserklæringer, vær da ikke så overrasket, da denne retrograd som nævnt falder meget kærligt. Og husk, at fordi retrograder altid handler om fortiden eller noget vi allerede “har oplevet”, så er der oftest mulighed for at genbesøge fortiden. Enten igennem minder, følelser, drømme eller oplevelser — men også i forbindelse med reelle møder med mennesker fra fortiden. Og når nu denne retrograd befinder sig i Vægtens tegn for partnerskab, romantiske relationer, ægteskab & fjendskab, så er der rige muligheder (eller risici) for at blive kontaktet af en eks eller gammel flamme. Almindeligvis siger man, at man ikke skal række ud til gamle relationer under Merkur eller Venus Retrograd & det skyldes, at tiden er inde til at reflektere & føle — ikke handle. Ønsker vi stadig at kontakte dem EFTER retrograden er ovre, kan man kaste sig ud i det, men som regel vil det vi reelt har brug for afvikles i løbet af retrogradperioden & med det også vores ønske om at se/genoptage kontakten til mennesket.

• Så afvent gode ting, smil til verden & lad appelsinerne falde ned i din turban. Hastværk er VITTERLIG lasværk under Merkur Retrograd. Så læn dig tilbage, mens du tager den med ro & tager en afgang senere, griner af at du var lige ved at sende den besked til din chef, som din partner skulle have, osv. Og tag dig lidt ekstra tid til at lade tingene falde på plads, som de var tiltænkt, i stedet for at lade vores samfunds misforståede Mars-energi presse afleveringerne igennem før de er færdige, halse efter umulige & urealistiske deadlines, osv. Send hellere sms’en senere, meld afbud til den kaffedate eller meld ud, at du desværre bliver en halv time forsinket. Overskuddet denne tid kommer ikke af at presse Merkurs baglæns strømmen ned i en forlæns form, men ved at acceptere, at det hele forløber anderledes & måske på nye & spændende måder. Husk at vi kan lære meget ved at se os selv udefra & vores hverdag & mønstre på ny, som vi ikke er åbne for, hvis vi er stressede over, at rytmen & dagene ikke forløber som de plejer.

• Husk at tage tid offline, hvil dine nerver & dit sind, lad det simre uden skærm & tusind indtryk. Og så vi jeg også minde alle om, at vi aldrig bliver præsenteret for emner eller temaer, vi ikke er klar til eller har evnerne til at håndtere eller forvandle. Vores underbevidsthed kender os godt & beskytter os imod ting, vi ikke kan rumme eller er parate til at håndtere (deraf fortrængningsmekanismen). Så hvad kan du udfolde med denne nye bevidsthed? & hvordan bidrager den til din udvikling & personlige rejse? Det vil være nogle spændende spørgsmål de næste par uger & husk også: Vægtens spidskompetence er at søge retfærdighed, afbalancere & skabe harmoni. Det vil være nogle gode egenskaber at kunne trække på, den kommende tid.
Rigtig god mandag… på en tirsdag X)

..
..
Billedet er af den nulevende cubanske maler Tomas Sanchez (1948-) & hedder “El Testigo (The Witness)”, 2002.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0