} Merkur • Ret {

[ Merkur går ret i 10° i Vægten, 18. oktober kl. 17.17 ]

• Her til eftermiddag fulgte sindets bevingede budbringer, Merkur, endelig trop (efter visdommen & forståelsens planet, Jupiter) & stationerede også ret. ENDELIG! Det betyder et ophør af hans baglænsskruende energi, der især har kunnet mærkes fra i torsdags, hvor opbremsningen af vores almindelig kommunikation især har kunnet mærkes.

• Det bliver dermed en forvandling af den underbevidste rejse, Merkur har været på, som har fulgt os kollektivt de sidste 3 uger. Det har været en bevægelse ned i dybet; ind under vores harmonisøgende & idealistiske forestillinger & Vægtens ellers så blanke overflader. Her har vi efterladt det harmonisøgende & perfekte ydre & kigget ind bag facaden & konfronteret de uselvstændige, pleasende tendenser i os selv; der hvor vi har svært ved at sige nej, sætte grænser & der hvor føler os dybt afhængige af andre menneskers selskab, kærlighed, accept & omsorg — især i tosomhedens og vores aller-aller nærmeste relationers navn. For nogle har det føltes som en befrielse, at få lov til at smide perfektionens persona & stå rå & ærlig i vores dybeste behov (hjulpet stærkt på det det meste af tiden af Venus i Skorpionen), mens det for andre måske har føltes som perfektionens fængsel at skulle genbesøge kældrene i Vægtens retfærdighedssøgende domhus.

• Det seneste par døgn har vi så kunnet mærke Merkurs energi standse op & jeg skal da love for nogle kraftige dønninger vi mærker af det temposkifte! Når en planet stationerer Ret eller Retrograd mærker vi oftest deres energier allerkraftigst & denne Merkur Ret er yderligere forstærket af en direkte opposition til asteroiden Den Sårende Healer, Chiron, der viser os nogle smertelige sår omkring selvstændighed, ejerskab, ansvar & handlekraftighed, som vi på et tidspunkt tidligere i livet er blevet hæmmet i at udtrykke eller har “erfaret” var farlige for os. Det kan gøre ondt at opdage — som en krølle på denne lange introspektion omkring, hvordan eller hvornår vi sylter os selv eller ofrer os for andre eller fællesskabet uden egentlig at have ressourcerne, blive værdsat eller kunne få noget igen. Denne “nye” bevidsthed kalder Merkur Ret ind & insisterer på, at vi fremadrettet holder i hævd. Ikke mere pleasende dørmåtte adfærd af denne omgang. Det tjener ingen, hverken andre eller os selv.

• Merkur danner en række aspekter i dag; en sekstil til Venus, en trigon til Saturn & står også i tiltagende opposition til Månen, der netop i dag er gået ind i Vægtens modstående tegn, Vædderen, & varmer os op til Fuldmånen i Dyrekredsens første, kardinale ildtegn på onsdag. Med Vægtens kærlige & retfærdige væsen bliver vi nu bedt om at se sandheden i øjnene, lytte til vores intuition, mavefornemmelse samt egne behov & derefter gå vores egne veje.

• Erkendelser omkring steder vi har svært ved at kommunikere, hvor vi føler os hæmmede, angste eller frygtsomme har været særligt aktive den seneste uge, som Merkur●Saturn trigonen er taget til i styrke. Det seneste døgn har vi måske fået vist præcis hvor (med Venus i Skytten & Merkur i Vægten i sekstil (Skytten afsøger, mens Vægten balancerer)) vi skal sætte ind, stå mere op for vores værdier samt blive bedre til at kommunikere, fremfor at forsvare os, bebrejde, håne, lægge ansvaret fra os, fortie, undertrykke vores følelser eller blive vrede og/eller passivt aggressive.

• Dagen i dag kan have været konfliktende eller konfliktfyldt. Vi kan føle at nu er grænsen nået eller bægeret flydt over. Måske er der noget, der føles helt vildt forkert, uretfærdig, urigtigt eller som ikke stemmer overens med vores værdier. Måske kan vi ikke leve op til vores egne (høje) idealer ? Men det kan også være ganske basale menneskelige behov, der bliver syltet eller ikke kan respekteres. Vi må gå i tænkeboks og finde ud af, hvordan vi på en moden, målrettet & sejlivet facon (Saturn) møder disse fysiske begrænsninger eller hæmmende præmisser. Vi kan føle os trætte, møre, porøse, sløje eller decideret udmattede eller ødelagte disse dage — hvilket forstærkes yderligere af en inkonjunktion til Neptun, der har virket som et dræn på os de seneste dage & svækket vores helbred & fysisk & samtidig bragt mismodig & måske foruroligende drømme. Dertil står Solen i kvadrat til Pluto disse dage & markerer et andet lavpunkt — et aspekt Mars også snart bevæger sig ind i.

• Vi skal dog ikke fortvivle. Som Merkur stationerer ret, vil vi de kommende døgn få ideer til at håndtere disse temaer — om det så er, at man ikke kan stå op for sig selv, kommunikere sine behov eller holdninger, leve efter sine værdier, inderste kald eller højere principper, kommer der en løsning på problemerne, hvis vi er villige til at være tålmodige, løsningsorienterede & åbne overfor at skrotte (eller smide på komposten når Skorpionens sæson begynder lige om lidt) nogle af de ordninger, idéer eller strukturer, som vi hidtil anså for gode eller nødvendige, men som vi må sande faktisk ikke opløfter eller støtter os.

• Derfor må de strukturer nedbrydes — og det kan være smertefuldt, skuffende, affortryllende eller demaskerende — og måske endda det hele på een gang! Men bare rolig. Venus’ inkonjunktion fra Skyttens 12. grad til Uranus i Tyrens 13.grad viser os, at vi står i begyndelsen af en endnu dybere transformation af vores indre, vores selvværd og værdier. (Inkonjunktionen er en afslutning på den opposition vi så tidligere på måneden imellem Venus & Uranus. Det bliver spændende at se, hvad vi skal forvandle!)

• Der kan være mange ting i de seneste døgn, der har drillet rigtig meget & ikke villet lykkes — og det giver da også rigtig god mening, da Merkurs energi bremser op for at skifte retning & netop her klumper eller har en slags start-stop fornemmelse.

• Det vigtigste her er at slå koldt vand i blodet, ikke gøre noget overilet & vide, at selv om noget går rigtig skævt, så kan langt de fleste ting (dog ikke alle), oftest rettes op på senere hen igen.

• Så fat mod! Resten af 2021 bliver et vildt ridt, men holder vi hovedet koldt, hænderne i ro (indtil vi er klar til at handle) & tungebåndet tøjlet, ja så skal vi nok komme helskindet igennem! Vægten minder os om en meget vigtig ting netop nu; kærlighed, tålmodighed (selvom det udefra måske ligner ubeslutsomhed) & balance er nøgleord nu!

• Undgå unødig splid, kontrol eller konflikt, men vær ikke bange for uenighed eller forskellige synspunkter. At være fattet & respektfuld i sin tilgang vil løfte os ud af udfordringerne. Og husk, hykleri eller dobbeltmoral er faldgruber vi ønsker at navigerer uden om — især nu. Det er vigtigt at vi handler i overensstemmelse med vores inderste værdier & møder andre åbent uden dom, især dem vi er uenige med. Vores ord & handlinger skal gerne stemme overens nu.

• Introspektion, meditation, spirituelle indsigter, et skærpet fokus & dybere forbundethed til naturen er højnet netop nu! Samt at kunne hæve sig over det menneskelige & egodrevne er essentielt. Hav tillid til din intuition & små fornemmelser, da de er særligt skærpede! Venlighed, næstekærlighed, venskab, samarbejde, ansvarlighed & at læge igennem samarbejde; transcendere igennem separation, ensomhed & fjendskab igennem tilgivelse, anerkendelse, fairness, sammenhold, partnerskaber & kærlighed er i fokus.

..
..
Billedet er af Edmund Dulac til Edgar Allen Poe’s digt “To One In Paradise”, 1912.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0