} MerKur • i • Tyren • pt. I {

[ I transit: 19. april kl. 12.23 — 4. maj kl. 04.41 ]

• Det er efterhånden længe siden, at Merkur sidst var i et jordtegn — helt præcist slap han Stenbukkens pragmatiske planlægningsenergi 8. januar i år & har altså befundet sig i de tre andre elementer siden.

• Og den bevingede budbringer, der repræsenterer vores kognitive færdigheder & udtryksmåde, har det da også langt lettere i ild- & lufttegn, end han har det i de tungere jord- & vandtegn.

• Tyren, der står for stabilitet, ro, fysisk tryghed, materiel overflod, skønhed, rigdom, etc. er en af de mere komplicerede placeringer for Merkur. Hans ellers flaksende, højaktive & omskiftelige natur bliver tøjlet i Tyrens stabilitet & udtrykker sig igennem et skærpet fokus på vores indre værdier & ressourcer, personlige grænser, samt praktisk udførelse af vores idéer & planer. Derfor vil de fleste nok også opleve at have haft et øget fokus på økonomi, kost, bopæl, arbejde samt en stærkere jordforbindelse de seneste 10 dage.

• D. 19. april gik han (hånd i hånd med Solen) hen over tærsklen ind i Tyrens magelige & rolige — og til tider langsommelige, jordbundne energi. Dette giver mindre tempo på kommunikationen samt et roligere sindelag, end vi måske har oplevet de seneste uger, hvor Merkur har stået i den ganske rapkæftede, opfarende & lettere uovervejede Vædder. Så har man været nødsaget til at slå knuder på sin tunge, i begyndelsen af april, for ikke at komme til at sige noget tankeløst, kan man ånde lettet op. Merkur i Tyren er anderledes tænksom & formulerer sig roligere & mere ordknapt. Faktisk foretrækker Merkur i Tyren nogle gange slet ikke at sige noget.

• At sludre for sladderens skyld er med andre ord ikke TyreMerkurs kop te — her vil vi hellere diskutere kvalitet, fornuft, priser & pragmatiske tilgange. Vi forholder os i højere grad til det nære & er ikke så optagede af at fabulere & filosofere — & alt for abstrakte spørgsmål om livet, tanker eller idéer kan hurtigt blive affejet som urealistiske, tossede eller decideret tidsspilde. (Alt det må vi gemme til Tvillingens hvirvlende sæson).

• I Tyrens bekvemme & taktfaste energi er der imidlertid en anden udfordring: Tyrens lidt firkantede tilgange til sine overbevisninger samt virkelighedsopfattelse, kan godt farve vores synspunkter & kommunikation nu, kollektivt. Vi kan let være lidt mere stivnakkede eller påståelige end vi plejer; Tyren står fast på sit synspunkt, også selvom vi måske ikke forstår hele konteksten for situationen eller konflikten. Så har man i forvejen en tendens til at holde på sit & verfe andres idéer & overbevisninger væk, kan det være man skal besinde sig lidt, inden man helt skråsikkert afviser andre.

• Fastheden kan dog anvendes konstruktivt til at opbygge & kommunikere vores indre værd, sætte grænser & øve os i, at kommunikere vores værdier til andre. Tyrens — måske lidt arketypiske konservative tilgang — kan smidiggøres & vi kan reflektere over, hvordan vores værdier egentlig ser ud, hvorfor vi har dem & om de er i overensstemmelse/balance med vores faktiske (bevidste) værdier. For de fleste, kan der været et øget fokus på mental oprydning, da Merkur i øjeblikket står i tiltagende trigon til Pluto, der netop er gået retrograd (altså en tur dybt ned i vores underbevidste).

• Da en af Tyrens mærkesager er at fastholde det fysiske & dele sine værdier om livets jordnære, smukke & sanselige glæder, kan vi have en tendens til primært at fokusere på alt det pragmatiske. Nogle vil måske endda tage sig selv i hovedsaglig at spekulere over, hvordan de “får mest ud af noget”.

• Der er mange ting, vi under Fiskens sæson skulle føle & implementere, der i løbet af Vædderens sæson begyndte at tage form som nye idéer, opfindelser & projekter, som nu gerne vil manifesteres fysisk i Tyrens fyldige formenergi. Alle de tanker begynder disse uger for alvor at materialisere sig & tage fast form.

• Nu kræves der altså velovervejede planer & handling på disse. At tænke sig godt om & holde på sin ret er to effekter af Merkur i Tyren, som vi kollektivt vil holde på. Uvenskaber eller uhøflighed kan lettere komme til udtryk, da vi i langt højere grad kan have en tendens til at insistere på vores sag. & nu da Merkur atter står i den fikserede energi, kan vi have sværere ved at se situationer fra flere sider eller sætte os i hinandens sted.

• Noget af de mest positive ved denne transit er vores fornyede fokus på nydelse. Vi kan være mere optagede af at værne om vores fysiske nydelse, udtrykke søde & liflige ord til vores partnere eller elskere, samt bruge vores mentale energi på at planlægge forskønnelser af vores hjem, have eller udseende — eller måder, hvorpå vi kan skabe mere overflod i vore liv.

• Disse dage nærmer Merkur sig et eksakt aspekt til Neptun i Fiskene i 22°. Denne forbindelse minder os om, at har vi optimismen, fokus & visionerne — ja, med Tyrens stoflighed, kan vi måske allerede nu sanse, hvordan det vil føles, når vores drømme endelig er blevet virkelige — så har vi langt lettere ved at påbegynde manifestationen af vores drømme (Neptun) her på Jorden (Tyren). Dertil nærmer Merkur sig et kvadrat til Jupiter, der kan gøre os mere aktive & sludrende, hvilket vil virke som en modvægt til de mere ordknappe tendenser — dette møde kan også udtrykke sig som tankemylder for nogle. Når Jupiter blander sig i Merkurs anliggender i hårde aspekter, kan vi opleve, at vi har sværere ved at formulere os, eller at vi er nødt til at gøre en ekstra indsats for at få kommunikeret, hvad vi egentlig mener, fordi alt for mange ord, kan forvirre & forkludre meningen.

• Men med en arbejdsom indstilling kan dette lidt svære aspekt dog vendes til vidtløftige forestillinger omkring, hvordan vi manifesterer mere frihed & nydelse i livet her på Jorden fremadrettet. Tyren (Merkur) & Vandbæreren (Jupiter) kan dog være uenige om, hvor det er man skal fokusere (individet eller masserne) for at få det største udbytte af futuristisk egenomsorg. Selvom det ikke vil glide gnidningsfrit, så skaber dette aspekt en forbindelse imellem sidet & forståelsens planeter & selvom det kan være udfordrende, så vil resultatet altid være, at vi allesammen bliver klogere (Merkur), mere realistiske, samt opbygger en fundamental (Tyren) erfaring (Jupiter). Ting tager tid & heldigvis står Merkur i den tålmodige Tyr & minder os om, at vi ikke behøver at klare det hele på én dag.

..
..
Billedet er af Philip Leslie Hale (1865-1931) & hedder “The Water’s Edge”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0