} Merkur • går • Ret {

[ Merkur Ret 16°07′ i Tvillingen, 22. juni kl. 23.59 ]

• Her til aften, et minut i midnat går Merkur endelig ret igen! Det betyder at hans anden retrograd for i år er ovre. En retrograd i eget tegn for første gang siden 2013. Nogle vil have oplevet denne retrograd, der har varet de sidste 3 uger, som ekstra slem, da Merkur kan virke forstærket, når han er hjemme i egen energi. Dvs at teknologien har drillet, at ting, pakker, breve, har været forsinket, at der er sket fejl, ombytninger & aflysninger eller dobbelbooking. At aftaler er gået i kludder, at der har været mange misforståelser i fht kommunikation generelt, samtaler, møder & tekst der er fuld af fejl, udgivet forkert eller sendt til de forkerte. Og så er der nogle, der ikke har oplevet noget synderligt, men måske blot har været lidt mere forvirrede & rundt på gulvet end de plejer.

• Hvad end du har oplevet, så har der måske været trumf på, de seneste par dage? Det skyldes at Merkur er stationeret ret i den spirituelle & omvæltende 16.° i Tvillingen. En grad der korresponderer med Neptuns virkelighedsfjerne energi & Tårnet i tarotten som bringer nye begyndelser fordi den initierer tab i den jordiske eksistens. Den er af gode grundet frygtet af materialister & menneskehjerter. Det betyder dog langt fra at man vil miste alt, det skal snarere ses som at de griske, selvhævdende & hovmodige tendenser renses ud af vores systemer.

• I denne kontekst kan det vise os nogle temaer omkring autenticitet & hvad der virkelig er vigtigt/betyder noget for os. De sidste 3 uger er der måske kommet indsigter op omkring vores syn på verden, os selv, vores relationer — især dem i vores nærværende hverdag. Merkur stationerer ret med 6° orbis fra Månens Nordknude & kan dermed også genaktivere temaer fra både Solformørkelsen d. 10. juni & fra Merkurs første møde med Nordknuden d. 10. maj. Så kan du huske, hvilke temaer eller situationer, der var oppe dér & hvordan ser de ud nu? Refleksioner omkring vores videre vej, kan også komme til os som indsigter nu.

• Og indsigter er netop et nøgleord. For selvom Merkurs retrogradfase er ovre nu, så mangler vi stadig den sidste del af denne proces & det er integrationsfasen. (Det er den periode, som Merkur netop har rejst baglæns, som han nu skal tilbagelægge forlæns igen). Denne fase strækker sig fra nu af og til 7. juli, hvor Merkur atter befinder sig i 24°, som var den grad han stod i d.30 maj, da hele dette cirkus begyndte. Vi får altså mulighed for de kommende 15 dage at erkende, integrere & implementere alle de idéer & indsigter der er kommet til os siden 30. maj.

• Temaer fra de sidste 3-6 uger vil dukke op igen de kommende 2 uger, men vi vil se det hele i et nyt & klarere lys. Vi kan dog godt være længere tid om rigtig at erkende eller forstå, præcis hvad der egentlig fore- går/gik da Jupiter, forståelsens planet, gik retrograd for 2 dage siden.

• Når både dagligdags bevidsthedens planet (Merkur) & forståelsens planet (Jupiter) standser op for at skifte retning, opstår der en række krusninger fra de modsatrettede kommunikations- strømme i både vores evne til at formidle/formulere os samt vores evne til at danne mening ud af det, vi oplever. Og derfor kan forvirringen disse dage også være større. Heldigvis åbner forvirring altid for intuitionen & vores evne til at se bagom ting, da rationalet & de forudindtagede holdninger sættes ud af funktion. Og det er jo særligt oplagt, når nu vi står midt i midsommerportalen.

• Når vi ser mange retrograder i bevægelige tegn; Tvillingen & Fisken, fx. Så er der meget mere knald på sindet & det er derfor langt lettere for os at ruminere helt vildt, at tankerne flyver eller farer afsted, at det hele er kaotisk, at vi har svært ved at koncentrere os, huske, etc. Så har du mistet kontrollen eller følelsen af retning er det en helt almindelig reaktion. Her giver det mening at skrue lidt ned for vores indput/output niveau & gøre en dyd ud af at zone mere ud, holde pauser, være i stilhed, undgå at bombardere vores nerver med syns, sanse- & erkendelsesindtryk, samt at læne sig mere ind i bare at være & flyde med & ikke gøre/handle/tænke/planlægge så meget.

• Så hvordan har denne retrograd været for dig? Har du fået nye indsigter omkring dit syn på dig selv eller verden? Og hvilke strategier vil tjene dig bedre i din videre færd? For mig personligt skal jeg slappe lidt mere af (simpelthen planlægge pauser), arbejde forud på noget jeg først skal “aflevere” om en måned, så jeg ikke behøver bekymre mig om deadlines & så læne, læne, lææææne mig ind i, at ligegyldigt hvad der sker, så behøver jeg ikke kontrollere det & jeg kan have tillid til at ting udfolder sig omkring mig, præcis som de skal. Hvad har du erkendt? 🙏🌙

..
..
Billedet er af Henri Martin (1860-1943) & “View from the Atelier”, 1902.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0