} Merkur • Venus {

[ Merkur i 1° i Skorpionen i sekstil til Venus i 1° i Stenbukken, 6. november 17.17 ]

• I dag mødes Merkur med Venus i det aktive, arbejdsomme & hurtigtflydende aspekt sekstilen. Der er 60° imellem hver planet, hvilket betyder, at de begge står i tegn af den samme polaritet. I dette tilfælde er det de magnetiske, feminine, nattetegn Skorpionen & Stenbukken. At de to planeter, der står Solen nærmest, mødes i aspekter hænder relativt ofte, da de sjældent befinder sig særlig langt fra hinanden. Det er med andre ord ikke en sjælden forbindelse vi ser, da de står i sekstil mellem 2-4 gange om året. Dette gør det imidlertid ikke til et mindre behageligt aspekt & når de mødes i den gensidigt udvekslende, karmisk prægede sekstil oplever vi oftest stor velbehag, især hvis ikke mere hidsige aspekter stjæler billedet.

• Når Merkur, intellektet, kommunikationen & trafikkens planet, mødes med skønhedens, værdierne & ressourcernes planet, Venus oplever vi et særligt fokus på det, der betyder noget for os. Vi kan føle os livlige, optimistiske & som om, at alt kan lykkes for os. Vores åndelige & kulturelle værdier bliver mere synlige for os; pludselig forstår vi måske mønstre, opfattelser eller sociokulturelle-holdninger, vi ubevidst har haft, men ikke har været klar over.

• En blid, venskabelig & legesyn stemning kan brede sig nu — selvom forbindelsen imellem det Pluto/Mars herskede vandtegn Skorpionen, insisterer på dybde, forbindelse & intuition, mens det Saturn-herskede jordtegn Stenbukken, viser os, at tinge tager tid & at vi må forholde os til de fysiske realiteter, vi befinder os i. Disse lidt tungere tegn, giver en ambitiøs, intens & mere mørk farve af dette ellers ganske lyse møde & viser os, at ganske vidst har vi lyst til at socialisere, hygge os, sludre med vores venner, læse & dase — men vi har også lyst til ægte at komme hinanden ved & mærke at vi allesammen er mennesker med hud & hår & alt hvad det ellers indebærer.

• Eventuel stress eller bekymringer, der har trykket os, slipper ofte under dette aspekt & vi føler os bedre tilpas & har lettere ved at udtrykke vores kærlighed & affekt overfor andre på et let & umiddelbart måde, ligesom at vi lettere ser løsninger på de mere irriterende eller sejlivede problemer, vi kunne have.

• Dette aspekt er altså meget socialiserende & giver os varme, nysgerrighed & empati for vores medmennesker. Vi ønsker at dele vores værdier & kærlighed & bliver måske endda også bedre til at udtrykke vores varme følelser. Selvom Venus står i den tiltider lidt bonerte & reserverede Stenbuk, så står Merkur i det hemmlighedsfulde & dybtfølte vandtegn, Skorpion. Og følelserne kunne godt forstærkes yderligere — især nu hvor Månen også står i Ny Skorpionens mørke vande. (Her giver det også mening at huske, at der er skruet en smule op for vores temperament, & at vi kan opleve os selv & andre som en smule mere rørstrømske, opfarende eller passionerede disse dage.)

• Andre vil dog opleve at der er en stort følelsesmæssig ophoben, som vi ønsker at udtrykke, men som vi er meget påpasselige med at udbasunere — eller måske endda en smule bekymrede (Stenbukken) for at overvælde eller forskrække folk med vores dybe følelser (Skorpionen). Her giver det mening at huske, at vi sjældent fortryder vores mod, men alt for ofte fortryder vores frygtsommelighed.

• Generelt er der dog mest en lidt laissez faire & ubekymret holdning, der på dårlige dage gør folk en smule mere skødesløse, uforsigtige & uopmærksomme. Derfor er det vigtigt at huske disse dage, at selvom vi kan løse op & med rette slippe frygten, så er det ikke ens betydende med at vi skal være ubesindige eller dumdristige.

• Til gengæld kan aspektet med fordel bruges til at udrede gamle konflikter, bede om tjenester, indgå handler, der med al sandsynlighed vil komme begge parter tilgode, pga de blidere toner. Man kan også bruge aspektet til at række ud eller kontakte nye, potentielle samarbejdspartnere, da vores kommunikation er sødere & mere behagelig, samtidig med at vores sociale færdigheder er højnede.

• Almindeligvis ses dette aspekt to gange årligt, og viser os nogle temaer omkring at forbinde os & kommunikere vores følelser. Så hvad er aktivt for dig i dag & i morgen, som du måske er relateret til noget du oplevede i midten af oktober? Er der et tema, der går igen? Et menneske, en situation eller et ønske?

Datoerne herunder viser de kommende møder igennem sekstilets energi for Merkur & Venus:

17. oktober kl. 02.23, 2021
6. November kl. 16.58, 2021

18. April kl. 03.08, 2022
6. Maj kl. 08.00, 2022

13. Maj kl. 04.43, 2023
17. Juni kl. 17.29, 2023
15. November kl. 13.48, 2023
11. December 20.16, 2023

13. December kl. 08.44, 2024

19. Januar kl. 17.31, 2025
11. Juni kl. 21.40, 2025
18. Juli kl. 14.36, 2025

..
..
Billede 1) er af Roberto Ferri & hedder “Vanitas”, 2018.
Billede 2) er af Giacomo Grosso “Sorpresa”, 1926.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0