} Merkur ● Uranus + Mars ● Saturn {


[ Merkur i 8° i Fisken i sekstil til Uranus i 8° i Tyren, 22. marts kl. 01.34
Mars i 10° i Tvillingen i trigon til Saturn i 10° i Vandbæreren, 22. marts kl. 04.34 ]

MERKUR●URANUS
• I nat mødtes først Merkur & Uranus i det arbejdsomme & vekslende sekstilaspekt fra hhv hver deres 8. grad i Fisken & Tyren — & derefter mødtes Mars & Saturn i det blide & harmoniske trigonaspekt.

• Merkur er intellektets hurtige, omskiftelige, drillende & legesyge planet, der indsamler, arrangerer & organiserer informationer & data. Han hjælper os med vores kognition, vores måde at tænke på, men også hvordan vi bedst lærer nye ting.

• Uranus er det højere sinds planet, en højere oktav af Merkur kunne man sige. Han er genialiteten, opfindsomheden, opbruddet, revolutionerne, fremskridtet & nybruddets planet. Han indgyder højere kognitive, måske endda telepatiske evner i os & bringer omskifteligheder, rebelske ønsker & omvæltninger i & omkring os. Han tilhører de kollektive planeter & selvom han påvirker vores individuelle horoskoper ligeså meget som de personlige planter, så kan vi først bevidst & aktivt anvende hans potentiale, når vi har fået styr på vores personlige Saturn.

• Merkur i Fisken giver en drømmende, fabulerende & sansende tilgang til vores intellekt & vi kommer i højere eller dybere kontakt med det intuitive, de åndelige & de fællesmenneskelige kanaler & arketypiske energier.

• Uranus i Tyren giver et fokus på hvordan vi oplever fysisk og økonomisk tryghed. Hvad vi forbinder med skønhed, overflod, nydelse & luksus & hvordan vi ønsker at transformere, reformere & gøre oprør imod disse (indgroede) vaner & værdier, så de bedre kan tilpasse sig vores forandrede behov & værdier og så vi alle kan passe bedre ind i den fremtid, vi så småt begynder at øjne bag horisonten.

• Når disse to planeter mødes i den konstant udvekslede sekstil, er geniale idéer, nye opfindelser, landvindinger, øget kognition, sitrende nerver, rastløshed, forvirring, forstærket intuition & fantasi oftest resultatet.

• Begejstring & mentalt stimulerende aktivitet kan også være en følge & vi er oftest mere modtagelige overfor nye & progressive idéer, tanker eller værdier. Vi kan især ønske at udfordre vores traditionelle tænkemåder & vi kan med større skarpsindighed iagttage os selv udefra, nøgternt & nysgerrigt: hvad er det for fordomme, reaktionsmønstre eller overbevisninger, der pludselig bliver aktiveret? Hvorfor blev jeg trigget af det? Det var da i grunden et interessant & pudsigt sammentræf…?

• Vi kan have lyst til at bryde med rutiner & skabe mere fleksibilitet i vores sind, hverdag, tilgange eller arbejdsgange. Vi kan være yderst opfindsomme nu & komme med nogle meget overraskende løsningsforslag. Vi kan også være mere excentriske & talende, men måske pga Fisken kan noget af de vi siger godt være noget forbandet sludder. Men det gør ikke så meget. Uranus går ikke op i det korrekte, korrigerede eller perfekte. Han går op i det nyskabende! Og nybrud & opfindelser kommer typisk af fejl, forsøg eller beregninger, der gjorde noget andet end antaget.

• Vi kan også være mere utålmodige, irritable & kortluntede med andre, der er nævenyttige, “langsommere” eller “dummere” (her er det vigtigt at huske, at alt her i livet er et spørgsmål om perception, inden vi river hovedet af nogen eller pisker dem verbalt). Vi kan have brændende ønsker om at forandre vores liv, levemåde eller jobsituation. NU! Når Merkur & Uranus står i to tegn, de ikke rigtig føler sig hjemme i, er der dog også temaer omkring at opfinde nye måder at virkeliggøre (Tyren) vores drømme eller idealer (Fisken) igennem nye tankegange eller ny teknologi. Men kreativitet eller kunstneriske udtryk kan også boble frem igennem sprog, tekst eller programmering.

MARS●SATURN
• Saturn & Mars er i oldtidens astrologi kendt som nogle af de malefikke planeter, der skaber udfordringer, besværligheder & bekymringer. I dag anser man dem i højere grad for forskellige temperamenter eller livsaldre & som duo udgør de oftest nogle gode læremestre.

• Saturn er den gamle seje, patriark, der værner om traditionen, strukturen & forstår & respekterer livets begrænsninger — mens Mars er den unge, oprørske rebel, der handler før han tænker, men har troen på sig selv, livet & fremtiden.

• Når de står i det blødeste af alle de primære aspekter — den harmonisøgende & lette trigon — så har vi mulighed for at bringe den sammentrækkende kraft (Saturn) sammen med den fremaddrivende (Mars) & dermed mestre den fysiske verdens begrænsninger & stadig opnå flotte resultater. Trigonen, der almindeligvis giver så let ved tingene at man enten kommer til at tage sine evner for givet, fordi man ikke forstår, at det ikke er et talent alle måske besidder — eller som gør det hele så let som en leg, at man bliver doven & undlader at anvende det — for hvorfor skulle man egnetlig anstrenge sig? Når dette utrolig harmonisøgende aspekt møder to så besværlige planeter som Mars & Saturn har vi faktisk rigtige gode muligheder for at anvende deres positive kvaliteter.

• Denne planetforbindelse giver styrke ærgerrighed, ambition & udholdenhed. Her kan vi påtage os de hårdeste, mest besværlige opgaver & mestre dem. Vi excellerer med en naturlig overlegenhed; vi kan afslutte til tiden, holde os indenfor budgettet + vi har taget højde for Murphys lov. Mars’ målrettede handlekraftighed forenet med Saturns slidsomme & pessimistiske (men altid fornuftige) tilgange kan hjælpe os med at opfinde de mest effektive & innovative (Vandbæreren) metoder til at færdiggøre opgaverne.

• Tålmodighed, udholdenhed & selvdisciplin er alle egenskaber vi har let med at anvende disse dage. Og selvom Mars står i Tvillingen, der er kendt for at være flyvsk & nysgerrig, så hjælper Saturn i Vandbæreren os med at holde det forkromede overblik; øjnene på bolden & målet for øje — og vi har intet i mod at slide lidt, ligesom vi heller ikke så let bliver distraheret eller modløs over den (af Saturn forventede) naturlige modstand.

• Har man længe haft et projekt, man er dybt passioneret (Mars) omkring, som har et stort datasæt, der skal bearbejdes, som kræver at man holder tungen lige i munden (Tvillingen) & kan knokle, være arbejdsom (Saturn), innovativ & holde det store overblik (Vandbæreren), så er dette aspekt en gave.

• Tilsvarende kan vi også opleve en fornyet lyst, livsgnist & passion i sine allerede etabelerede forhold. Nu kan vores relationer beriges med loyalitet & hengivelse, ligesom dedikation & tilregnelighed er positive kvaliteter, der styrkes i os under dette aspekt. Denne forbindelse er også oplagt at anvende til at legitimere eller cementere en tilligere flirt. Nu er vi klar til at forpligte os & tage vores begær alvorligt.

• Så har du fået nogle gode ideer i løbet af de seneste dage? Husk at skrive dem ned! Nogle er måske gakkede Fiske/Vandmands-påfund, men andre kunne helt sikkert godt være et smukt kighul ind til fremtiden, hvem ved? Ormehuller findes trods alt! Man skal ikke kimse af de gale idéer, som man siger: der er en smal grænse imellem genialitet og galskab!

..
..
Billedet er af Newell Convers & hedder “Wash day on the Marine Coast”, 1934

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0