} Merkur ● Pluto {

[ Merkur i 24° i Vægten i kvadrat til Pluto i 24° i Stenbukken, 2. november kl. 11.38 ]

• Når planeten for vores dagligdags bevidsthed, sindets finurlige tankemylder, samt vores skriftlige & kommunikative evner, Merkur, møder en af Solsystemets yderste bastioner i kvadrat, her underverdenens hersker Pluto, bliver der lagt pres på vores evner til at tænke, kommunikere & forstå.

• Aspektet mellem vores vågne dagsbevidsthed (repræsenteret ved Merkur) & underbevidstheden samt de grimme, uønskede, tabuiserede sider af vores person & vores sind (repræsenteret ved Pluto), mimer en mulighed for en dybt indre vækkelse, der kan medføre vigtige & nødvendige hamskifte for os kollektivt — en proces der er særligt aktiv nu fordi Merkur, pga sin retrograd, allerede har besøgt denne grad i Venus’ tegn Vægten et par gange i år, & henviser os til at erkende dybe mønstre & tematikker omkring vores værdier & evner til at forbinde os & relatere til andre mennesker.

• Aspektet er ikke ualmindeligt — de finder sted mellem 2-4 gange årligt alt efter hvor Merkurs Retrograd perioder falder. Og i år er altså et af de travle år. Vi har allerede set aspektet eksakt i april & september, men tager altså gerne lektierne igen med årets sidste Merkur Retrograd i Vægtens tegn for kærlighed, harmoni & partnerskab. & af denne ombæring er det altså Merkurs sidste Plutokontakt (igennem kvadratet) for i år & dermed høster vi nu den samlede erfaring fra hhv 22. september & 1. oktober.

• Når Merkur møder Pluto er der aller oftest en skarpsindighed på spil. Almindeligvis udtrykker den sig bedst igennem de harmoniske, mere gnidningsfri aspekter. Men kvadratet har en særlig tvungen nødvendighed over sig, hvor vi simpelthen oplever en ubændig bevægelse imod at kigge ned i vores inderstes dybeste afgrunde. Det kan både føles overvældende & ubehageligt, men der er en meget vigtig årsag til at dette dybdeborende røntgenblik rammer os nogle gange om året. Det handler selvfølgelig om at åbne os & blive smidige omkring vores tilgange til verden omkring os.

• Vi lever i en ekstrem (Pluto) tankefokuseret tidsalder (Merkur), hvor alt (næsten) handler om informationer, der kan eller skal udveksles verbalt, skriftligt, digitalt. Merkurs almindelige flyvske & til tider ukritiske formidlen af en hel masse vilkårlig data har nogle gange brug for en dybt selektiv bevægelse, der kan gennemtrænge flere lag af vores eksistens, som kun Pluto & Skorpionen kan. Det kræver selvfølgelig sit menneske, at mestre disse voldsomme universelle skaberkræfter, som Pluto bestrider, men det er netop også derfor, at vi skal huske at være gode ved os selv, hvis de seneste dage har føltes ekstra intense, karmiske &/eller som om alt det sorte søvand pludselig pibler ind i vores kontrollerede bevidstheds robåd.

• Vi kan sige, at når Merkur står i kvadrat til Pluto, så sker der en bevidsthedsmæssig udrensning, hvor vi simpelthen oplever at vores underbevidste øser ud af en masse gamle, glemte, muligvis traumatiske følelser & oplevelser, fordi vi har brug for at frigive den energi, der skjult er bundet op på at holde alle disse følelser nede & under radaren. Ligesom at træerne om efteråret smider alle blade for at lade dem formulde over sine rødder, så de til næste forår kan bringe ny næring & grobund for nye knobskud, så ønsker Pluto at vi skræller al det unødige af, så vi kun rejser videre med let bagage.

• Under denne transit er det altså helt almindeligt, at vi kan komme ud for intense menneskemøder & dykke ned i glemte, skjulte eller fortrængte oplevelser eller begivenheder. Vores tankegange kan være farvet af en tendens til sort/hvid tænkning, hvis vi ikke er opmærksom på skyggesiderne. Derfor kalder vores skelne-evne på den højeste agtpågivenhed vi kan mønstre, så vi husker at se nuancerne & forholde os til de enkelte mennesker, fremfor at blive alt for idealistisk & principfast & glemme, hvorfor det er vi (som oftest, ikke altid) udvikler regler, kutymer, arbejdsgange, etc. Det er for at tilgodese flest mulige mennesker på én gang samtidig med, at man også har det enkelte menneskes trivsel for øje — det er ikke for systemet eller idealets skyld.

~ 25. Apr: Merkur 25° i Vædderen ■ Pluto 25° i Stenbukken, kl. 09.35, 2020
~ 21. Sep: Merkur 22° i Vægten ■ Pluto (Rx) 22° i Stenbukken, kl. 07.21, 2020
~ 17. Apr: Merkur 26° i Vædderen ■ Pluto 26° i Stenbukken, kl. 23.49, 2021
~ 22. Sep: Merkur 24° i Vægten ■ Pluto (Rx) 24° i Stenbukken, kl. 15.11, 2021
~ 1. Okt: Merkur (Rx) 24° i Vægten ■ Pluto (Rx) 24° i Stenbukken, kl. 16.26, 2021
~ 2. Nov: Merkur 24° i Vægten ■ Pluto 24° i Stenbukken, kl. 11.38, 2021
~ 10. Apr: Merkur 28° i Vædderen ■ Pluto 28° i Stenbukken, kl. 10.45, 2022
~ 27. Okt: Merkur 26° i Vægten ■ Pluto 26° i Stenbukken, kl. 15.08, 2022

..
..
Billedet er af Ignacio Trelis & er en detalje fra billeder, der hedder “Requiem”, 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0