} Merkur ● Neptun {

[ Merkur i 23° i Tvillingen i kvadrat til Neptun i 23° i Fisken, 6. juli kl. 09.39 ]

• Selvom jeg skrev om et virkelig opbyggeligt & herligt aspekt imellem Solen●Uranus i går, så kan man sagtens føle sig nede, tung, træt, forvirret, modløs & trist disse dage. Det er ikke bare stress, søvnmangel, manglende fokus eller tømmermænd; det er Merkur, sindets planet, der møder den grænseløse, oceaniske hersker Neptuns tågede virkelighed i en konfliktende forbindelse. Og efterdønningerne af Mars●Saturn-oppositionen, der begrænser vores energi & efterlader os udmattede, umotiverede & måske endda opgivende. Nogen, der trænger til ferie?

• At vi kan have et lyst, opbyggende aspekt den ene dag & en trægere, forvirrende aspekt den næste, skyldes, at himlen er et komplekst urværk, hvor mange planeter danner aspekter til hinanden samtidig. Nogle gange opstår der konkurrerende energier på himlen, hvorfor forskellige mennesker mærker forskellige ting, alt efter hvad vi hver især er i sync med. Et forstærkende element kan være, hvis der fx er temaer på himlen, der går igen i vores egne liv — eller at nogle af vores fødselsplaceringer modtager direkte aspekter fra transitterne på himlen & dermed aktiverer en personlig dynamik den planet allerede har, der er knyttet til vores eget personlige horoskop & dets temaer. Det lyder måske ret teknisk & uoverskueligt, men i virkeligheden skal man blot se det hele som var det toner i en melodi. Nogle toner sammen, 3 eller flere klange, kan lyde smukt & det kan ræsonnere i os. Mens andre kan danne diskord & skære i ørerne, hvorimod andre igen måske ligger helt udenfor vores høre-spektrum, så vi helt slipper for at høre de toner. Så vi kan altså høre forskellige toner & vi kan opleve melodierne & klangene forskelligt — hvilket er det, der gør astrologisk vejrudsigt muligt.

• Og for tiden er der virkelig tæt pakket på himlen, (da vi denne måned ser en lang række af inkonjunktioner (150° imellem hver placering) så det er lidt svært at give et enkelt, entydigt eller helt akkurat billede, fordi der er så mange påvirkninger, der trækker i hver sin retning. Mange markante spændingsakser (oppositioner & inkonjunktioner) imellem vores lyst (Venus), evner (Mars) & person (Solen) kontra system, frygt (Saturn), angst (Pluto), overbevisninger, mindreværd & usikkerhed. & så er der jo Nymåne i Krebsen snart & den energi er meget fortættet. Derfor vil nogle også allerede kunne mærke, at energien trækker sig ind, ind, ind. Månen transitter iøvrigt igennem Tvillingen i dag & belyser dagens temaer yderligere med sårede, små følelser, vores indre barn-temaer, traumer, dybe behov & instinkter — men også hvad der stå i vejen for at vi kan udfolde vores skæbnevej (Nordknuden). Månen møder først Merkur i konjunktion i morgen, men nogle vil allerede mærke det i dag.

• Men lad os vende os mod dagens eksakte aspekt. Det er efterhånden en gammel kending, da det er 3. gang i år vi oplever Merkur stå i kvadrat til Neptun. Vi får med andre ord et genbesøg af nogle af temaerne fra Merkur Retrograd (da det er årsagen til aspektets hyppighed). Så hvad skete der i dit liv omkring d. 22. maj & 5. juni — som som måske atter gentager sig — eller måske kommer med en afklarende brik i et mønster, der var svært at se dengang? Især tiden omkring 22.maj, vil give et praj, da begge planeter gik ret dengang & tematikken enten opstod eller blev genaktiveret i den periode.

• Når tænkningen, fornuften & vores rationelle sind står i konfliktende aspekt til vores ønskedrømme, idealer, forestillinger & utopia er det klart, at vi kan føle os ved siden af os selv — for hvad er egentlig virkeligt? Almindeligvis forvrænger denne transit vores perception, så oplevelser, aftaler & udvekslinger kan opfattes vidt forskelligt af de deltagende parter, hvilket forvirrer & komplicerer kommunikation, samvær, aftaler & ikke mindst handler. Hvilket gælder alle former for udveksling. Klarhed er i grunden det, der mangler på alle planer, da Neptun slører vores sinds rationale med sine grumsede, fantasifulde vande. Vores sind kan opleves forvirrede, ufokuserede & tågede (hvilket forstærkes med Merkur i sit eget tegn Tvillingen & Neptun i sit eget tegn, Fiskene).

• Derfor er det vigtigt at være rummelig & skabe ekstra tidslige margener til at rette op på misforståelser, miskommunikation, mangelfulde instruktioner & fejlfortolkninger. Står man i en situation, hvor man er nødt til at underskrive kontrakter eller andre lign juridiske dokumenter som ikke kan udskydes, kan det anbefales at have flere øjne på sagen, en ven eller måske professionel rådgivning.

• Her under Neptun Retrograd kan vi opleve at blive dybt desillusionerede. Måske er ting, situationer, aftaler eller relationer SLET IKKE som vi havde troet eller håbet på. Drømme eller lykkelige omstændigheder kan vise sig at have været ren ønsketænkning & vi bliver nu bedt om at rydde gevaldigt op i drømmerierne, luftkastellerne & de fikse idéer & tage hånd om realiteterne. Det kan selvsagt være meget trist at se sine forhåbninger eller opfattelser opløse sig & forvandle sig til noget, der slet ikke er ønskværdigt. Og fortvivlelse eller tanker omkring, hvordan vi dog kunne være så blinde, kan let dukke op. Husk, at vi stikker dybt; Merkur står i tiltagende inkonjunktion/kvinkuns til Pluto (eksakt 17.35 8.juli) & giver os indsigter, vi måske helst ville være foruden. Men når vi rydder ud & op i vores sind, tanker & mønstre, kan vi ligeså godt få det hele med, siger Pluto & det har han jo irriterende ret i).

• Og vi står da også netop i en afsluttende fase af en Merkur-cyklus, da han står lige på kanten til at forlade sin post-retrograd-skyggefase (altså de grader han er rejst retrograd igennem tidligere på året) & derfor høster vi nu de samlede erfaringer af Merkur Retrograd i Tvillingen. Og ligesom alle andre indsigter, niver det måske lidt. Vi har erfaret & integreret de seneste uger & står nu i den sidste fase, hvor alt skal bindes op & implementeres. Så hvor er vi nogle urealistiske drømmere, der forestiller os ting, der hverken kan lade sig gøre eller tjener os? Og for at give det hele et lidt større perspektiv, danner Merkur også en sekstil til Eris (7.7 kl 20.59), sandheden, retfærdigheden & stridens planet & spørger os, hvad der egentlig er sandt for os personligt (Eris står i Vædderen) & om de konflikter eller stridigheder, vi måske står midt i, egentlig leder os derhen, hvor vi ønsker — eller om det bliver nogle stædige principsager, der handler om at holde på sin ret, få ret eller bare bestemme. Vi har altså hele to indflydelser igennem Eris & Pluto, der gerne vil hjælpe os med at komme ind til kernen, se sandheden an & (måske) i øjnene.

• Da Merkur står i Tvillingen er temaer omkring venner, familie, søskende, naboer & lokale relationer i højsædet. Og her gælder det også om at undgå misforståelser, der kan være svære at korrigere fordi man simpelthen ikke har helt mulighed for at få talt ud. Derfor giver det mening at holde sig til de teknisk & faktuelle ting & lade følelserne ude af ligningen, hvis man kan. En lidt for levende & tvistet fantasi kan skrue op for tanker, der stammer fra usikkerhed & frygt for bedrag — men også barndomstemaer, -følelser & -traumer er særligt aktive disse dage, fordi Solen også står i kvadrat til Chiron i Vædderen. Chiron viser os et sted i livet, hvor vi har nogle dybe sjælelige — måske karmiske — sår & dermed overbevisninger. Det kan være tanker som at vi altid bliver svigtet, forladt, afvist, etc, der er aktive nu også. Forvirring, usikkerhed & misforståelser er altså mere almindeligt end ellers & for Guds skyld (men måske mest din egen) undgå fortielser, (hvide) løgne eller lignende. Det spinder hurtigt ud af kontrol, da både Neptun (Retrograd) & Pluto ønsker at afdække “Sandheden”.

• Tilsvarende skal man ikke tro på alt, hvad man hører, forestiller sig, frygter eller ser — for vi ser ikke tingene klart disse dage. På godt & ondt. Derfor, drag ingen forhastede konklusioner, se tiden an. Har du modtaget klokkeklare Neptun-indsigter denne periode er du ikke i tvivl om deres rigtighed — heller ikke om en uge — derfor vent & rid stormen ud. Man kan også have tendens til at falde for konspiratoriske tankegange eller religiøse/sekteriske synspunkter — men også her giver det mening at implementere en sund skepsis for dem kommende uge. Merkur & Neptun danner aspekt indtil 12. juli.

• Selvom vi også kan have lidt sort/hvide tankegange (Merkur/Pluto) & være på jagt efter “Sandheden” (Pluto & Neptun), vil jeg opmuntre til, at man anvender Tvillingens dualistiske & dynamiske måde at se verden på — vi kunne åbne os overfor, at der findes mangeartede måder at se verden på & at sandheden er mangefacetteret; at der ikke findes én definition & at andres opfattelser ikke er nødvendige for at validere vores egen oplevelse. Alles oplevelser er særegne & at to tilsyneladende modstrinde synspunkter kan coeksistere & begge være sande på samme tid — vi kan måske også bruge Neptuns perspektiv til at transcendere rationel eller lineær tankegange? Kan vi anvende Fiskenes & Tvillingernes bevægelighed & få de uvirkelige, fantasifulde tilgange til at smelte sammen med hverdagens behov & forpligtelser? Måske er der også en idé eller et påfund, der opstod tilbage i maj, som kan videreudvikles nu? Måske ligger der også nogle store fællesmenneskelige visioner & gemmer sig i denne forbindelse, der kalder på at blive erkendt, fordi den verden vi lever i godt kunne bruge mere fornuft & idealisme på én og samme gang.

• En givtig måde at bruge denne tid kan være at værne om vores energi. Dvs sætte grænser, ikke give mere end vi kan i vores relationer, hvile os, holde ferie & slippe kontrollen lidt. Det kan være godt at meditere, skrive dagbog, danse, synge, tegne, lege, male, fantasere, filosofere & skrive — især poesi, prosa & friskrivning. Og som altid bør man begrænse indtag af rusmidler af enhver art. Det gælder for alle hårde Neptun-aspekter, da vores psyke er særlig aktiv & sensitiv under Neptuns påvirkning.

..
..
Billede 1) & 2) er af Remedios Varo & hedder “Still Life Reslicitando”, 1963 & “Meeting”, 1959.
Billede 3) & 4) er af Nikolai Astrup (1880-1928) & hedder “Selvportræt ved Sandal strand med Engel og hendes søster”, 1919 & “Interiør med stor blå potte”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0