} Marts • Transitter {

• Foråret er kommet! Det er ikke kun i vejret udenfor at vi kan høre fuglene synge & mærke Solens varme. Kalenderen tager nemlig også hul på de tre forårsmåneder: marts, april & maj! Denne måned indeholder forårsjævndøgn & vil dermed markere, at fra nu af bliver dagene længere & længere. Det sker samtidig med at vi tager hul på det nye astrologiske år med Vædderens sæson, der i år falder lidt tidligt, nemlig d. 20/3.

• Marts er i 2021 en universel 8’er måned (3 + 2 + 0 + 2 + 1 = 8) — & 8’er energien kan godt være lidt intens & sej for nogle. Det skyldes at den viser os dybe lag af eksistensen & hvordan alt her i verden bevæger sig i en vekselvirkning imellem flod & ebbe, dag & nat, liv & død, det hinsides & det fysisk nærværende, osv. Men dermed også kontrasterne imellem underskud & overskud — både på de energetiske & økonomiske planer. For at forstå mystikken bag dette tal, må man erkende, hvad det i virkeligheden er; nemlig et billedet på, at vi i livet ligger & vipper på aksen imellem krop & ånd, handling & hvile; Som forneden, således også for oven; der må være balance planerne imellem: Lægger vi 8-tallet ned, ser vi straks at det er et uendeligheds-symbol & det illusterer faktisk ganske godt den evige, cykliske bevægelse 8-tallet minder os om — den vekselvirkning imellem udånding & indåndng — imellem den handlende, udadvendte energi (i astrologien kaldet maskulin) & den modtagende, indadvendte energi (også kendt som den feminine) sider alle balancerede væsner indeholder.

• 8 er Saturns tal, Den Lille Tærskel Vogter, der bevogter den fysiske eksistens yderste bastion. Saturn minder os om begrænsninger — både den fysiske verdens (såsom tid, rum, sted & tyngdekraften, fx), men også vores personlige; der hvor vi er små, umodne, uerfarne, frygtsomme, bekymrede & uegnede. Ikke for at holde os nede eller fast — tværtimod — men for at vise os, hvor vores drømmerier & idealer forhindrer os i at gå til hånde, lægge en god plan & så trin for trin fuldføre den — hvilket er det, Saturn i bund & grund ønsker for os: Han vil se os sejre her i den fysiske verden; han vil se os beherske materien, excellerer & lykkes her i livet! Derfor står energien i år også i stor kontrast til sidste års marts (der var en 7’er måned; her kunne Fiskens sæson rigtig boltre sig i Neptuns egen energi), hvorimod i år er det altså andre, mere pragmatiske toner, vi skal høre under Poseidons undersøiske indflydelse.

• Saturns kontante & jordnære energi står nemlig i stor kontrast til Fiskens ellers så flydende, fantasifulde & idealistiske strømmen. Tallene 4 & 8 er de mest materialiserede i numerologien, & det støtter Saturn da også kraftigt op omkring. Udfordringen de kommende fire uger kan være, at vi vil opleve realiteterne materialisere & cementerer sig for øjnene af os på næsten chokerende vis, hvor vores blide, kreative & romantiske idéer bliver væltet omkuld af uforvarende brutale realiteter — dette kan selvfølgelig også betyde at vi netop får mulighed for at virkeliggøre nogle af vores dybeste ønsker, drømme & idealer — tør vi kigge på, hvor der er huller i planen.

(Her vi jeg også minde om, at Fiskens tegn består af to fisk; en der svømmer i de åndelige, hinsides vande & én der svømmer i de materialiserede, jordiske. De brobygger med andre ord imellem de to verdener & giver os en trappe, hvor vi kan spadsere frem & tilbage imellem de to planer — præcis som 8-tallet, for skiftevis at drømme om & bygge bedre verdener. Man taler også om den heldige (Jupiter influerede) Fisk, der griber tidevandet & på mirakuløs vis lykkes i alt — & den eskapistiske (Neptun influerede) Fisk, der svømmer bort i drømmen om en bedre, mindre fysisk & brutal verden. Under Fiskens sæson har vi alle mulighed for at udleve en af disse to fisk. Det er selvfølgelig ikke givet på forhånd, hvem der griber tidevandet & det skal da også siges at held (eller talent for den sags skyld) oftest kun udgør 10% — målrettet indsats udgør som oftest 85% (& så er der 5% overladt til skæbnen eller guddommelig indgriben). Og fanger man ikke lige den gyldne regnbue eller ynglingen på den hvide hest denne Fiskesæson, ja, så kommer der heldigvis altid en sporvogn & en fiskesæson mere.) Tilbage fra sidesporet:

• Men (!) som det altid er tilfældet med Saturn, så er vi nødt til at arbejde for det. Derfor: De udfordringer vi vil blive præsenteret for den kommende tid, skal altså (i min optik) ikke tages som *nej* eller *afvisning*, men i højere grad anvendes som en mulighed for at forstærke de svage eller umulige elementer i vores planer eller drømme; altså en slags, “hvis ikke sådan her, hvordan så?” — for der vil være ting de kommende 30 dage, der ikke lige vil, som vi vil. Og det er ok. Det vigtigste er, at vi ikke lader os slå ud af det (om ikke andet, så kun midlertidigt; det er jo Fiskens sæson, så det er ovenud tillad at græde over sine sorger, skuffelser, nederlag eller bristede illusioner).

• Med det i mente, venter der os ellers en ganske blid & mere harmonisk astrologisk måned end de tre forudgående vintermåneder, der for de fleste nok har trukket lidt tænder ud. Dertil ser vi en række planeter i Fisken denne sæson, der vil forstærke den søde fortryllelse — som selvfølgelig også kan blive en udfordring i af finde jordforbindelse eller fodfæste. Og netop derfor er det ikke så tosset, at vi har Saturns konkrete 8’er-energi ved vores side til at støtte & forankre os og vores drømme.

• Det eneste hårde aspekt denne måned, ser vi just i begyndelsen af Vædderens sæson & er et kvadrat imellem Merkur & Mars — ellers byder de kommende 30 dage faktisk kun på konjunktioner, sekstiler & en enkelt trigon. Og så selvfølgelig en række tegnskift: Solen, Merkur, Venus & Mars skifter alle tegn indenfor de næste 21 dage, så nogle energiskift vil vi altså opleve — men alt i alt en langt mere harmonisk & fredelig måned!

• Så nyd de sidste uger af det astrologiske år sammen med Fiskenes overjordiske kreativitet & brug den til at rense ud, slippe, heale & drømme. Og derefter vil vi byde det nye astrologiske år velkommen sammen med foråret; veludhvilede (forhåbentlig) & optimistiske med Vædderes kry gåpåmod & smittede livslyst & begejstring for alt her i livet!

1.
2.
3. Venus 7°♓ ✴ Uranus 7°♉ kl. 18.09
4. Mars skifter tegn 0°♊ kl. 04.08
5. Merkur 🔵 Jupiter 17°♒ kl. 04.27
6. Tredje Kvartal Måne 🌗 15°♐ kl. 02.30
7.
8.
9.
10.
11. Solen 🔵 Neptun 20° ♓ kl. 01.00
12.
13. Nymåne 🌑 23°♓ kl. 11.20
14. Venus 🔵 Neptun 20°♓ kl. 05.07
15. Merkur skifter tegn 0°♓ kl. 23.17
16. Solen 26°♓ ✴ Pluto 26°♑ kl. 20.25
17.
18. Venus 26°♓ ✴ Pluto 26°♑ kl. 19.19
19.
20. Solen skifter tegn 0°♈ kl. 10.25
– Forårsjævndøgn kl. 10.37
21. Venus skifter tegn 0°♈ kl. 15.06
– Første Kvartal Måne 🌓 01°♋ kl. 16.40
22. Merkur 8°♓ ✴ Uranus 8°♉ kl. 01.34
– Mars 10°♊ 🔺️Saturn 10°♒ kl. 04.34
23.
24. Merkur 12°♓ 🔶️ Mars 12°♊ kl. 05.26
25.
26. Solen 🔵 Venus 05°♈ kl. 08.57
27.
28. Fuldmåne 🌕 08°♎ kl. 20.48
29.
30. Merkur 🔵 Neptun 21°♓ kl. 05.23
– Venus 11°♈ ✴ Saturn 11°♒ kl. 17.46
31. Solen 11°♈ ✴ Saturn 11°♒ kl. 23.04

..
..
Billedet er endnu en astronomisk tegning fra værket: Astronomicum Caesareum fra 1540 af brødrene Georg and Petrus Apianus; et håndfarvet træsnit skabt af tyskeren Michael Ostendorfer (1490–1549 Regensburg).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0