} Marts • transitter {

• Årets første forårsmåned er her! Og det er de store skifts måned — det er nemlig også måneden for forårsjævndøgn & dermed det astrologiske Nytår! En helt ny begyndelse. Men ikke nok med det, i år ser vi også 2024’s første formørkelsessæson begynde & markere sit første toppunkt i Vægte-Fuldmånen, der er en Måneformørkelse, d. 25. marts! Det bliver en meget spændende, potent & transformerende måned — også selvom der egentlig ikke er så mange eksakte planetariske forbindelser.

• På forårsjævndøgn d. 20. marts træder vi ind i det nye astrologiske år, da Solen skrider henover Vædderens 0° & genstarter hele det astrologiske årshjuls energi. Det er altså en spændende fuldbyrdelses & begyndelses-energi vi mærker hvert år i marts.

• Fiskens sæson, der varer fra slutningen af februar frem til forårsjævndøgn er oftest en meget intens sæson, fordi vi alle sammen har følelserne lidt mere ude på tøjet. Det er det kollektive tegn for kærlighed, det sidste tegn i Dyrekredsen; bevægeligt vand, der strømmer alle tænkelige & utænkelige steder hen. Her oplever vi dybe, fællesmenneskelige sammenhænge igennem syn, drømme & fornemmelser. Vores indlevelse er stærkere, vores fantasi mere livlig & vores drømme mere livagtige. Indre billeder, sanseoplevelser; lys, dufte & lyde virker mere nærværende (& måske endda forstyrrende) for vores system & vi tager generelt meget mere af alting ind. Derfor er det også den mest intense sæson for nogle, Fisken viser os transgressionen fra det fysiske, jordiske liv til sjælen & den fællesmenneskelige åndelige sfærer.

• At bevæge sig igennem dette tegn (hver år) repræsenterer en fuldbyrdelse. En fuldbyrdelse af det astrologiske år; af forårets spæde energi, der snart spirer frem — men også en følelsesmæssig, åndelig fuldbyrdelse for os hver især som individer. Da vi er meget mere i kontakt med vores følelser & de forskellige lag af eksistensen, er vi også mere åbne for at mærke, hvad vi har arbejdet igennem dette år & anerkende de følelser, frygte, skygger eller blokeringer, der holder os tilbage fra at udleve vores fulde potentiale. (Bemærk her, at det fulde potentiale ikke nødvendigvis er målet, det er rejsen imod det, der er & at vi ikke kan rejse for langsomt eller af for mange omveje — vi er præcis der, hvor vi skal være, hele tiden).

• Så hvad er du klar til at sige farvel til? Hvad er du vokset ud af dette år & hvilke følelser, mønstre eller skygger har du afdækket, undersøgt, forvandlet & integreret de seneste 12 måneder? Dukker nye (gamle) temaer op disse dage mellem JomfruFuldmånen 24. februar & FiskeNymånen 10. marts, så lad dem komme frem; anerkend dem så vidt muligt, mærk dem, tillad dem & integrer dem; det bedste vi kan gøre under denne sæson er at arbejde os igennem følelserne & blive bekendt med dem — fremfor at udtrykke*, undertrykke eller fortrænge dem.

(*nogle kan godt blive forledt af tanken om, at det er godt at *udtrykke* sine følelser verbalt. Det kan det være, men det er det ikke altid. Hvis vi ikke får taget ansvar for dem eller anerkendt dem (og det er et inside job, hvor træls det end lyder) så healer vi dem ikke, så puster vi bare liv i den smerte eller de frustrationer som følelsen er bundet op på — som om vi genafspiller hele den emotionelt traumatiske oplevelse igen. Dvs i sig selv at udtrykke følelsen er ikke nok. Vi er nødt til at mærke den, forløse & tilgive den — & nogle gange giver det mening at dele den med andre mennesker; andre gange ikke. Det kan være svært at navigere i i begyndelsen, men med øvelse bliver det lettere at se, hvornår det tjener et formål at dele en følelse — & hvornår det ikke gør. En nøgle kan være; kan personen bruge min følelse til noget? Bliver de klogere, bedre klædt på, drager sig erfaring af min deling, eller udskammer jeg dem, gør dem forkerte, sårer dem, letter min egen samvittighed, ved at bebyrde deres, etc).

• Nå, tilbage til marts måned & dens energi, der også er en årsafslutning, der minder om kalenderårets nytår. Under Fiskens sæson arbejder vores ubevidste stærkere igennem os & vi mærker tydeligere, hvad der er udtjent & må slippes, hvad der fortsat er ubearbejdet & må drages omsorg for, samt hvad vi inderst inde stadig længes efter. Det er essentielt at være blid mod sig selv, men også andre. Fisken er det næstekærliges tegn, der hvor vi forstår at alle mennesker på en måde er os selv, at vi er “vores egen næste”.

• Det kan lyde helt kristent & det er da heller ikke for sjov at den europæiske esoteriske lære bygger på kristus-væsenet (ikke som den kristne kirkes). I den esoteriske lære, tror vi nemlig ikke på, at vi har en straffende, grisk & skinsyg Gud (som i det gamle testamente, fx), der giver mennesket “lærestreger”. I den esoteriske tradition tror man på Ånden, der gennemvæver alt fysisk i kærlighed & intet andet; her forkynder man, at alle er ét hele & alle er Gud i tusindvis af forskellige former & afskygninger; alle lige værdige, alle lige i ånden, alle lige meget ren, guddommelig skaberkraft. Det er også derfor, at netop denne tanke for mange, faktisk renser kristus eller gudsbilledet helt ud af konteksten & man i stedet får lyst til at bruge ord som *Kosmos*, *Universet*, *det fællesmenneskelige*, etc, som vi alle er. (Forestil dig at man kom anstigende i den katolske kirke & sagde, at man var Gud; det ville blive anset for blasfemi).

• Men hvorom alting er, så er det Fiskens lære til mennesket; at vi alle er dybt, åndeligt forbundet & sammenvævet — også selvom vi på det fysiske plan møder ulighed & separation — så i ånden er alt, hvad vi gør mod andre, noget vi direkte gør mod os selv. Med det billede på menneskeheden, må vi virkelig også tage os selv i at kigge mod Verdens katastrofer & ulykker, og spørge os selv, hvorfor det dog er kommet så vidt? Om vi virkelig kan lede med, at dette foregår på vores klode, og hvad vi kan være med til at gøre for at ændre denne tilstand på Jorden. For rigtig mange vil det at omlægge livsstil & forbrugsvaner være altafgørende. Ophøre med at gå på kompromis med vores menneskelighed pga magelighed. Ikke støtte ting, virksomheder, organisationer, regeringer, der ikke lever efter vores menneskelige værdier & idealer. Ikke gå på kompromis med, hvad vi finder rigtig & forkert. Være i accept af, at vi er et lille hjul i et stort kollektivt urværk, men også, at det er alle disse små hjul, der tilsammen kan skabe en forandring imod noget helt nyt. Især hvis vi løfter i samlet flok, kan dette ske langt hurtigere end vi aner. Det eneste det kræver er en øget kollektiv bevidsthed & at vi er organiserede & koordinerede i vores handlinger. Sammen kan vores bevidstheder flytte bjerge.

Find Februars oversigt med link til transitter her

Alle marts’ planetariske forbindelser, transitter, tegnskift (med undtagelse af Månens) + de 4 primære Månefaser:
..
1. Solen 11°♓ sekstil Jupiter 11°♉ kl. 13.14
2.
3. Venus 19°♒ kvadrat Uranus 19°♉ kl. 14.17
3. kvartal Måne 13°♐ kl. 16.23

4. Merkur 19°♓ sekstil Uranus 19°♉ kl. 21.23
5.
6.
7. Venus 24°♒ sekstil Eris 24°♈ kl. 10.37
8. Merkur konjunktion Neptun 26°♓ kl. 16.05
— Månen konjunktion Venus 26°♒ kl. 19.55
9. Mars 19°♒ kvadrat Uranus 19°♉ kl. 23.55
10. Solen 19°♓ sekstil Uranus 19°♉ kl. 00.00
Merkur skifter tegn 0°♈ kl. 04.56
Super Nymåne 20°♓ kl. 10.00 // Formørkelses sæsonen begynder
Merkur 1°♈ sekstil Pluto 1°♒ kl. 23.20
11. Venus skifter tegn 0°♓ kl. 22.40
12.
13. Ceres 11°♑ sekstil Saturn 11°♓ kl. 05.45
14.
15. Mars 24°♒ sekstil Eris 24°♈ kl. 22.59
16.
17. Merkur 11°♈ kvadrat Ceres 11°♑ kl. 00.07
1. kvartals Måne 27°♊ kl. 05.10
Solen konjunktion Neptun 27°♓ kl. 12.22
18.
19.
20. Solen skifter tegn 0°♈ kl. 03.54
Forårsjævndøgn kl. 04.06 // Astrologisk Nytår
21. Solen 1°♈ sekstil Pluto 1°♒ kl. 21.02
22. Venus konjunktion Saturn 12°♓ kl. 00.09

23. Mars skifter tegn 0°♓ kl. 00.32
— Venus 13°♓ sekstil Ceres 13°♑ kl. 09.04
24. Venus 15°♓ sekstil Jupiter 15°♉ kl. 17.36
25. Måneformørkelse // Mikro Fuldmåne 5°♎ kl. 07.59
26. Merkur konjunktion Eris 24°♓ kl. 10.15
27.
28. Venus 20°♓ sekstil Uranus 20°♉ kl. 14.58
29.
30. Påskelørdag
31. Sommertid kl. 02

..
..
Billedet er af Elioth Leganyer Gruner & hedder “Spring frost”, 1919.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0