} Mars • i • Vægten • pt. II {

[ Har man selv — eller kender/dater man — Mars i Vægten ]

• Mars er handlekraften, ærgerrigheden & beslutsomhedens planet. Det er ham, der udtrykker, hvordan vi handler, agerer, forsvarer os & hvad vi er motiveret af. Han viser os også en iboende utilfredshed, der motiverer os til at handle, ændre & forandre ting & omstændigheder omkring os — og bliver dermed modstykket til Venus, der helt modsat repræsenterer vores evne til at være tilfreds, nyde, høste frugterne af vores arbejde & hvile på laurbærrene. Det kan Mars imidlertid ikke, han bliver rastløs, opfarende, utålmodig, sitrende & nervøs, hvis han bliver holdt i ro. Hans evner & energi skal bruges, bevæge sig & skabe ændringer. Han repræsenterer også vores vilje & initiativ. De evner vi har til at forvandle verden med. Han viser os vores virketrang & hvilke evner & færdigheder vi har med os her i dette liv — & derfor kan det give mening at kigge imod vores Mars, når vi skal blive klogere på, hvilket slags arbejde vi er dygtige til at udføre, hvordan (og under hvilke forhold) vi arbejder bedst & hvilke områder, vi har fokus på & evner for. Han indgyder mod, slagkraft, drivkraft & gåpåmod i os. Han bestemmer i øvrigt også hvordan vi kan lide at dyrke vores krop & hvilken type træning, der tiltaler os.

• Har man Mars i Vægten i sit fødselshoroskop, udtrykker han sig mere fredeligt & fordrageligt end vanligvis. Det skyldes at iltre, handlekraftige & målrettede Mars ikke trives helt så godt i det konsensussøgende, søde, fredfyldte & Venusstyrede tegn — hvilket giver mening, når nu hans modstående princip (sød overgivelse) er medhersker af tegnet.

• Den almindelige aggression & autonomi Mars står for, kan dermed være svær at udtrykke i Vægtens bløde, pleasende omgivelser. Det kan også medføre at det er være sværere for os at sige fra, stå op for os selv eller få kommunikeret vores behov klart — utilfredshed eller vrede bliver i højere grad insinueret eller kommer ud passivt aggressivt, især hvis det har bygget sig op inde i en os over længere tid. Det betyder, at har man VægtMars er det virkelig væsentligt at ens energi bliver balanceret & kanaliseret ud de rigtige steder på en harmonisk facon. Det er vigtigt at være opmærksom på sine omgivelser, så din indsats bliver til alles bedste. Vægtens fokus på andre medvirker, at engagement i andre mennesker er en væsentlig del af dit virke. Samarbejde, fællesskab & sammenhold — diplomati, konfliktmægling & formidling er oplagte områder, hvor du kan excellere.

• Vægten tilhører et af de mere modtagende tegn, da det er Venusstyret (selvom det faktisk hører til i kategorien med de aktive, positive dagstegn også kendt som maskuline eller Yang-prægede tegn), hvorfor VægtMars let kan forfalde til en lidt mere doven, undvigende eller blød adfærd — eller værre, risikere, at hans vilje lander i andre hænder. Uselvstændighed kan også være en faldgrube.

• VægtMars er derimod en ægte selskabsløve & elsker at lade sig underholde & opvarte. Skønhed, kunst & retfærdighed betyder meget for VægtMars, selvom fred, fordragelighed & fairness er højeste på ønskeseddlen for mennesker med denne placering & det bliver dermed nøgleordene for denne Mars-placering. Ironisk nok bliver dette brændende fredsønske oftest noget, der rusker andre mennesker op, fordi ønsket om at balancere & harmonisere forstyrrer deres idéer om, hvad der er rigtigt & forkert. Denne dommertendens med at vurdere om noget er godt eller skidt, rigtigt eller forkert er også én VægtMars skal vogte sig for. Med de to vægtskåle, der oftest vurderer & balancerer, kan der hurtigt falde en hurtig domsfældelse over andre individer, der ikke besidder samme forståelse eller ønske om ‘fred’ — et dom, der måske ikke altid er så rimelig som først antaget. Og her kan VægtMars let spille den uskyldige — eller offeret for andres omstændigheder.

• Mars almindelige & ellers så selvstændige, uafhængige, energiske, drevne, passionerede & hidsige temperament bliver altså tæmmet en hel del af harmoniens handlingsbegrænsede, blide, beroligende & tilpassende kvaliteter. Men hvis der er noget, der kan få VægtMars’ pis i kog, er det imidlertid uretfærdighed & det vil være den helt rigtige måde at kanalisere Mars’ kriger energi ud på. Derfor ender de gerne i situationer igen & igen, hvor de forsvarer dem selv eller andre. Den mere umodne Mars i Vægten bryder sig derimod ikke om at andre opfatter dem som stride, lede, ubehagelige eller unfair, hvilket gør, at deres aggression både kan komme snigende som giftige kommentarer ud ad mundvigen eller listig adfærd & feje kneb. Man bør derfor tænke lidt over, hvordan man egentlig udtrykker sin vrede eller aggression, har man denne placering — for vrede er en menneskelig følelse vi alle besidder, hvad end vi kan lide det eller ej.

• Også selvom han ikke nødvendigvis er særlig komfortable med at skændes, er det væsentlig for individer med VægtMars ikke at kastrere sig selv — eller sine initiativer — i fredens navn & derved agere dørmåtte for andre i stedet. Ubeslutsomhed eller manglende evne til at handle på et valg — især hvis det virker endegyldigt — kan være utrolig svært for VægtMars. Han gør imidlertid klogt i at vælge sin kampe med omhu, for der hersker ingen tvivl — VægtMars rosenklinge kan sagtens vinde et slag — især hvis det bliver udkæmpet med pennen eller intellektet fremfor sværdet eller råstyrke.

• VægtMars kan have en tendens til at være mest klar & opvakt i samspillet med en anden part & forstår & ser sig selv (og sine egne adfærdsmønstre) klarest i mødet med andre, så vær åben overfor det spejl andre agerer. Der er også en udpræget tendens til at tænke grundigt & veje for & imod før man beslutter sig & handler — også selvom den del kan volde store problemer — altså beslutningstagningen. Derfor kan overspringshandlinger være et udpræget karaktertræk — især, hvis der ikke er nogle andres holdninger at læne sig op ad. Det betyder imidlertid ikke, at VægtMars ikke får ting gjort, snarere at de ikke nødvendigvis er tilfredse med resultatet — og det kan også være svært at blive tilfreds for et af perfektionens tegn.

• Dertil ejer mennesker med denne placering en smuk forståelse for formens fuldendthed, har dygtig proportionssans & en meget veludviklet æstetisk fornemmelse for stort set alt fysisk. Skønhed, kunst & andet der pirrer sanserne & intellektet er udtalt, hvorfor VægtMars gerne finder glæde ved at arbejde med udsmykning, dekoration eller lignende kunstneriske aktiviteter — selvom der også kan findes store diplomater, jurister eller advokater med denne placering — især når de har lært at slå fra sig, sætte grænser, sige nej & tage sig betalt for sit værd & sine evner — som der ellers kan være temaer for, for nogle.

• Er man interesseret i et menneske med VægtMars er det vigtigt ikke at køre dem over eller træde dem for nær. De vil have en udpræget tendens til at søge konsensus & kan også finde på at teste dig ved at se om du tager højde for dem & deres ønsker — også selvom de ikke har ytret hvad de er eller at de har nogle. VægtMars kan virke lidt svag eller uengageret til tider eller som om han taler en efter munden. Man skal imidlertid ikke tage fejl: at han ikke vil støde dig, er IKKE det samme som at han er enig med dig…

• Mennesker med denne placering er oftest virkelig charmerende & gør sig gerne bemærket (bevidst eller ej). Der kan også være en tendens til at få hjælp af andre, hvorfor tjenester oftest er noget der regner ned over VægtMars, der til tider kan virke som om de er født under en heldig stjerne.

• VægtMars kan være en yderst sensitiv & dygtig elsker, der virkelig forstår forspillets kunst & at kæle for & ægge sin partner. Her kan rollespil være en særlig god måde at balancere andre mere synlige ubalancer i magtfordelingen i relationen på. VægtMars er som nævnt meget optaget af balance — også i sengen. Derfor er det vigtigt både at give & modtage. VægtMars elsker at give i sengen & men forventer en tilsvarende opmærksomhed tilbage på et senere tidspunkt. Kommer det ikke af sig selv, kan utilfredsheden over det komme ud på lidt uheldige måder eller tidspunkter, men se det som et ønske om ligeværd, respekt & harmoni i jeres relation.

• VægtMars kan have den skygge at han altid er på udkig efter den perfekte partner (gælder alle køn), derfor er det vigtigt, at man selv tør give & arbejde for balance, ærlighed, fordragelighed & ligeværd i en relation, hvis man har denne placering. Udpræget kræsenhed både mht partnervalg men også i forhold til, hvornår man er i humør til sex, kan forekomme. Ønsket om forandring & vækst kan også i ny & næ komme i vejen for, at komme godt ud af det med hinanden. Når det så er sagt, er et gensidigt fair samarbejde det væsentligste for at holde sin VægtMars-partner glad & så kan de virkelig være sjove, charmerende, heldige & meget hyggeligt selskab, hvis de føler sig godt tilpas.

..
..
Billedet er af George Frederic Watts & hedder “The Genius of Greek Poetry”, ca. 1875.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0