} Mars • i • Vægten • pt. I {

[ I transit: 15. september kl. 01.55 — 30. oktober kl. 16.20 ]

• Onsdag nat kvart over to forlod Mars Jomfruens stringente & dedikerede tegn for at cementere at Vægtens sæson for alvor står på trapperne! Og her til eftermiddag (d. 17) har han nu endelig forladt Neptun-oppositionen, så vi kan begynde at handle lidt mindre i blinde & lidt mere med intention.

• At Mars er trådt ind i Vægten skaber et særligt fokus på balance, retfærdighed & ligelig fordeling af ressourcerne (Vægten er et Venushersket tegn, der viser os noget om åndelige-, politiske- & ideologiske værdier & ressourcer). Her bliver han altså til ligeretten & retfærdighedens kriger, der har en tendens til at udkæmpe kampene med pennen, fremfor sværdet & ved at (i hvert fald i den modne version) at udtrykke sin vrede & harme igennem diplomati, velformulerede argumenter for, hvorfor hint eller anden ressource skal omfordeles — omgående.

• Når det så er sagt, er det ikke en hemmelighed, at iltre, handlekraftige & målrettede Mars ikke trives helt så godt i det konsensussøgende, søde, fredfyldte & Venusstyrede tegn Vægten — også kan være. Her giver det mening at huske, at Vægten har to herskerskaber: den modtagende, magnetiske, nydelsesfulde Venus, der repræsenterer værdier, penge, velstand, luksus, kærlighed & skønhed — og Eris, striden, splittelsen & retfærdighedens krigsguide, der på mange områder minder om en luftig, feminin version af Mars.

• Den almindelige aggression & autonomi Mars står for, kan være svær at udtrykke i de bløde, pleasende omgivelser som Venus skaber — men har lettere ved at komme til orde under Eris retfærdige & diskussionslystne energi.

• Det kan gøre denne transit lidt dobbelt. Tapper vi mest naturligt ind i Venus bløde medgørlighed, kan det være sværere for os at sige fra, stå op for os selv eller få kommunikeret vores behov klart (Merkur Retrograd, der begynder her 27. september i selv samme tegn, hjælper overhovedet ikke på denne tendens, men kan hjælpe os med at blive mere bevidste om, hvor det er vi ikke kan finde ud af at sige fra eller sætte grænser. Her kan det være, at vi kammer helt over i den anden grøft & bliver meget mere kontante & praktiserer en 0-tolerance politik, der kan komme lidt ekstra hårdt (eller passivt agressivt ud) ~ især efter at det måske har bygget sig op inden i os over længere tid). Denne Mars energi, kan dog også vise sig at være fredens & skønhedens vogter & tager gerne sin rustning på, for at opretholde fred, fordragelighed & harmoni.

• Tapper vi derimod ind i Eris-siden, er der en anderledes diskussions- & stridslyst. Noget der kan få VægtMars’ pis i kog er uretfærdighed. Selvom vi ikke nødvendigvis er særlig komfortable med at skændes under denne transit, er det vigtigt vi respekterer vores egen sandhed & ikke kastrerer os selv eller vores initiativer ved at agere dørmåtte for andre. Ubeslutsomhed er også en fælde under denne transit, så vælg dine kampe med omhu. Og vær opmærksom på, hvad der er ret rimelige, lige & retfærdige.

• Vi kan også opleve at vi bedst forstår eller ser os selv & vores adfærd i mødet med andre, så vær åben overfor det spejl de agerer. Vi får muligheden for at heale os selv & vores skygger (især i parforhold, men egentlig alle 1-til-1 relationer), men også mulighed for at forbinde os med andre på nye, harmoniske måder — især igennem overgivelse & koncis grænsesætning. Et bestemt, men kærligt nej er også kærlighed.

• Månen stod også i Stenbukken mens Mars skiftede tegn & skabte hårde aspekter til Mars, som minder os om at flid, investering & retning i vores relationer er nødvendigt, hvis vi vil være tilfredse med os selv & vores parforhold, venskaber, etc, hvilket understreges af en sekstil til Venus. Månen står også i trigon til Uranus & skaber en løsrivelse eller frigørelse fra gamle handle- & adfærdsmønstre. Især dem der er relateret til parforhold, nydelse & ansvarsfralæggelse, da Uranus står i det andet Venustegn, Tyren. Den utilfredshed vi kan opleve igangsætter en handling imod det modne samt en ny, spirende ansvarlighed som Stenbukken indgyder i os alle, men det kræver at vi modsætter os VægtMars magelige impuls & lytter til Uranus’ kald & vokser med opgaven.

• Dem, der ikke frivilligt tager denne opgave på sig vil blive presset til at følge med især under oppositionen til Chiron i Vædderen senere under denne transit igennem Vægten. Her vil vi blive bedt om at forstå vores egen frie udfoldelse (eller manglende evne til samme) i kontekst til relationer & vores frygt for at blive afvist eller opleve at blive tvunget ind i mere passiv adfærd, hvis vi ville have oplevelsen af at høre til. Det kan være smertefuldt at se & sorgfuldt at erkende, at vi som børn kun følte os elsket, når vi makkede ret. Men heldigvis behøver ikke som voksne at leve efter den vildfarelse længere. Du er fri til at udtrykke din sandhed, dit syn på livet & din oplevelse af frihed & retfærdighed 🙏⚖

..
..
Billedet er af Jean Delville (1867-1953) & hedder “Ideas. Heaven on Earth” (Terrestrial Paradise (Le Paradis Terrestre), 1934.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0