} Mars • i • Skorpionen • pt. I {

[ I transit: 30. oktober kl. 16.03 — 13. december kl. 11.51 ]

• Her til eftermiddag gik ærgerrigheden, handlekraften & driftighedens planet, Mars, ind i sit eget natteherskede tegn, Skorpionen! De sidste 7 uger har han (måske lidt ukritisk) valset igennem det Venusstyrede lufttegn, Vægten, hvor medvilje, retfærdighed, konsensus, at socialisere & det at lede efter den perfekte partner, står højt på to-do listen.

• Selvom Mars kan lulles ind i at nyde & følge med & måske endda blive lidt magelig, trives hans iltre ildenergi ikke just i de blødere tegn! Han vil udfordre, erobre, duellere, handle, reparere, ordne, arrangere, tage initiativ mm. Han er generelt opfarende & utilfreds, for hvorfor skulle vi ellers gøre noget her i livet, hvis ikke det kunne gøres bare liiiidt bedre?

• Han er altså sprunget ud af pyjamasen fra Vægtens slumberparty & trukket i den sorte, blanke rustning for med ædelt & stridslystent hjerte at ride mod underverdenens porte! & hvor skal vi da også den kommende tid se ham kæmpe en ærværdig kamp imod gamle indgroede vaner, mangelmentalitet & lunkne overbevisninger om livet, kærligheden & vores selvværd i vores allesammens ubevidste. For Mars i Skorpionen er ikke en kamp imod den ydre verden, men en kamp i sindet & intet gøres halvt her! Hans knivskarpe fokus er på at nå sit mål & han helmer ikke før alle forhindringer, blokeringer mm er overvundet! Denne transit giver et brændende ønske om at gennembore alt; trænge ind til kernen & finde sandheden om det skjulte — om det så er i et menneske, en situation, en idé, et skjult motiv er underordnet! Vi har viljen, magten, kraften & mulighederne, så lad os høste denne buldrende energi!

• Mars er gået i Skorpionen for at hjælpe os med at se i øjnene, hvor vi, & kun VI, kan rette op på de hængepartier, der er kommet op til overfladen med Merkur retrograd den seneste måned. Mars giver os altså muligheden for fysisk at  *h a n d l e*  på de psykologiske opdagelser, vi har gjort os i Vægtens intellektuelle & retfærdighedssøgende tegn, & fx give slip på alle de ting vi har erkendt om os selv. Det vil være oplagt fx at slippe indirekte, passiv aggressiv eller giftig adfærd — både overfor os selv & andre — det kunne fx være Vægtens perfektionisme. Det kan også være at slippe ideen om, at vi *ser* andre mennesker klart, for i dets sted at anerkende at vores oplevelser oftest er projektioner, spejlinger eller masker/idéer (Vægten forstår sig selv i mødet med den anden igennem sit eget spejlbillede).

• Her bliver han indtil midten af december & vil assistere os i at skelne, vurdere, dissekere, sige fra, sige nej & måske endda sige op (eller slå op) hvis det hele er blevet en tand for meget. Alt sammen noget, der kan have været vanskeligt for os under hans lille “daseferie” i Vægtens pleasende, overhjælpsomme & konsensussøgende tegn. Men nu er det tid; vi må gøre os klart, hvilke områder af vores liv, der halter bagefter & tage os selv & vores dybeste, rå (overlevelses)vilje 100% alvorligt.

• I år følges Solen & Mars altså igennem Skorpionen dybe vande, som nok er dét mest intense tegn i hele Dyrekredsen (læs evt mine opslag om Skorpionen for mere uddybelse).
Denne sæson hjælper Mars Solen med den årlige oprydning i Skorpionens mørke emotionelle & psykologiske flere etagers kælder inden vi kollektivt drager videre ind i Skyttens visionære optimisme! For de fleste vil dét blive en  l e t t e l s e  når Solen & Mars vender sig imod lysere grader, men her vil jeg minde om, at også deres samarbejde i Skorpionen giver mere overskud end i Vægtens sødme, for her ser vi for alvor, hvordan den følsomme mørke Marsenergi kan udtrykke sig fuldkommen, når den får den rette kanal at bevæge sig igennem! Så bered jer på en intens, afslørende & dybdeborende måned, hvor intet er helligt, for tabu, mørkt, smertefuldt eller hemmeligt til at blive afdækket. Det bliver måske hårdt, det bliver måske blodigt, men jeg lover, at det vil gøre godt på sigt & det vil især ruste os til at handle på vores lysere visioner, når Mars i slutningen af året, bevæger ind i Skyttens ekspansive & udforskende ildenergi!

..
..
Billedet er af Joseph Noel Paton (1821-1901) & hedder “The Quarrel of Oberon and Titania”, 1849.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0