} Mars ● Uranus {

[ Mars i 13° i Løven i kvadrat til Uranus i 13° i Tyren, 4. juli kl. 03.39 ]

• I dag & i morgen danner Uranus; fremtidens, frihedens, opfindelsernes, nybruddet, genialitetens & teknologiens planet for højere mental & kognitiv aktivitet — to aspekter til hhv Mars (eksakt i nat 03.39) & Solen (eksakt i morgen 21.14) alle i den transformerende & mystiske grad 13°, der jf numerologien svinger med Uranus’ egen vibration, 4 (13/4).

• Mars repræsenterer det maskuline princip i ethvert væsen; vores handlekraftighed, ærgerrighed & forvandlingsønske, og Uranus; fremskridtet & opfindsomheden, lader alt der ikke har en plads i fremtiden bryde sammen & omvæltes. Mens deres møde står på, fastholder Mars stadig energien fra sin opposition til Saturn (eksakt 1. juli) & genaktiverer dermed Saturn●Uranus-kvadratet fra 14. juni, der de seneste mange uger har ligget som en understrøm & skubbet os imod fornyelse & transformation. Grundlæggende kan man sige, at hele 2021 er farvet af Saturn●Uranus — både da den står eksakt hele 3 gange grundet de to planeters retrograder — men også fordi effekten af de meget langsomme planetmøder oftest først ses en rum tid efter.

• Når en hurtigere planet som Mars — der jo i øvrigt også repræsenterer en fyrig, handlekraftig, hurtigt-arbejdende, opfarende & hidsig energi — aktiverer en af de tunge transitter (som Saturn●Uranus) så begynder vi at kunne se temaerne udfolde sig. Saturn●Uranus-kvadratet skubber som sagt til os, og beder os udvikle & udforske vores værdier & gennemarbejde vores systemer & strukturer til i højere grad at kunne omfavne smidig foranderlighed & progressive tilgange & principper.

• Når Uranus, danner aspekter er der lagt op til overraskelser, nye ideer, opfindelser, nye forbindelser — både til andre mennesker, teknologi & nogle gange helt til stjernerne. Om aspektet er blødt eller hårdt afgør, hvordan vi her på Jorden oplever energien. Egentlig vil himmelens planet altid det samme; løsne os fra de snærende lænker vi kalder rutine, det daglige, almindelige & forudsigelige. At vi er nogle, der godt kan lide disse ting, tager han meget let; vi skal udvikle os & hvis vi ikke gør det af os selv, presser han os gerne.

• Lidt som Saturn, der viser os at vi må tage ansvar & ejerskab over vores liv, behov & handlinger. Uranus derimod saboterer “blot” status quo & kaster os ud i nye uforudsigeligheder, der kræver at vi tager et par skridt op ad udviklingsstigen. Mennesker udvikler sig mest & opfinder bedst, når vi står overfor kriser & trusler, har han bemærket… Og hvis det er det, der skal til for at motivere os, helt fint med ham.

• Men selvom Uranus oftest anskues som den, der chokerer, ryster & omvælter igennem pludselige begivenheder eller hændelser, så arbejder han også på et meget mere subtilt plan, hvor han igangsætter radikale, næste gale idéer, der pludselig dukker op til overfladen i det kollektives sind. Disse idéer får oftest stemme af nogle højråbende, banebrydere, der senere bliver anset for at være toneangivende for den tidsalder, man står på brinken af. Disse idéer spreder sig som ringe, i takt med at flere & flere vågner op til disse “vanvittige” Uranske luftkasteller, der snart skal vise sig, at være bundsolide (det er ikke et tilfælde, at Uranus tal 4 er et af de tungeste & mest fysiske tal i numerologien).

• Aspektet i dag er en kvadrat imellem Mars & Uranus, to aktiverende & omskiftelige planeter, der almindeligvis godt kan have rigtig meget fart på — især sammen. Men da de begge også aktiveres af Saturn i Vandbæreren, bliver denne forbindelse yderligere kompleks, hæmmet & besværlig. Saturn repræsenterer nemlig stabilitet & skaber både frygt & modstand (i opstartsfasen), hvilket har en opbremsende effekt på både Mars & Uranus. Det kan føre til utrolig mange frustrerede, negative, modløse, stressede, nervøse, angste & vrede følelser. Men det er dog kun i begyndelsen, at Saturn modarbejder de nye tider. På sigt tilføjer han strukturel, håndgribelig erfaring & integritet, når de nye tankegange har vundet indpas & begynder at manifestere sig på det fysiske (der jo som bekendt er Stenbukken & Saturns domæne).

• Egentlig kaldes denne trippelforbindelse et T-kors & er en halv storkvadrat — det mest aktiverende & udfordrende aspektmønster vi ser i astrologien. Den befinder sig i andet, femte & ellevte tegn i Dyrekredsen — dvs, Tyren (Uranus), Løven (Mars) & Vandbæreren (Saturn) — der hersker over ressourcer/fertilitet/værdier, kreativitet/leg/selvudtryk & fremtiden/organiserede strukturer (ofte konceptuelle), der sigter efter at at støtte & underbygge menneskeheden & vores potentiale.

• På det individuelle plan vil denne forbindelse forandre & udvikle specifikke områder af vores liv de bevæger sig igennem (de huse, hvor Tyren, Løven & Vandbæreren befinder sig i hver vores respektive horoskoper) — selvfølgelig også afhængig af, hvilke aspekter & aktiveringer, der finder sted.

• Siden slutningen af juni, men bestemt siden 1. juli, har vi mærket den tidlige fase af dette mønster: En udtalt langsommelighed, der (afhængig af hvor utålmodig man er i fht at bevæge sig fremad & rykke på sine ønsker) formentlig har resulteret i tilbagegang, opbremsning & frustration. Mars opererer ikke med opbremsninger — hans energi er altid fuld fart frem — hvilket bevirker, at når han møder Saturns indskrænkende & begrænsende mure, bliver hans energi eksplosiv. Denne bevægelse kan sammen med Uranus abrupte & utilregnelige energi godt være lidt farlig (uforudsigelige ulykker & operationer (Mars/Uranus), & når Saturn er med i mixet kan det blive langtidsmén vi modnes af & ikke vores kreative erfaringer — og det skal vi ikke have noget af lige nu, så pas på jer selv & gør ikke overilede ting — heller ikke i trafikken).

• Anden fase af forbindelsen vil vi begynde at kunne mærke fra i dag: Nemlig den fandenivoldske lyst — et næsten ubændigt behov — for at træde på speederen & bare tonse derudaf. Det siger sig selv, at Mars’ tidligere indespærrede vredesenergi, vogtet af Saturn & nu frisat af Uranus, kan give rigtig, rigtig meget lyst til at give pokker i alting & gøre fuldstændig vovemodige & uovervejede ting. Faktisk kan oplevelsen af fravær af frygt & emotionel smerte være en sidegevinst ved denne transit for nogle, der kan resultere i ganske farlig & dumdristige udskejelser. Mars’ naturlige vovehalseri kan her kamme over i en følelse af udødelig uovervindelighed. Fordi vi har følt os hæmmet, begrænset & holdt tilbage så længe, at nu skal der bare SKE NOGET! Man skal selvfølgelig huske, at denne impuls er værd at vogte lidt over & at man ikke bare skal lade den løbe af med sig. Men når det så er sagt, så åbner der sig også nye muligheder i livet disse uger (især med Uranus’ sekstil til Solen i morgen); Uranus giver os en lyst til at forandre & måske endda skrotte en masse gamle værdier & livssyn, mens Mars giver os lyst til at undersøge & realisere os selv. Så hvad er dit næste skridt i bogstaveligste forstand?

• Kanaliseres Mars●Uranus rigtig ud, kan forbindelsen give en fantastisk & spændende skaberkraft (især når de står i Solens tegn for kreativ selvudfoldelse & selvudtryk (Løven) & Venus’ kunstneriske, sanselige & skønhedselskende tegn (Tyren). Så prøv at grib inspirationen — lad frustrationen & de negative følelser gå & fokuser på noget du brænder for eller som tænder dig (beklager for Mars jokes) & brug kvadratets aktiverende & insisterende energi til at handle på det du GERNE vil have mere af i dit liv. Måske er der noget fornuftig i ikke bare at handle hovedløst på det, men sætte sig ned & danne sig et overblik over, hvad det egentlig er man ønsker, så kan kan tilrettelægge & målrette sin energi & indsats.

• Kan man ikke slippe vreden eller forargelsen er det fornuftigt at kanalisere denne energi ud i (hårdt) fysisk arbejde de kommende dage — eller kreative projekter, der kræver udholdenhed & viljestyrke, men pas som sagt på liv & lemmer. For vi kan både opleve bål & brand, eksplosioner & destruktion — både kollektivt & individuelt — under denne transit; kan man finde en gedigen kanal til energien, er der dog gode chancer for at undgå at vi futter helt af.

• Er man interesseret i at forstå astrologien i kontekster, vil der være noget omkring de temaer, der er aktive i vores respektive privatliv, der mimer Saturn & Mars møde i foråret 2020 (der stod de i konjunktion i Vandbæreren & var også begge i tiltagende kvadrat til Uranus, mens de i dag står i opposition & dermed også begge i kvadrat til Uranus). Vi kan altså se en slags udvikling, der blev igangsat i slutningen af marts 2020, der kulminerer disse uger. Så hvor I dit liv, har du haft temaer omkring fastlåsthed & tabt handleevne, omvæltninger, du ikke var parat til/brød dig om, eller ansvar, du var nødt til at tage, men som du ikke har lyst til? Det er nogle af de ting, der typisk er oppe at vende nu.

• Alt i alt er det altså vigtigt, at vi ikke undertrykker impulserne under denne transit, men aktivt tager ansvar & ejerskab over dem. Hvad er det, vi har lyst til at gøre? Og ville det virkelig være en god løsning på vores udfordring/konflikt/problem? Mange tendenser kan forvandles ved at reflektere & måske filosofere (Uranus) over vores impulser (Mars) & derfra træffe nogle fornuftige & givtige beslutninger (Saturn).

..
..
Billedet er af Martínez del Rincón y Trives & hedder “La perezosa”, 1887

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0