} Mars • i • Fisken • pt. II {

[ Har man selv — eller dater/kender man en der har — Mars i Fisken ]
• Når Vædderens hersker, den lille, hidsige, røde planet for Krig, begær, handling & fysisk arbejde træder ind i Neptuns oceaniske, virkelighedsfjerne & idealistiske drømmerige, Fisken.
• Mennesker med denne placering er ofte idealister & dagdrømmere. De kan være forsigtige, sarte, lidt sky eller generte. De folder sig som regel først ud, når de er trygge med folk & er oftest formummede sammen med fremmede. Dette kan de gemme bag en distanceret skødesløshed, forstillet uinteresse eller en sjælden gang imellem et fandenivoldsk (men tavst) overmod (nej, de er ikke de store talere).
• Da Mars i Vandtegn har sværere ved at udtrykke sin drift, lyst, handlekraft, aggression & vrede, kan energien hos mennesker med denne placering besidde ganske forskelligartet udtryk. Fiskens tendens til at være vag, bøjelig eller måske endda usammenhængende, kan især være en tendens med denne placering. Det energetiske udtryk kan være diffust & vekslende fra dag til dag & derfor er det også oftest en nøgle, at vide med sig selv, at nogle dage har man meget energi & lyst — mens andre dage føler man sig vag, træt & uoplagt. Vitaliteten er meget påvirkelig & det hele kommer meget an på, hvordan man har det emotionelt. Mennesker med denne placerings vitalitet & livslyst er altså utrolig afhængig af deres humør, deres trivsel & deres omgivelser(s humør & trivsel).
• Generelt er FiskeMars ikke særlig interesseret i uvedkommende & gør sig umage for at beskytte sit private- & indreliv fra omverdenen, som han oplever som porøst, påvirkeligt & skrøbeligt. Snager man eller udspørger dem, har de ingen moralske skrupler omkring at fortie eller fordreje sandheden eller sågar stikke én lodrette løgne for at beskytte deres autonomi. Denne placering giver en blid eller sart karakter, der oftest er meget fintfølende & intelligent. Der eksisterer en stor menneskeforståelse & en fantastisk evne til at sætte sig i andres sted.
• Dette kan dog også medføre en tendens til at foregøgle virkeligheden, lægge drømmeslør ud & måske manipulere andre til at få sin vilje. Det FiskeMars ikke har i ilterhed, har han i snilde & den personlige & seksuelle mystik er i højsædet (gælder alle køn), når de er i humør. Dette er også et af hans bedste værktøjer til få arrangeret livet, som han ønsker (Kunne jeg bo på din sofa en måned(er-ish), sagde du?). Der er nemlig en iboende følelse af, at han ikke selv har evnerne til at lykkes, orker at arrangere sig eller er i stand til at opfylde sine egne behov (hvilket selvfølgelig er en illusion).
• At være ganske reserveret eller glad for sit eget indre liv er en gennemgående tendens & FiskeMars holder af at være udenfor gruppen & bruge megen tid alene på sine hemmelige (oftest kunstneriske) skærmydsler. Selvom denne placering ikke giver et vildt & blodigt begær (men snarere en lidt forførende erotisk udstråling), så er den meget trofast. Har man endelig vundet hans tillid er hans hengivenhed dyb & overstrømmende — og han vil udtrykke & være i besiddelse af næsten overraskende stærke følelser (i fht hans ellers før så passive udtryk).
• Næstekærligheden er stor & man tilsidesætter gerne sig selv for andre eller den større helhed. FiskeMars er en føler, der gerne vil være der for folk & som holder af at lytte til & engagere sig i andre mennesker & deres problemer. Der kan dog også lidt være en tendens til at blive folks private, gratis psykolog. Men FiskeMars holder af at føle sig behøvet & kan kaldes en vaskeægte Sjælesørger, der gerne lider & føler med andre mennesker & deres ulykke.
• Selvom der er brug for meget alenetid til at tænke & opleve livets store & evige sandheder, kan der være tendens til følelsesmæssig-afhængighed (codependency), anden afhængighed eller virkelighedsflugt. Nogle gange kan drømmen, rusen eller fantasien virke væsentligt mere tillokkende end realiteterne, virkeligheden & den sure, grå hverdag, hvorfor fysiske forpligtelser på ingen måde er FiskeMars favorit. At udskyde det i det uendelige, sumpe hen eller ignorere visse behov, kan i yderste ekstrem være konsekvenserne.
• Pga Fiskens smidige bevægelighed identificerer man sig let med andre mennesker & kan også opleve at deres følelser, behov eller adfærd, ligesom spilder over i ens egen andedam. Det kan være svært at adskille sig selv fra andre & det at have en selvstændig, uafhængig vilje, kan (med mindre andet modarbejder det i horoskopet) til tider være ganske svært. At miste sig selv eller skelne imellem, hvad der er en selv & andre, er en evne, der skal trænes ihærdigt!
• Med denne placering er din evne til at virke i verden meget påvirkelig af vind & vejr samt andre mennesker & deres vilje eller ønsker for dig. Derfor kan der også være tendenser til at have brug for en partner eller forælder, der kan heppe på & holde én til ilden. Manglende engagement, determination & en ringe evne til at fokusere længere tid af gangen eller arbejde imod et mål, er en stor udfordring med denne placering. Forvirring eller følelsen af manglende identitet eller retning kan også være en konsekvens. Ubeslutsomhed, handlingslammelse, manglende vilje, verdensfjernhed eller resignation kan være udfordringer med denne Mars. Det er vigtigt at man har noget “at leve for” & det kan oftest ikke bare være ens eget velbefindende eller trivsel. Dette medfører at mennesker med FiskeMars fejlagtigt kan opfattes som svage eller med en vag eller manglende livslyst — det er de imidlertid ikke, men der må være et højere formål end deres egen “usle” overlevelse. Generelt giver FiskeMars ikke meget for biologien, kropslige behov, videnskab & livsdrift; det åndelige, det universelle & det hinsides vækker en langt større interesse & sympati & derfor behovsudsættes der oftest i det uendelige… Søvn siger du, hvem i alverden har dog brug for det, når man kan meditere?
• Der kan også være en tendens til at se alt igennem rosenfarvede briller & tro/mene at det eneste, der er noget værd (at leve for) er kærligheden! Dette kan skabe lidt komplicerede relationer, hvor man finder emotionelt utilgængelige partnere, hvis hengivelse man stædigt forsøger at vinde (som regel uden held). Der kan være en tendens til at udskyde eller overspringshandle, fordi man ikke selv kan tage initiativ eller styring & dermed kan der være risici for at man bliver udnyttet eller ender i destruktive eller dysfunktionelle relationer. Dette bliver som regel blot brændstof til FiskeMars meget udtryksfulde kreativitet & der kan skabes meget smuk kunst ud af en stimuleret (heartbroken) FiskeMars.
• Selvom denne placering oftest er ganske konfliktsky & bøjelig, skal man ikke undervurdere at FiskeMars kan eksplodere, føler han sig tilstrækkeligt trængt op i en krog, truet eller trigget. Det ellers så milde & blide væsen bliver nu pludseligt hidsigt & aggressivt & det ellers spinkle gemyt er nu overraskende faretruende. Oftest bliver deres kærlige væsen dog virkelig ulykkelige & skamfulde bagefter, så det er bedst, om man kan undgå den slags konflikt — selvom her skal FiskeMars også selv lære at tage ejerskab over deres vrede, lære at formulere & udtrykke den, samt forstå, at selvom de almindeligvis opfatter sig selv som skrøbelige & forsvarsløse er det ikke nødvendigvis (hele) sandheden om deres væsen.
• For at aktivere sin FiskeMars er det altså vigtigt at have et højere formål at gå op i, hvor man kan føle at man hjælper, støtter eller gør en forskel for andre mennesker — det er dog også vigtigt at det ikke kammer over i den anden grøft & bliver et selvudslettende projekt, hvor man mister sig selv & kontakten med sine jordiske behov, optræder som martyr med frelser komplekser (gælder især mennesker, der identificerer sig mest med den feminine pol) eller flygter ind i at kæmpe for andre menneskers retfærdighed eller overlevelse. Generelt skal man undersøge sine domme omkring verden & dens ulykker & se, om den “onde verden” bliver en sovepude, man bruger som undskyldning for ikke at tage ansvar, ejerskab eller styring over sit eget liv & velbefindende. At arbejde med offerroller, sin evne til at være dedikeret samt egen-værdi & viljestyrke vil som regel være en nødvendighed for at kunne udvinde det fulde potentiale af denne charmerende, meget kreative & lidt udfordrede Marsplacering.
..
..
Billedet er af Henry Scott Tuke (1858-1929) “Green and Gold”, 1920.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0