} Måneformørkelses • optakt {

[ Total Måneformørkelse // Super Blod Fuldmåne i 5° i Skytten, 26. maj kl. 13.13 ]

• Formørkelsessæsonen er atter over os & har egentlig været det siden sidste Nymåne i Tyrens tegn 11. maj. Selvom Himmellysene ikke stod helt på linje for 14 dage siden, var det alligevel begyndelsen på den Månecyklus, der giver illumination på en række områder omkring Skyttens videbegær i form af Fuldmåne/Måneformørkelse, som vi energetisk bevidner i morgen omkring middag.

• Dette års BlomsterFuldmåne er altså ikke en helt almindelig én, men ganske kraftfuld & speciel. Det er både en Måneformørkelse (Måneformørkelser finder altid sted under Fuldmåner) & årets kraftigste Supermoon — dvs en af de fulde Månefaser, der finder sted mens Månen er et sted i sin elliptiske bane (perigee), hvor hun er allernærmest Jorden. Dette fænomen bevirker at Månen virker 30% større & skinner ca. 14% kraftigere end når hun er allerlængst væk (apogee) & står som MikroMåne. Og så er det i tilgift også den første totale Måneformørkelse siden 21. januar 2019 & den første totale Super Måneformørkelse siden 28. september 2015!

• Dertil er denne Fuldmåne også startskuddet på et fænomen, der kaldes en Måne Tetrad (Græsk: gruppe af fire), der markerer at vi indenfor 2 kalenderår har en sekvens af 4 totale Måneformørkelser i træk. Disse Blodmåner forekommer i sæt af to med 6 måneders mellemrum. Det betyder, at energien er særligt højnet & intens i denne (relativt lange) periode, men også at vi bliver inviteret til at gå igennem en energetisk udviklingsportal, der strækker sig fra nu af til 2022. I år er fænomenet dog ikke komplet. Vi ser i 2021-22 “kun” 3 totale Måneformørkelser, mens den sidste er en delvis Måneformørkelse. Dog én, der nærmer sig meget den totale Måneformørkelses karakter.

• Sidste gang vi havde en ægte Måne Tetrad var i 2015. Selvom sekvenserne ikke ligefrem er sjældne, så forekommer de i nogle spændende cyklusser på 600 år. I ca. 300 år ser vi INGEN Tetrader overhovedet, hvorefter de følgende 300 år vil have disse sekvenser af 4 Blodmåner i træk ca hvert 15. år. Det er både pudsigt & spændende og siger i min optik noget om, at disse år er overgangsår, hvor vi afvikler, afslutter & forvandler os mere som art end ellers. Det overrasker nok ikke nogen, at vi pt. befinder os i de 300 år, der har de aktive Tetrader.

• Pt befinder vi os halvvejs igennem anden halvdel af denne intense cyklus. Som nævnt så vi den sidste ægte Tetrad i 2014-15, mens den næste vil finde sted i 2032-33.

• Det ændrer dog ikke på, at vi i år også står i en brydningstid, & at denne totale Måneformørkelse vi ser i morgen, der altså også er en Super BlodMåne, vil sætte sit aftryk på os. For de nysgerrige, så finder det kommende halvandet års totale Måneformørkelser sted: 26. maj 2021 (total; i Skytten) & 19. november (dyb delvis, men næsten total; i Tyren), 16. maj 2022 (total; i Skorpionen) & 8. November (total; i Tyren) *Se oversigter nederst i oplsaget.

• Fuldmånen står 100% Fuld præcis kl. 13.13, mens Måneformørkelsen (der på vores breddegrad i Danmark desværre slet ikke kan ses på himlen; se modellerne herunder) står på sit højeste kl. 13.18. Under alle Måneformørkelser er Månen altid lokaliseret stik modsat Solen på himlen, hvor vi vil kunne se den stige simultant med at Solen synker. Hvilket også er årsagen til, at når Månen bevæger sig bagom Jorden, vil den skygge for Månens lys midlertidigt. Selvom vi på ingen måde fysisk vil kunne se eller fornemme denne totale Måneformørkelse — da den finder sted på den anden side af Jorden over Stillehavet — så vil vi i den grad kunne mærke den! Det skyldes, at det er årets største & kraftigste Supermoon — altså den Måne, der står Jorden aller nærmest i 2021 med “kun” 357.311 kms afstand (imodsætning til de gennemsnitlige 384.500 km). & så det er i tilgift en Blodmåne — det vil sige, at den bliver rød på himlen i ca. 14 minutter, der hvor man kan se den totale Måneformørkelse. Det er altså et meget smukt & ganske specielt fænomen, som jeg selv havde fornøjelsen af at bevidne i New York i efteråret 2015.

• Vi vil kunne mærke intensiteten fra denne Måneformørkelse fra omkring kl. 11.00 — den topper som sagt kl. 13.18 — til kl. ca. 16.00.

• Men hvad betyder alt det her så for os astrologisk? Fuldmåner er almindeligvis følelsesmæssige kulminationer på en sæson, mens Måneformørkelser er langt kraftigere, karmiske fænomener, da de opstår fordi Solen & Månen står på linje med Månens knudepunker også kendt som Dragens hoved & hale.

Læs med i følgende opslag: } Måneformørkelse • i • Skytten • pt. I {

..
..
Billede 1) er af Douglas Girard & hedder “Red Moon Painting”.
Billede 2 & 3) 3D kort over Jorden venligt lånt fra timeanddate.com; der hvor skyggen er mørk er står Månen i Kerneskyggen af Jorden, mens den lysere skygge markerer halvskyggen.
Billede 4) Denne grafik viser, hvordan måneformørkelser opstår. Her til aften kommer Månen kun ind i Jordens halvskygge & bliver derfor ikke rød, men kun lettere formørket. (Grafik: Shutterstock).
Billede 5, 6, 7 & 8) er alle transithoroskoper, der viser det eksakte tidspunkt for de kommende 4 blodmåner. Bemærk hvordan symbolet, der ligner en grå hestesko altid står tæt på Solen eller Månen.

Kraftig delvis Måneformørkelse i Tyren.
Total Måneformørkelse i Skorpionen.
Total Måneformørkelse i Tyren. Og i øvrigt en VIRKELIG spændende & meget heftig Fuldmåne med triplet i Skorpionen i konjunktion med MC (her i Danmark) + Månen i konjunktion med Uranus (& Nordknuden). Alle i kvadrat til Saturn. Denne totale Måneformørkelse bringer også en dybt transformerende & omvæltende 16.16.16.16-kode med Solen, Månen, Uranus alle i 16 grader & selve datoen 8.november giver en universel 16/7 dag (8+1+1+2+0+2+2=16). Det bliver en vild formørkelse! Og så oveni købet på MC/IC aksen! Ja, den tid, den lykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0