} Måneformørkelses • Optakt {

[ Fuldmåne: Solen i 5° i Skorpionen i opposition til Månen i 5° i Tyren, 28. oktober kl. 22.23 ~ Delvis Måneformørkelse — (synlig i Danmark) kl. 22.14 ]

• Vi nærmer os så småt årets Fuldmåne i Tyren, der i år også er en Måneformørkelse. Dette er indeværende formørkelsessæson, hvis brølende krydsild vi står midt i, anden kulmination; den formørkelse, der afvikler den energitunnel vi kollektivt har rejst igennem siden Solformørkelsen i Vægten 14. oktober.

• Denne Måneformørkelse er den sidste i Tyren for denne omgang & vi vil derfor først se Måneformørkelser i Tyren igen om 9 år — det er med andre ord de store afslutningers Måne & afrundingen af både 2023′ s sidste formørkelsessæson (der er 2 på et år), men også en afslutning af den kollektive proces, vi har arbejdet med siden 18. januar 2022. De seneste 18 måneder har budt på stærke oplevelser omkring værdier, penge, ressourcer, miljø & ejerskab. Denne Fuldmåne-formørkelse vil altså give illumination på en række områder omkring Tyrens værdighed, tryghed, stabilitet, kreativitet, evner & ressourcer — & det

• Fuldmånen er præcis Fuld på lørdag kl. 22.23, mens at Måneformørkelsen står på sit højeste kl. 22.14. Under alle Måneformørkelser er Månen altid er lokaliseret stik modsat Solen på himlen, hvor vi vil kunne se den stige simultant med at Solen synker. Da Måneformørkelsen på vores breddegrad mestedels befinder sig i jordens halvskygge, vil vi kun her i Danmark kunne se den fra 21.35-22.53, hvor det altså ligner at nogen har taget en lille bid af Månen. Hele fænomenet, fra når Jordens halvskygge begynder at bevæge sig ind over Måneskiven strækker sig dog fra kl. 20.01 til 00.29. Månen går ned kl. 07.56. (Bemærk at vi går til Vintertid denne nat).

• Fuldmåner opererer altid på en astrologisk spændingsakse, hvor vi skal balancere de to poler Solen & Månen repræsenterer. Det kan fx være Hjem/arbejde, dig selv/din partner, hvad du vil have/hvad du har brug for, etc. Denne type komplementære positioner skaber klarhed, men kan også opbygge spændinger og resultere i konflikt/krise — eller at man føler sig drænet. Vores personlige forhold er typisk tydeligere i konturen efter en Fuldmåne, da vi kan have en tendens til at projicere et af de modstående forhold over på andre mennesker. Disse forhold er særligt forstærkede under en formørkelse. Derfor er det SÅ VIGTIGT at vi ikke aflader al den spænding, uro, nervøsitet eller frustration, der opbygger sig under disse fænomener på andre. Energien kalder på en kanal, men det gavner os ikke kanaliserer den ud igennem skænderier.

• Astrologisk set befinder denne Fuldmåne sig på værdiernes & ressourcernes akse. Tyre/Skorpion-aksen handler om sansning, værdighed & magtforhold. Tyren varetager egne sanseoplevelser, egne værdier & egne ressourcer, mens Skorpionen varetager andres. Vi har altså et fokus på *selv*, hvor Månen står & os *selv, i forhold til andre*, der hvor Solen står. Tyren er Venusstyret & Skorpionen er Pluto/Marsstyret. Vi har derved polariteten imellem det maskuline & det feminine princip, der skal balanceres.

• Der hvor du har denne akse i dit horoskop, fx. 1. overfor 7.hus, vil være de livsområder, der er særligt aktive & vi kan nok (i kraft af Måneformørkelsen) opleve et gennembrud & dybere erkendelser af vores temaer, der knytter sig til vores aktive huse. Som man måske har oplevet de seneste døgn handler dette års Fuldmåne i Tyren rigtig meget om penge. Egne penge, andres penge, skyldte penge, lånte penge, arvede penge, penge fået i gave, osv — & med hele månedens store karma-afregningstema med Saturns 8tal (1+0+2+0+2+3=8), kan vi opleve at gammel “gæld” skal betales & afregnes. Det bliver særlig spændende fordi denne Fuldmåne/Måneformørkelse er afrundingen på hele Tyre-Skorpion-aksens tematik. Og det gælder både kollektivt & for os hver især privat.

• Så hvilke Tyre/Skorpion-relaterede emner har været oppe for dig siden januar 2022?

• Disse dage byder på en lang række spændinger — som vi især ser global; helt konkret i Historisk Palæstina, mens Vesten & den arabiske Verden nøje følger med. Bemærk i øvrigt, på ovenstående billede, hvordan Måneformørkelsen er synlig i hele Europa, Afrika, Mellemøsten & store dele af Rusland/Asien. De ting vi bevidner i verden markerer VIRKELIG, hvordan det nye akseskift vi så i sommer vil komme til at påvirke os kollektivt det næste år med Vædderen & Vægtens fokus på relationer, samarbejde, konflikt, krig & kompromis. Jeg beder inderligt til at de vestlige politikere vil lægge Vægtens pleasende & konsensussøgende skygger i sydknuden fra sig & turde aktivt gå efter en ny type ansvar & lederskab med Vædderen i Nordknuden. Træde frem & vise hjertemod med Vædderen, som tør stå i konflikten, insistere på våbenhvile, at menneskerettighederne overholdes & at Verden ikke vil se til mens ét udsat folk dræber et andet udsat folk.

• Som I kan se på horoskopet nedenfor så står Månen sammen med Jupiter & Uranus i Tyren. Månen, der illumineres af fraværet af genskin fra Solen, viser vores dybere Skygger & umodne sider, hvilket potenseres af at hun står sammen vækstens, filosofiske & forstandige planet — de danner begge oppositioner til både Solen, Merkur & Mars i Skorpionen. Vi kan altså opleve en stor brudflade eller opposition imellem vores indre, dybe behov for at bryde fri & have ret til os selv, vores egne kroppe, sansninger, værdier & ressourcer — overfor en række oplevelser af vores viljestyrke & bevidsthed, samt vores modne voksenforståelse & de ting vi har lyst til eller ønsker at gøre. Vi kan føle os guidet i fht at tage ansvar, forpligte os & udvise modenhed (Saturn, der optræder som omkørsel) — men nogle vil også opleve, at det er lige lovlig meget ansvar & at det er lettest at tage skyklapper på & ignorere verdens lidelse mens man selv får en sjus til nerverne. Tilsvarende vil andre, der tør konfrontere Månetemaet opleve de ydre magtstrukturer i Verdenssamfundet sætte en skruetvinge på vores indre liv & menneskelig behov i form af Pluto, der danner et T-kors med selve oppositionen mellem Solen & Månen. Saturn viser os, at moden ansvarlighed vil være en gangbar vej ud af lidelserne — men det betyder også at vi tør træde frem, se verden uden illusioner eller løgne & turde tage vores fordumsfejl på vores kappe. Vi bliver nødt til at betale den regning, der bliver ved med at dukke op & som alle bare bliver ved med at sende bordet rundt.

• Med både Saturn & Pluto i spil, vil der med andre ord være en ganske kraftig fornemmelse af spændetrøje disse dage. Men! Der er også en lang række blide & opbyggelige aspekter, der også forbinder sig til disse mange oppositioner. Her agerer idealernes, nødhjælpsorganiserende planet, Neptun i Fisken, midtpunkt mellem to sekstiler fra hhv Vandbærerens frihedselskende & lænkebrydende hersker, Uranus, & Pluto, den dybe transformation, død & genfødsels planet, i Stenbukken. Tilsvarende modnes vi også betydeligt af Sol-Saturn trigonen, ligesom Uranus også danner trigon til både Venus i Jomfruen (ret skal være ret; retfærdighed ske fyldest) & Pluto. Vi kan dermed kanalisere vores frygt, sorg, knaphedsfølelser & uretfærdighed ud i masser af kollektivt gåpåmod; En anden verden er mulig; samt aktivere vores kreativitet for at overkomme de udfordringer universet byder os disse dage, selvom vi måske ved første øjekast bliver voldsomt rystede i vores grundvold.

• Det betyder også at vi under denne Fuldmåne-formørkelse, vil have mulighed for at modtage dybe downloads & erkendelser omkring nydelse, overflod, sansning, investeringer, gæld & finanser; men også hvor vi bliver egoistiske, nærige, selvcentrerede, holder det for os selv eller måske endda xenofobiske eller menneskefjendske.

• Husk at det disse dage, men især på Fuldmåne-aftenen ikke er en oplagt at skubbe ønsker eller specifikke fejringer igennem, men at vi med blid overgivelse & evnen til at lytte dybt ind til vores indre stemninger, får den allermest givtige oplevelse & på den måde tapper bedst ind i at arbejde med denne illumination.

..
..
Billede 1) er af Johann Nepomuk Schödlberger (1779-1853) & hedder “Rocky coast in the moonlight”, 1830.
Billede 2) Denne grafik viser, hvordan måneformørkelser opstår. Her til aften kommer Månen kun ind i Jordens halvskygge & bliver derfor ikke rød, men kun lettere formørket. (Grafik: Shutterstock).
Billede 3) & 4) 3D kort over Jorden venligt lånt fra timeanddate.com; der hvor skyggen er mørk er står Månen i Kerneskyggen af Jorden, mens den lysere skygge markerer halvskyggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0