} Måneformørkelses • optakt {

[ Delvis Måneformørkelse & Fuldmåne: Solen i 27° i Skorpionen i opposition til Månen i 27° i Tyren, 19. november kl. 09.57 ]

• Vi nærmer os så småt årets Fuldmåne i Tyren, der i år også er en Måneformørkelse. Det betyder, at vi har indledt årets anden & sidste formørkelsessæson.

• Formørkelsessæsonen har egentlig været over os siden Nymånen i Skorpionen 4. november, men har først rigtig taget fart efter 1. kvartal Månen i Vandbæreren d. 11/11. Selvom Himmellysene ikke stod helt på linje for 14 dage siden under Nymånen, var det alligevel begyndelsen på den Månecyklus, der giver illumination på en række områder omkring Tyrens værdighed, tryghed, stabilitet & ressourcer i form af den Fuldmåne/Måneformørkelse, som vi bevidner i morgen tidlig.

• Fuldmånen er præcis Fuld i morgen kl. 09.57, mens at Måneformørkelsen (der på vores breddegrad kun er i Jordens halvskygge & derfor desværre vil være svært at se) står på sit højeste kl. 10.02. Under alle Måneformørkelser er Månen altid er lokaliseret stik modsat Solen på himlen, hvor vi vil kunne se den stige simultant med at Solen synker. Desværre krydser hun kun lige akkurat horisontlinjer for Danmark på selve tidspunktet for den delvise formørkelse, så med mindre man bor ved vandet eller har et højt toppunkt man kan se udsigt fra, vil det nok ikke være muligt at se denne gang — selvom at hele fænomenet strækker sig fra kl. 07.02 til 13.03. Månen går ned kl. 07.50.

• Fuldmåner opererer altid på en astrologisk spændingsakse, hvor vi skal balancere de to poler Solen & Månen repræsenterer. Det kan fx være Hjem/arbejde, dig selv/din partner, hvad du vil have/hvad du har brug for, etc. Denne type komplementære positioner skaber klarhed, men kan også opbygge spændinger og resultere i konflikt/krise — eller at man føler sig drænet. Vores personlige forhold er typisk tydeligere i konturen efter en Fuldmåne, da vi kan have en tendens til at projicere et af de modstående forhold over på andre mennesker. Disse forhold er særligt forstærkede under en formørkelse. Derfor er det SÅ VIGTIGT at vi ikke aflader al den spænding, uro, nervøsitet eller frustration, der opbygger sig under disse fænomener på andre. Energien kalder på en kanal, men det gavner os ikke kanaliserer den ud igennem skænderier.

• Astrologisk set befinder denne Fuldmåne sig på værdiernes & ressourcernes akse. Tyre/Skorpion-aksen handler om sansning, værdighed & magtforhold. Tyren varetager egne sanseoplevelser, egne værdier & egne ressourcer, mens Skorpionen varetager andres. Vi har altså et fokus på *selv*, hvor Månen står & os *selv, i forhold til andre*, der hvor Solen står. Tyren er Venusstyret & Skorpionen er Pluto/Marsstyret. Vi har derved polariteten imellem det maskuline & det feminine princip, der skal balanceres.

• Der hvor du har denne akse i dit horoskop, fx. 1. overfor 7.hus, vil være de livsområder, der er særligt aktive & vi kan nok (i kraft af Måneformørkelsen) opleve et gennembrud & dybere erkendelser af vores temaer, der knytter sig til vores aktive huse. Som man måske har oplevet de seneste døgn handler dette års Fuldmåne i Tyren rigtig meget om penge. Egne penge, andres penge, skyldte penge, lånte penge, arvede penge, penge fået i gave, osv. Og det er spændende fordi denne Fuldmåne/Måneformørkelse er et lille forvarsel på, hvordan Måneknudernes akseskift ind i denne polaritet vil komme til udtryk de følgende 18 måneder efter de officielt krydser over d. 18. januar næste år.

• Egentlig befinder vi os stadig på Tvillingen & Skyttens lærdoms-akse, men fordi Universet er et plastisk urværk, så kan vi opleve, at disse formørkelser optræder i nabotegnet fordi Jorden & Solens lige linje ikke står helt lige. Det er bl.a. også derfor at der er forskel på delvise eller totale sol- & Måneformørkelser. Solformørkelsen om 14 dage under Nymånen i Skytten er fx en total Solformørkelse, fordi Solen, Jorden & Månen til den tid står på en helt lige linje. Denne Solformørkelse vil også afslutte Måneknude-aksens de seneste 18 måneders rejse igennem Tvillingen (Nordknuden) & Skytten (Sydknuden).

• Dagen i dag har budt på en lang række spændinger & markerer VIRKELIG, hvordan januars akseskift vil komme til at påvirke os kollektivt. Som I kan se på horoskopet nedenfor så er Månen spadseret henover Uranus i løbet af i dag & har sammen med ham, Vandbærerens frihedselskende & lænkebrydende hersker, stået i opposition til Solen, Merkur & Mars hele dagen. Vi kan altså opleve en stor brudfalde eller opposition imellem vores indre, næsten dyriske behov for at bryde fri & have ret til os selv, vores egne kroppe, sansninger, værdier & ressourcer — overfor en række oplevelser af at fornuften, vores modne voksenforståelse & de ting vi har lyst til eller ønsker at gøre. Vi kan føle os hæmmet af ansvar, forpligtelser (Saturn) etik, moral eller forståelse (Jupiter), der begge udgør et apex i hver deres T-kors, der udgøres af disse femdobbelte oppositioner. Der er med andre ord en ganske kraftig fornemmelse af spændetrøje disse dage. Men! Der er også en lang række blide & opbyggelige aspekter, der også forbinder sig til disse mange oppositioner. Her agerer Neptun i Fisken & Pluto i Stenbukken ben i det store aspektmønster man kalder Vuggen, der skaber et helt vanvittigt talent & overskud. Vi har med andre ord masser af gåpåmod & kreativitet til at overkomme de udfordringer universet byder os disse dage, selvom vi måske ved første øjekast blive en anelse rystede i vores grundvold.

• Disse to mønstre sammen (især når de peger i samme retning som herunder) ynder jeg at kalde for Pyramiden, fordi min oplevelse er, at disse spændings & forløsningsforhold skaber en dyb intuitiv & clairvoyant forståelse hos de individer, der er bærer af dem. Det betyder også at vi under denne Fuldmåne-formørkelse, vil have mulighed for at modtage dybe downloads & erkendelser omkring nydelse, overflod, sansning, investeringer, gæld & finanser. Eller måske få epifanier omkring vores egne holdninger, værdier eller overbevisninger.

• Husk at det i aften ikke er en oplagt aften at skubbe ønsker eller specifikke fejringer igennem, men at blid overgivelse & at lytte dybt ind til vores indre stemninger er den allemest givtige måde at arbejde med denne illumination.

..
..
Billede 1) er af den Flamske skole. Pt kreditteret Mesteren af Mansi Magdalen & er et fragment af det billede hedder “Salvator Mundi” (Verdens frelser), ca. 1520.
Billede 2) Denne grafik viser, hvordan måneformørkelser opstår. Her til aften kommer Månen kun ind i Jordens halvskygge & bliver derfor ikke rød, men kun lettere formørket. (Grafik: Shutterstock).
Billede 3) & 4) 3D kort over Jorden venligt lånt fra timeanddate.com; der hvor skyggen er mørk er står Månen i Kerneskyggen af Jorden, mens den lysere skygge markerer halvskyggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0