} Måneformørkelse • i • Tyren • pt. I {

[ Delvis Måneformørkelse & Fuldmåne: Solen i 27° i Skorpionen i opposition til Månen i 27° i Tyren, 19. november kl. 09.57 ]

• Som jeg skrev i går er dette års Fuldmåne i Tyren ganske speciel. For det første er den begyndelsen på årets anden formørkelsessæson & dermed en Måneformørkelse. (Der har ikke været en Måneformørkelse i Tyren siden 2004), men ud over det, så er Fuldmånen også en mikro-Fuldmåne, hvilket vil sige at Månen står på et af sine allerfjerneste yderpunkter i sin bane rundt om Jorden. Disse to sammenfald medfører to andre ganske specielle fænomener, der opstår fordi Månen netop står så langt væk: først var det næsten en total Måneformørkelse med 97.4% af sin lysende flade dækket af Jordens røde skygge & dernæst, så har denne Måneformørkelse nemlig været den længste i 580(!!!!) år, med en varighed på 3,5 time (til sammenligning er den næst længste Måneformørkelse dette århundrede fra 2018 & varede en time & 45 min).

• Hvor er det smukt, at Dyrekredsens mest langsommelige, taktfaste, arbejdsomme & tålmodige stjernetegns Fuldmåneformørkelse også er den længste i mands mind (& i hele det århundrede vi befinder os i)! Hvilken symbolsk måde at fejre startskuddet til Måneknudernes akseskift ind i Tyren & Skorpionen, der begynder 18. januar næste år & som hænder med 18 års interval!

• En anden meget spændende detaljer er, at Tyrens herskerplanet Venus, netop dagen inden denne Fuldmåne, som hun hersker over, krydsede ind i sin retrograds pre-skyggefase (hvilket vil sige, de grader hun vil rejse baglæns i sin kommende retrograd i Stenbukken, der begynder 19. december & varer frem til 29. januar næste år).

• Der er altså et øredøvende vakuum af stille opbremsning, der viser os, at det er tid til at kigge dybt, dybt ind, hvad angår vores Venus tematikker såsom selvværd, egne værdier, midler & ressourcer, men også emner som egenomsorg, selvkærlighed, skønhed, selvglæde & penge er særligt aktiveret. Vi befinder os i slutningen af Skorpionens dybdegående sæson; det mest insisterende, gennemborende & kompromisløse tegn i hele Dyrekredsen — & vi bliver bedt om at dykke endnu dybere ind med Venus forestående rejse ned i underbevidstheden — ligesom at vores indre liv, behov, instinkter & sind blev illumineret af vores Jordiske bevidsthed & afdækket langsomt & tålmodigt i nat. Vi skal med andre ord på visit i vores ubevidste forhold til penge, kærlighed, overgivelse/nydelse, os selv & vores evne til at danne relation/knytte os til andre.

• Den stædige Tyr, der holder af vanen, rytmen & de faste værdier bliver altså kærligt henvist til at rykke sig lidt af de dybe erkendelser Skorpionen bringer. Og selvom Tyren er stædig & almindeligvis ikke lader sig koste rundt, er det også et pragmatisk & fornuftsbetonet tegn, der godt kan se meningen med, at nu er det på tide vi smider den nostalgiske, følelsesmæssige sutteklud! Erkendelserne & viljen bliver derved enige om, at nu er det på tide at vaske det sengetøj, der ellers dufter så dejligt af forlist kærlighed. Det giver jo mening at give slip på noget, der ikke eksisterer længere & bevæge sig imod ny kærlighed, der (atter) kan sanses i nu’et… det må selv Tyren medgive — så vi flytter os en smule. (Hvad end, der er din personlige sutteklud, du skal smide, kan du få en fornemmelse af ved at se på hvor Fuldmånen falder i dit horoskop).

• I går nat havde vi muligheden for med modent, lettet hjerte at give slip på vores mindreværd, de forestillinger om kærlighed, partnerskab & kropslig nydelse som ikke gavner vores selvværd & åbne os imod hvad vi virkelig længes efter. Denne bevægelse er ikke nem & Uranus jager da også gerne en skræk i livet på alle med sine abrupte skift & overrumpler den fornuftige Tyr, der ellers altid sikrer sig både at gå med livrem & seler i alle livets anliggender.

• TyrenFuldmånen minder os om alle de ting, Tyren hersker over: langsom, men stedfast produktivitet, selvværd!, vores kerneværdier, penge, nydelse, sikkerhed, alle personlige ressourcer & kærlighed! Den godmodige & preserverende Tyr, der ønsker at skabe tryghed & harmoni! Det er altså almindeligvis en meget rolig & harmonisk energi, men i år er intet som det plejer & denne indre sikkerhed bliver da også truet eller trynet af både Mars, Merkur, Saturn & Jupiter, der alle i år står i konfliktende aspekt til denne Fuldmåne (+ Solen selvfølgelig. Men oppositionen imellem Solen & Månen er jo forudsætningen for, at vi overhovedet kan have en Fuldmåne).

• Denne Fuldmåneformørkelse domineres også af Mars-Uranus-oppositionen, der står eksakt halvandet døgn inden kulminationen. Begge disse planeter danner dog også en smidigt aspekt til Venus, der dermed kan agere “omkørsel”, dvs afdæmpe energien med sin indlevelse, kærlighed, forståelse & tilgivelse imellem Mars & Uranus, og derved blive den kanal oprørt (Uranus) vrede (Mars) kan forsones igennem. Det er godt at huske, at der oftest findes andre løsninger på vores negative følelser end at springe i luften.

• Dertil er weekenden præget af to T-kors, der står og skurrer oven i hinanden. Et imellem Mars/Uranus & Saturn — & et imellem Solen/Månen & Jupiter. Disse to aspektmønstre TVINGER os til at ændre holdning. Noget er simpelthen så uholdbart nu, at vi er nødt til at tage ejerskab over det, gøre opmærksom på det, forholde os til det & sidst handle på det (når vi er klar).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0