} M a r s ● J u p i t e r {

• Det har været en intens weekend med to meget modsatrettede energier. På den ene side har vi Solen, som er gået i Vædderen, & i bedste Ronja Røverdatter-stil skriger et lykkebrusende forårsskrig for fulde halse — & på den anden side har vi haft Saturn, der holder et massivt hof i de sidste grader af Stenbukken sammen med Mars, Jupiter & Pluto, der nu alle står med få graders mellemrum.
• Denne ekspansionskraft vi ser i Vædderen, der gerne vil handle, lede, arrangere, afprøve nye ting & undersøge hele verden, står i skærende kontrast til den sammentræknings-bevægelse, der finder sted i Stenbukken. Det svarer lidt til at man træder på speederen & bremsen samtidig. Så har du følt dig frustreret, irritabel, kortluntet, opfarende, hidsig, afvisende, aggressiv, etc. giver det god mening.
• Vi står et sted i årscyklussen, hvor vi almindeligvis ville vågne op igen, efter en kold & lang vinter, for at vende os imod nye begyndelser, plante nye kim for det kommende astrologiske år, rydde ud, gøre plads, spire op, vokse ud, danse under Solen, begynde nye rutiner & undersøge os selv & livet på ny — i bedste nyfødte Vædderånd!
• Imidlertid er realiteterne ikke sådan i år. Selvom vi både har Solen i Vædderen, der støttes af Mars & Jupiter, så har vi også et tungt efterslæb i Stenbukken, der begrænser, opsætter restriktioner, komprimerer, hæmmer & generelt bare skaber en sammentræknings-energi, fremfor den naturlige ekspansionsenergi, vi almindeligvis ser på denne årstid. Denne planetariske sammentrækning udmønter sig helt konkret som karantæne & udgangs-forbud (eller -restriktioner) de fleste steder i Verden & en generel følelse af ressourceknaphed, mangel, angst, frygt; som om nogen har lagt en klam & usynlig (virus)hånd på vores naturlige forårsvitalitet!
• Helt konkret så vi denne weekend en række planetariske møder, der er med til at skabe mange af disse følelser. Solen (29° i Fisken) dannede fredag, lige efter midnat, et sekstilaspekt til Saturn (29° i Stenbukken), for at vise os, hvor vi stadig skal vokse ud af vores frygt, utryghed & forvirring (Fisken), samt begrænsninger, mangelmentalitet & mindreværd (Stenbukken). Måske gav dette aspekt os gåpåmod & tillid til at konfrontere disse temaer, for just efter gik Solen ind i Vædderen & henad middagstid mødtes Mars●Jupiter i 22° i Stenbukken, der gav os fornyet energi.
• Mødet imellem Mars●Jupiter finder sted ca. hvert andet år, men det særlige i år er, at de to herrer mimer Saturn●Pluto konjunktionen (også kendt som Det Store Stellium) vi så d. 12. januar i år. Den konjunktion fandt nemlig også stod i 22° i selv samme tegn!
• Dette møde med Mars’ handlekraftige & iltre energi, der forstørres af Jupiter, understreges yderligere af, at det sker på dagen for Solens entre ind i Vædderen; tegnet Mars hersker over! Vi ser altså en KÆMPE kanal for Mars’ hidsige & livlige energi. Dette leder mig hen til, at der kollektivt har været meget undertrykt vrede & frustration, der nu bliver synligt for os hver især.
• Da Solen nærmer sig asteroiden Chiron (5° i Vædderen), der læger alle sår, er det ikke underligt, at vi bliver vist alle de steder, hvor vi af frygt, høflighed eller pga sociale konventioner har undertrykt vores naturlige Mars-energi & ikke fået sagt fra & nej, stået op for os selv eller udvandret, når vi ikke kunne stå inde for, hvad der foregik. Disse gamle & uforløste følelser kan komme til os igennem drømme nu, hvor vi måske oplever at være vrede, skælde ud, råbe, skubbe & måske endda udtrykke os voldeligt. Dette er en måde hvorpå vores sind renser ud & balancerer (det man kalder en kompensations-drøm), alle de situationer, hvor vi enten ikke kunne, turde eller havde mulighed for at forsvare os eller reagere på at vi blev behandlet med uret.
• Disse gamle, vrede følelser kan dog også komme frem i løbet af vores dagligdage, & vi kan føle os som løver i bur, være knotne & opfarende. Her er det dog vigtigt at minde sig selv om, at frihedsberøvelse (som samfundsstraf) tjener det ene formål, at konfrontere mennesker med, hvad de har gjort. At det i dette tilfælde ikke er en straf samfundet har udstedt for en forseelse, men derimod en nødvendighed for nations overlevelse, ændrer ikke på, at vi kommer i kontakt med nogle af de dybeste emotionelle temaer, som vi almindeligvis får distraheret os selv fra eller ikke bliver konfronteret med i vores frie, daglige, vestlige liv. Det eneste vi kan gøre er at byde denne mulighed for healing velkommen & acceptere, føle & ære vores egen vrede (helst uden, at vi aflader på andre, uskyldige) & på den måde får frigivet & luftet disse ikke anerkendte følelser.
• Når det så er sagt, er mødet mellem Mars●Jupiter hovedsagligt et positiv & meget kraftfuldt møde: især hvis vi kan mestre energien nu eller bruge den til at undersøge, hvorfor vi føler denne vrede & kanalisere den ud i konstruktive & målrettede udtryk. Her er det oplagt at bruge den til at finpudse idéer, arbejdsgange eller måder man vil optimere/transformere sit daglige virke på. Mars●Jupiter giver nemlig en kæmpe energiudladning, som det vil være oplagt at bruge konstruktivt (& ikke i voldsomme vredes udbrud); vi er fysisk styrket, vi er mere i synk med vores instinkter, vi er mere årvågne, hurtigere & skarpere. Man kunne sige, at vores overlevelsesinstinkt er særlig højnet disse dage. Vi har større tillid til egne evner, vi er optimistiske & vi tror på at selv de mest umulige ting kan lade sig gøre.
• Ulempen på den positive side kan være, at man ikke kan mærke, når man har opbrugt sine ressourcer (Jupiters bagside) eller forstår, hvornår man overskrider grænsen for det rimelige, realistiske eller mulige. Heldigvis finder deres møde sted i den bekymrede & mådeholdne Stenbuk, som nok hjælper os med at se lidt mere kritisk, realistisk, ansvarligt & forsigtigt på situationen. Vores fysiske præstationer vil dog stadig være bedre end sædvanligvis, & vi kan arbejde hårdere, længere & tungere end vi almindeligvis magter. Så vil man imponere sin chef, er det oplagt disse dage. Det er her, hvor man med fordel kan vende Jupiters ekstreme ekspansionskraft for overophedning, overforbrug & overproduktion til erkendelse, visdom, retfærdighed & håb, samt Mars’ umodne, aggressive hidsighed til handlekraftighed, målrettethed & moden løsningsorientering. Selvom begge planeters energier bliver begrænset af Stenbukken, er de positive sider faktisk netop mulige, da de bliver tvunget ind i et mere realistisk mindset — ligesom hele menneskeheden, kunne man fristes til at sige.
• Som sagt er der dog også en modpol til denne arbejdsomme, ivrige, ekspansive & nyfødte Vædder-energi & det er Pluto i Stenbukken & Saturn, men det må følge i næste opslag.
• Opsummerende kan vi bemærke, hvordan Mars & Jupiters møde i 22° grader atter mimer 2020’s dobbelt 2’er energi & henstiller os kollektivt til samarbejde, coeksistens, næstekærlighed, nærvær, empati, diplomati & omsorg — for som Saturn & Pluto så massivt istemte i begyndelsen af året: “Forandringerne kommer, hvad end I vil det eller ej & I er nødt til at samarbejde jer ud af den situation, I selv har skabt her på Jorden!” Når et gammelt system (den Vesterlandske Kapitalisme, eksempelvis) har udtjent sit formål, må det falde; vi har set det gentaget igennem historien hundredvis af gange; Det ægyptiske rige faldt, romerriget faldt, osmannerriget faldt, det kinesiske kejserdømme faldt, sovjet faldt, etc.
• Vi står midt i en helt naturlig afslutning på en cyklus, & som med enhver anden afslutning, så er det også altid en ny begyndelse! Bemærk lige, hvordan al denne tid, vi nu har for os selv, sætter en masse ting på spidsen, både i os individuelt, som familier, men også kollektivt. Måske findes der andre, roligere, kærligere & mere inkluderende måder at drive samfund, familieliv & forretning på? Denne time-out eller tænkepause, som naturen så gavmildt giver os nu, vil med garanti medføre grundlæggende, positive forvandlinger i vores opfattelse & forståelse af det moderne liv.
• For som Uranus & Pluto altid lover os; forandringerne er kommet for at blive & i 2020 handler de om at implementere Nordknuden i Krebsen & Månens 2-tals energi, der giver øget sensitivitet, tålmodighed, dybere forbindelser — især i en-til-en relationer — blidhed, samt at vise omsorg & kere sig for andre. Heldigvis er det netop noget vi ser i stor stil i det danske samfund lige for tiden, og hvor bliver jeg bare rørt & glad, når jeg ser andre, der også deler gratis ud af deres ressourcer, især når det handler om at løfte os stemningsmæssigt kollektivt & ære alle i sundhedssektoren!
Tak til alle jer for det store arbejde i gør! Af hjertet tak!
..
Billedet er af den serbiske maler Uroš Predić (1857-1953) & bærer titlen “Tue Kosovo Maiden” fra 1919.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0