} M a g t a k s e r {

[ Krebsen & Stenbukken ]
• Stenbukken & Krebsens venskabsdans er en markant opposition i Dyrekredsen & selvom alle tegn er unikke & bidrager med deres særlige egenskaber & kvaliteter (& der bestemt er brug for dem alle), så udmærker Krebsen & Stenbukken sig alligevel lidt.
• For det første markerer de Solens sydligste & nordligste vendepunkter også kaldet vendekredse, som markeres ved Sommer- & Vintersolhverv, hvor Solen står hhv højst på himmelen på vores breddegrad ca 21. juni & højst på himmelen på den sydlige breddegrad, ca. 21 december. De to vendekredse kaldes i folkemunde Krebsens- & Stenbukkens vendekreds (se billede 2).
• Dertil markerer deres huse (4. & 10. hus) også en af de 2 hovedakser i vores horoskoper, nemlig IC & MC. IC står for det laveste punkt på himmelen & repræsenterer vores ståsted, rødder, hjem, (både barndoms & nuværende) & vores generelle forhold til slægt, familie & ophav. MC markerer det højeste punkt på himlen (der hvor Solen står kl. 12) & repræsenterer det vi stræber efter, vores målsætning, det højeste vi kan opnå karrieremæssigt i dette liv, men også en slags rød tråd vi vil kunne se igennem vores liv. Helt kort kunne vi kalde dem Hjem & Karriere.
[ Den anden hovedakse hedder Ascendanten & Descendanten og dem tænker jeg, de fleste af jer har hørt om. Det er os selv/vores udtryk & vores forventninger til andre/partnere. De fire akser markerer i øvrigt også de 4 årstider: Vædderen er foråret, Krebsen sommeren, Vægten efteråret & Stenbukken Vinteren. ]
• Men, Krebsen & Stenbukken repræsenterer også andre store figurer i vores liv, nemlig arketyperne Moderen & Faderen & den akse (eller bevægelse langt de fleste voksne mennesker bevæger sig på det meste af deres tid, nemlig) mellem hjem & arbejde/ nærhed & fjernhed / privat & offentlig. Selvom man måske tænker, at vi har fat i de helt gamle kønsroller & Krebsen repræsenterer Moderen, hjemmet, nærheden, trygheden & omsorgen og Stenbukken repræsenterer Faderen, Patriarken, karrieren, ambitionen, målsætningen & succesen, så er det ikke helt så enkelt. Det er sandt at 4. hus er hjemmet & dette er Krebsens domæne og at 10. hus er Karrieren/det offentlige udtryk som er Stenbukkens domæne. MEN i gammel astrologi var rollerne faktisk omvendt; at Stenbukken repræsenterede hjemmet, da det oftest var manden, der var herre i huset, mens Krebsen styrede hvordan vi opførte os udadtil, da det var moderens opdragelse, der afgjorde, hvor gode manerer vi havde og hvilke værdier, vi udtrykte.
• Når det så er sagt, kommer vi ikke uden om stereotyperne Moderen & Faderen. I min optik er det nu ikke en dårlig ting, det betyder blot at alle mennesker indeholder muligheden for at kropsliggøre den arketypiske faderrolle & den arketypiske moderrolle, eftersom vi alle har Stenbukken & Krebsen et eller andet sted i vores horoskop. For mig at se er det faktisk en fordel ved nogle af de lidt mere arketypiske energier i astrologien; vi indeholder alle dem alle, så vi kan mixe & matche vores personlige udtryk, alt efter hvad vi føler os bedst tilpas i & hvad vi bedste kan lide, & ændre det fra dag til dag alt efter humør. Kun du sætter i virkeligheden grænser for hvordan der skal kombineres, så: 5% dominatrix, 30% husfar, 9% opfinder, 40% globetrotter, 6% ugle samt 0% interesse for færdighedsregning, fx.😅 (Bud på bedste kombi fra min ♒Venus)
• Med alt dette i mente, kan vi kigge på gårsdagens Måneformørkelse. Månen stod alene i Krebsens familieorienterede, nærende & nærværende tegn & lod sig formørke af Jorden, mens hun stod i opposition til Solen, Merkur, Ceres, Saturn & Pluto og følte sig måske en anelse udenfor det strukturelle & kontante imperium. Her var hun den hurtigtløbende forgangsplanet, der viser vejen & tør være sårbar, vise følelser & insistere på medmenneskelighed & nærhed også i fht vores forbrug, job, værdier, strukturer, produktioner samt alle henseender der almindeligvis er farvet af Stenbukken — mens hun er i opposition til hele den gamle skole & deres langsomme bevægelser. Pioneren mod normen. & det er her, hvor astrologien bliver virkelig sjov (& alt for kompleks til instagrams begrænsede antal anslag, men tilgiv mig for længden & læs med) for der er nemlig flere måder at se denne spændingsakse på & I vil nok opleve den på forskellige måder alt efter hvilke huspar jeres Sol & Måne står i i jeres individuelle horoskoper.Denne akse repræsenterer nemlig ikke bare moderen & faderen, hjemmet & karrieren (Krebsen & Stenbukken), men også vores kollektive, karmiske læringsvej pt (Nordknuden & Sydknuden). Dertil ser vi også på den ene side Stenbukken som tærskelspringeren, der med det store flertal presser os igennem overgangen, der føles som et nåleøje, mens Krebsen fortvivlet ser på alt det vi må efterlade — & på den anden side Krebsen som den eneste fortaler for medmenneskelighed & liv over finanser, mens hele den etablerede industri & finansverden ignorerer de emotionelle udbrud verden over.
• Oven på dette lag kunne vi yderligere lægge et, der talte om den kollektive karme imellem den universelle maskuline & den universelle feminine pol, der siden smugkigget 12 juli 2018 har vist os, at vi er nødt til at heale de dybe karmiske svigt, der har været imellem disse to energier. Konflikten har først for alvor taget fart fra 5. januar 2019 & har sin endelige kulmination 4. Juli til Sommer.
• Men den sidste del her, fortjener nok sit eget opslag. Jeg skriver dog lidt mere denne fuldmåne & grundprincippet bag fuldmåner i næste opslag.
..
..
Billederne er 1) Måneformørkelsens skygge over Jorden i går & 2) en oversigt over Stenbukken & Krebsens vendekreds.
Stenbukkens er den nederste stribe & Krebsens er den øverste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0