} Krebsens • Sæson {

[ Solen i Krebsen fra 21. juni kl. 04.19 — 22. juli kl. 03.13 ]

• Vi forlod Tvillingens hvirvlende, kognitive & nysgerrige sæson & trådte ind i Krebsens sensitive, omsorgsfulde & meget indlevende energi i morges tidlig. Vi skifter med andre ord fra en analytisk, mental energi til en sansende & følende én. Dette skifte kan virke ret markant, & pludselig vil man føle sig mere introvert & have brug for meget mere tid alene eller med sine nærmeste (oftest begge dele). Heldigvis forekommer denne familie- & slægtsfokuserede sæson i Sommerferien her i Skandinavien, så vi har oftest rige muligheder for at være sammen med vores mest familiære relationer — hvad end vi er bundet af blod eller blot kærlighed. Under Krebsens sæson har vi et særligt fokus på de allernærmeste & dybe relationer vi har (venner, børn, partnere & familie) samt vores hjem eller base, der hvor vi føler os allermest rummet & trygge.

• Krebsen herskes af Månen — den ene af de to himmellys — & den eneste “planet” vi i horoskopet kan se aktivt ændrer faser. Dette billede på Krebsens natur er en formidabel måde, at forstå den oceaniske krabbes indre & energetiske struktur på. Krebsens energi kommer nemlig i faser, som når havet skyller sine skatte op på strandbredden med sine brusende bølger & efterlader det hele blottet, når tidevandet atter trækker havet tilbage. Krebsen kan være indadvendt, stille, privat, hemmelighedsfuld, sårbar, genert & bly — & så kan den være, sjov, charmerende, omsorgsfuld, opmærksom, loyal, strålende, social, elske fest & farver & så er den en excellent skuespiller, der kan tage enhver maske på — en mester i grimasser, der kan passe. Selvom Løven er kendt som Dyrekredsens skuespiller; den kreative selvudfoldelses tegn, så skal man ikke tage fejl af Krebsens evne til at imitere/mime (ligesom Månens). Ja, faktisk er den nogle gange næsten bedre til at stråle end Løven, netop fordi Krebsen kan kanalisere al sin energi & kraft ud i én præstation — stråle som Solen — & så gå hjem i mørket, slukket som Nymånen, i ensomhed for at lade op. Den stakkels Løve stråler i alt, hvad den gør, hvorfor der ikke nødvendigvis er så stor forskel på dens performance på scenen eller på badeværelset om morgenen.

• Ikke nok med, at Krebsen, der herskes af Månen (vores følende, indre persona, instinkter, behov & barneidentitet) er dygtig til at kropsliggøre alle menneskelige sindsstemninger & har en særlig evne til at sætte sig i andres sted, med indlevelse & empati, så repræsenterer den også det omsorgsfulde, urmoderlige instinkt (der findes i os allesammen). Den er vores afstamning, vores slægt, forfædre & -mødre, rødder, modersmål, fødeegn & blodsbånd. Som Månen, der udgør den feminine pol (overfor Solen, den maskuline), er hun også repræsentant for alle naturkræfter, det cykliske, strømmende livsprincip, der (imodsætning til Solen, som kalder alle saftige spirer op af Jorden, som en lige linje af manifestation af liv) cirkulerer & nærer Månen som vandet, der svøber sig om afgrødernes rødder i jorden & forsyner dem med væske, der kombineret med Solens livsenergi, kan blive til føde. Månen & Krebsen er med andre ord dybt knyttet til familien, blodsbåndet & moderen — navlestrengen & moderkagen er Krebsens organer, sammen med brystet & livmoderen. Følelsesmæssig bevidsthed, moderbinding, nærhed, redebyggeri, kropslig omsorg, beskyttelse, overlevelse & hjemlighed er Krebsens domæne.

• De næste fire uger kommer altså til at handle om familie, kærlighed, nærvær, omsorg, støtte, sociale relationer & at beskytte & kæmpe for det vi har kært. Man skal ikke lade sig narre af Krebsens sarte & lidt generte frodighed; det er et kardinalt tegn & derinde gemmer sig en kriger, især hvis du krænker, sårer eller skader én de elsker. Vi vil altså den kommende måned mærke markante skift omkring vores forhold til tilknytning, nærhed & tryghed — både i fht vores hjem, omgivelser & relationer, men også i fht en ro & tryghed i os selv, som vi kan kultivere, hvis vi har fokus på det (husk Krabben har hjemme både på land & til vands; den bærer altid sit skjold med sig — & er det eremitkrebsen, vi forbinder os med, så skifter den jo også hus i ny & næ. Krebsens dynamiske ). Vi undersøger hele dette miljø omkring familie, hjem & tryghed & stærke følelser & erindringer kan boble op til overfladen. Hvad end der bliver synligt, se det som en guidance & et praj om, hvor du skal give dig selv eller det aktive emne lidt mere kærlighed & omsorg.

• Så hvad nærer os? Hvor finder vi tryghed & sikkerhed? Er det forankret i os selv eller i noget ydre, mere skrøbeligt? Hvor kan vi tilbyde os selv & andre mere indlevelse & sensitivitet den kommende tid? Hvad har vi at give — & hvad har vi brug for selv? Her giver det mening at mærke ind i, hvordan vi tilbyder hjælp, omsorg & nærvær. Giver man mere end man har overskud til, er det vigtigt at vende de strømme af kærlighed, så man ikke tømmer sine indre brønde. Det giver bedst mening at give af et overskud, man ikke er afhæng af at få tilbage — & denne lektie kan være særlig essentiel for de fleste Krebse & dermed os allesammen under denne nærende & emotionelle energi.

• De fleste vil også kunne opleve at være mere følsomme eller nærtagende, men den positive effekt af dette er, at vi tilsvarende vil have en stærkere forbindelse til vores intuition & mavefornemmesle. Samtidig kan vi dog også være mere følsom overfor påvirkninger & stemninger udefra. Kommer du til at suge dine omgivelsers følelser & humøre som en svamp, giver det SÅ god mening at komme tilbage til din egen indre kerne igennem lange, afslappende gåture i det grønne, bade i havet (selvom bruse- & karbade også kan gøre det), samt vejrtrækningsøvelser er rigtig gode ankerpunkter under denne sæson. Egenomsorg & selvpleje er også en god måde at lade op på, da alenetid er kostbart netop nu.

• Da Krebsens sæson også er barnets & moderens er det også oplagt de kommende uger at mærke ind i vores forhold til det moderlige. Det vil forstærkes under Nymåne i Krebsen d. 10. juli med et healende & blidt aspekt fra Neptun, men vi kan allerede nu mærke ind i denne energi. Har vi nogle sår på vores egen mor, hendes omsorg, tilgang eller nærvær? Eller har vi en sorg på vores eget (måske udeblivende) moderskab? Vores følelser af at være forkert, utilstrækkelig eller uegnet som mor? Eller har vi selv nogle sår på vores eget indre barn? Føler det sig utrygt? At verden er farlig & at man ikke kan stole på voksne? Har vi oplevet svigt, neglect, afvisning, fravær eller andet, der har gjort os usikre eller skabt et dybt savn inde i os? Alt det giver mening at give lidt ekstra opmærksomhed & kærlighed den kommende tid, da Krebsens kærlighed kan heale alle sår, selv dem, der er over 30 år.

..
..
Billedeerne er af Herbert James Draper & hedder “Waterbaby” & “The Capture: Where Land and Water Kiss”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0