} K æ r l i g h e d s • K a r m a • pt. II {

[ Karmiske Mars●Venus møder ]
• Realiteterne er, at mange af de konflikter vi oplever i løbet af et liv handler om dynamikken imellem at lede & at følge. Og den nuværende ubalance i den dynamik — både kollektivt i samfundet, men også i vores individuelle parforhold.
• Psykologisk forsøger vi som voksne at læge de sjælelige sår, vi (alle) fik i barndommen i vores relationer med vores forældre, igennem vores egne parforhold …vi forsøger at løsrive os, kompensere for eller heale dem. Ovenstående er bla det, der skaber codependent relationer. Det kræver bevidsthed, intention & selvkærlighed at tilgive & ændre (familie)adfærdsmønstre. Vi oplever alle traumer & sorg af at vokse op; det er en del af den naturlige løsrivelse & det selv at blive et selvstændigt individ.
• Hvis vores forhold til vores forældre har været betingede eller vi har oplevet at man kunne give andre ansvar for sine følelser (eller handlinger), er det relativt uskyldige karaktertræk: at have urealistiske forventninger til andre, en typisk årsag til at blive skuffet & såret. Så hvad forventer vi egentlig af vores relationer & hvorfor? Hvor kommer du til at lade din lykke afhænge af ydre faktorer, du ikke kan styre, så som andres adfærd? Hvis man er nysgerrig på disse dynamikker, er det oplagt at undersøge sig selv disse dage.
• Mange voksne, der ikke ved noget om adfærd eller har spekuleret særligt over deres egne familiemønstre, forsøger ofte at skabe en kærlighedsrelation, der opvejer for deres egne traumer, fejl & mangler. Men det er ikke din partners ansvar, pligt eller opgave at heale dine barndomstraumer eller mindreværd. Ligesom det ikke er din opgave at heale deres. I kan samarbejde om den healing i kærlig, gensidig respekt, hvor alle tager ansvar for egen opfyldelse — men det kræver et aktivt valg om dette fra begge parter.
• Ubetinget kærlighed er at respektere vores kære(mand, børn, søskende, forældre, venner)’s valg, også selvom de er i modstrid med vores egne værdier — og det er sjældent noget vi er særligt gode til. Af en eller anden grund, kan der være tendens til at se børn, partner & for nogle endda venner, som en forlængelse af en selv, og hvis deres adfærd eller værdier fremstår uacceptable frygter vi, at det reflekterer dårligt tilbage på os. Dette er en af de hyppigste årsager til at folk prøver at “fixe” (læs kontrollere/manipulere) hinanden i parforhold. Alt dette er codependency.
• Men Mars & Venus minder os om her, at vi er nødt til at træne vores kærlighedsmuskel (Og dermed heale):
• Det kollektivt maskuline  m å  tillade det kollektivt feminine at udtrykke sig på hvilken som helst måde hun ønsker.
• Men det kollektivt feminine  m å  tilsvarende holde op med at forsøge at kontrollere det kollektivt maskulines handle- & skaberkraft.
• At forhindre vores modpart i deres naturlige udtryk vil kun ende i tårer. Eksempelvis: hvis det kollektivt feminine savner tryghed & pålidelighed, må hun samarbejde sig til det, frem for at narre sig til det — og tilsvarende hvis det kollektivt maskuline savner frihed eller udfoldelsesmuligheder, må han samarbejde sig frem til det, frem for at bedrage sig til det.
• Det primære vi bliver opfordret til, når Mars & Venus er i konjunktion er at  v æ r e  kærlighed. Hvor kan vi elske lidt mere? Kan du elske de mennesker, du almindelige synes er irriterende? Kan du elske dine fysiske uperfektheder? Kan du elske dine psykologiske udfordringer? Din kærestes grimme hættetrøje? Alle de ting. Er der noget, du ikke kan elske? I så fald hvorfor? De ting vi har svært ved at give kærlighed, siger noget om, hvad vi har fordømt i os selv, nægter at se i øjnene eller har forbudt os selv & andre. Ikke at vi behøver gøre de ting, vi foragter, men det er en god idé at frigøre den negative energi, vi har bundet op på adfærd eller levemåder, vi har dømt usmagelige, utilgivelige, ulækre, uværdige, urimelige eller måske bare ting, vi ikke forstår. Og når du så har tilgivet (& dermed healet) alt det forfærdelige… hvad bringer dig glæde? Og hvad kan du gøre for at skabe mere af dette i dit liv uafhængigt af andre mennesker?
• Venus vil gerne vise os, hvordan kærlighed findes i glæde, indre fred, integritet, selvværd, bevidsthed, leg & hengivelse. Mens Mars gerne vil vise os, hvordan kærlighed findes i passioneret engagement, undren, nysgerrighed & at kreere. Hvis du er glad & i fred med dig selv & dit væsen, vil (enhver af) dine relationer forvandle sig mulighed efter mulighed for at øge & udtrykke denne glæde. Ser du, lige tiltrækker nemlig lige. Det er en kosmisk lov. Lad den maskuline & feminine pol i dig smelte sammen. Bliv passioneret oplyst. Tillad dig selv at elske alt som findes. Tilgiv dig selv, andre, fortiden & lad frygten tage på en lang ferie til Bahamas med alt betalt. Læn dig ind i livet i tillid, opfordrer Venus & elsk alt hvad du har lært, istemmer Mars. Tillad dit liv at blive et udtryk for din glæde. Et skridt ad gangen. Lad det maskuline & feminine slutte fred inde i dag. Handl når der skal handles, hvil, når du har brug for at hvile. Elsk & ær begge kvaliteter lige. I dig selv & i andre. De er det, der gør dig til dig. De er det, der gør os til mennesker. Vi er på rette vej. Vi healer os selv & det spreder sig som ringe i en vandpyt.
• Det var en lang sludder for en sladder. Håber I har nydt denne kærlighedsweekend på bedste vis. Jeg har brugt den på 3 x familiefødselsdag (grinede dobbelt-Krebsen) & efter bedste evne tilgivet alle omkring mig (inkl mig selv) for blot at være mennesker med fejl & begrænsninger. Det kan være svært i ny & næ, men det er også ok ❤️
..
..
Billedet er et af mine yndlings: jeg elsker simpelthen det målløse udtryk på riddernes ansigt. Det er et oliemaleri malet af Frank Dicksee (1853–1928) & hedder “La Belle Dame sans Merci” (Detail).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0