} Jupiter ● Neptun {

[ Jupiter & Neptun i konjunktion i 23°59′ i Fisken, 12. april kl. 16.42 ]

• Her til eftermiddag, faktisk i skrivende stund, mødes de to store gasplaneter Jupiter & Neptun. Det er en slags “Nymåne”, hvor deres cyklus sammen nulstilles. En cyklus, der ca. tager 13 år. Det specielle ved netop dette møde er, at de mødes i Dyrekredsens sidste, sfæriske, transgressive & healende tegn, Fisken. Dermed afslutter de hele deres store cyklus, der varer 166 (jord)år! Sidste gang de mødtes i Fisken var d. 17. marts i 1856 & hver gang skaber de sammen muligheder for mirakuløse skift. De åbner med andre ord for en portal ind i en ny, klar bevidsthed, en dimension med lamgt flere muligheder, mange flere åbne hjerter & dermed også et mere åbent, flydende, tilladende & komplekst verdensbillede.

• Jupiter er forståelsen, ekspansionen, glædens, retfærdighedens, idealerne, livsfilosofiernes & optimismen planet. I Fisken giver han håb, held & lykke. Neptun er drømmene, fantasien, de højere idealer, opløsningen, illusionerne, lidelsen, askesen & intuitionens planet, i sit eget hjemtegn giver han dyb forløsning, transcendens, dyb accept & hengivelse.

Temaerne for dagens konjunktion kan altså være: Inspirerende fantasier ~ tryllebindende lyksaglighed ~ desillusion, der leder til tiltro ~ overvældende tungsind eller sorgfuldhed, der leder til healing, afgiftning & udrenselse ~ livlige drømme ~ opløsning af smertefuld tilknytning/afhængighed ~ opfyldte ønsker ~ velgørende generøsitet ~ spirituelle indsigter eller epifanier.

• Jupiter er kendt i den gamle kaldæiske astrologi, som planeten for de store goder. En velsignelsens planet, der tilsmiler alle han berør med held, optimisme, lykke & ekspansion; han forstørrer alt på sin vej, både på det jordiske, mentale & åndelige plan. Neptun derimod er det følende sinds planet, der repræsenterer spirituel transcendens, som opløser vores ego, vores modstand & måske også vores livsdrift. Og på den led tjener han intet værdisæt; han undersøger blot eksistensens yderste afkroge af væren. Han afgifter (eller forgifter) os, han hjælper os med at slippe vores afhængighed eller tilskynder den. Han viser os mening igennem meningsløshed samt taknemmelighed igennem kontraster til reel lykke. Han slører vores bevæggrunde, men kan samtidig bringe et overjordisk klarsyn. Han viser os evig kærlighed & at vores behov for at klynge os til den jordiske eksistens er unødvendig, mens han assisterer os i at overgive os til livets impermante strømmen, frigive, forløse & give slip på alt — kontrollen, frygten & tanken om at vi er separate individer, fx. Sammen kan disse to gaskæmper give os adgang til en grundlæggende retningsskift i dette liv samt dybere healing, hvor vi renser ud i sjæletemaer & efterslæb fra tidligere liv.

• Det betyder at vores forbindelse til drømme, illusioner, forestillinger, fantasi & parallelle verdener disse uger er forstærket. Det betyder også, at det er essentielt for os, at vi husker vores jordforbindelse, så vi i balance kan opleve & anvende det højeste potentiale af dette planetmøde. At huske egenomsorg, vores forbindelse til kroppen, Moder Jord samt anerkendelsen & funktionen af tyngdekraften (at holde begge vores ben på jorden) er vigtig! Har vi stærke, forankrede rødder i virkelighedens realiteter & hverdagens møje, er det lettere at høste de åbne kvaliteter denne forbindelse bringer & ikke flyve væk i urealistiske ønskedrømme & illusioner. Har vi det på plads kan vi svømme bort & smelte ind i vores egen overflod, rigdom, kreativitet, spiritualitet, kunst, kærlighed, mm, hvor vi kan skimte glimt af fremtidens utopiske sfærer, der ligger hinsides menneskelig lidelse, seperation & afvisning.

• Fra denne position er det muligt at åbne vores hjerter & undersøge om ikke alt kan være et udtryk for en forvandlende, iboende perfektion. At vi er perfekte som vi er, men også at vores ønsker om at forandre os & verden er tilsvarende perfekte; ligesom at vores handlinger, hvad end de bringer af forvandling, også er en del af denne større perfektion. Når nogen læser dette, tolker de det som, at alt er udfoldet i sit højeste potentiale. Det er imidlertid ikke det tiltænkte. Accepten af, at alt er “som det skal være”, betyder ikke, at vi ikke kan elske mere, gøre det bedre eller opnå mere harmoni & balance end det, der allerede eksisterer — ej heller at vi ikke skal forsøge at stræbe efter det! At alt allerede er *perfekt* er ikke et fripas til at lade stå til, afvise at hjælpe andre eller retten til at negligere, bagatellisere, afvise, håne eller ignorere menneskelig lidelse — eller affeje det med den skadelige tilgang, at der “nok er en grund” til, at lidelsen er der. Nej, det at have kærlige intentioner & ønsker om at skabe verden i vores eget billede & forbedre den, er netop en del af den evige, perfekte bevægelse universet har, som vi NETOP skal tillade os selv at følge & handle på. Den anden tilgang er stivnet, egodrevet (der er fokus på egen overlevelse fremfor fælleskabet) & har i grunden ikke forstået, hvad “vi er alle et” & “alt er som det skal være”, egentlig betyder. Når den misforståelse er ryddet af vejen er der for alvor grobund på at sjælens hjerteudvidende alkymi kan finde sted; inklusionen & tilgivelsen af alt. Ikke for at tillade det, men for at læge det, så det ikke længere behøver at tage sin “skadelige” form, for at blive hørt. Glæde, sorg, lykke, ulykke, skønhed, afskyelighed, etc er allesammen udsøgte oplevelser, der nuancerer & forskønner tilværelsens finmaskede silketæppe, som vi allesammen væver på kontinuerligt i fællesskab, mens vi sam-skaber virkeligheden omkring so. Det er helheden i tomheden, saligheden i uendeligheden, altet i intetheden. Når vi ikke længere behøver afvise eller dømme vores oplevelse, det er i sandheden her, at reelt frihed, accept & kærlighed ligger & det er en af disse erkendelser (Jupiter) som vi bliver inviteret til at integrere netop nu kollektivt.

• Jupiter er omtrent 12 år om en rundgang i Dyrekredsen & møder så Neptun hvert 13. år ca (Neptun bevæger sig trods alt lidt fremad). Det særlige er, at de mødes i deres fælles herskertegn Fiskene. Før Uranus & Neptun blev opdaget herskede Jupiter over både Fisken & Skytten, ligesom vi ser Merkur herske over Tvillingen & Jomfruen, Venus herske over Tyren & Vægten, osv. (Se oversigten nedenfor, for at forstå sammenhængen mellem de kaldæiske herskerskaber & tegnene. Hver af de 5 planeter (bortset fra de to himmellys) har to tegn; et maskulint, retningssøgende, udadvirkende dagstegn (luft eller ild) & et feminint, magnetisk, akkumulerende nattetegn (jord eller vand).

• Det betyder, at Jupiter & Neptuns energier virker meget kraftigt i deres konjunktion. Jupiter, forståelsens, vækstens, glædens & livsfilosofiernes planet skaber en optimisme, et held & en nysgerrighed, men forstørrer også Neptun, drømmene, fantasien, illusionernes, de opløste grænser, bedøvelsen & lidelsens planet. Begge planeter hersker også over vores tro. Neptun er det åndelige, intuitionen & spiritualitetens planet, mens Jupiter er overbevisningerne, kulturen, religionen, de sande retningslinjer for kroppen & sindet, samt retfærdighedens. Sammen skaber de fokus på de institutioner af Gud, Kirke, fædreland & fællesmenneskelighed, der har udstukket retningslinjer for mennesker i flere tusind år. Der er altså gode muligheder for virkelig at høste en overjordisk tiltro, opløse bindende & snærende forhold igennem en særlig åbenhjertig tilgang til tilgivelse, tro, opmuntring, healing eller måske bare at springe ud i det & take a leap of faith. Medfølelse, taknemmelighed & at turde undre sig over livets vidundere er en virkelig god måde at møde denne kraftige & overstrømmende glædelige kærlighedsenergi på. At skabe en stund — kan passende være under Fuldmånen på lørdag — hvor vi tør fejre livet, samhørighed, muligheder, skønhed, ekspansionsmuligheder & alt der er at glædes over vil være særlig oplagt & kraftfuldt.

• Dette års april begynder med en Nymåne (1. april) & slutter med en Nymåne (30. april) — det er en måned for nye begyndelser; Vædderen er det første tegn i Dyrekredsen & i år er det universelle månedsenergi for april vibrationen 10/1, der hedder Skæbnehjulet eller Lykkehjulet. Denne vibration peger på at vi nu kan finde vores retning & aktivere en stærk manifesterende energi, i kraft af alle de nye begyndelser. Derudover har vi en kulmination i partnerskabets tegn Vægten med Fuldmånen d. 16/4 & en slags kosmisk, sjælelig Nymåne d. 12/4 under denne konjunktion imellem Jupiter & Neptun.

• Denne begivenhed aktiverer både et stort forløsningens suk i kraft af, at fantasien & mulighedernes planeter mødes i Fiskens tegn for opløsning af grænser & overgange. Et væld af nye begyndelser & afslutninger udfolder sig omkring os disse uger; når noget slipper skaber det plads til nye bevægelser. Dette er et stort kollektivt skred; en frisættelse, en overgivelse & en fornyelse. Hvis vi er lidt dristige, kan vi sige, at i dag — i dette nu — fødes en Jord.

• Jupiter & Neptun er begge planeter som er forbundet med store opdagelser & opfindelser. Sammen skaber de en særlig alkymi, der forvandler de tungere & trægere bevægelser her på Jorden. En nyt, ukendt indre landskab begynder at folde sig ud for os disse år & dette er en tærskel ind i den nye tid; en ny verden! Vi fødes ikke kun ind i en ny 13-års cyklus af åndelig vækst, inspiration, frugtbar forestillingsevne & forfinet jordisk & sjælelig forædling.

• Da konjunktioner oftest er langsomtarbejdende (især dem, der involverer de langsomme ydre, kollektive planeter), mærker vi ofte energien langt senere, så hvis du ikke har fornemmet noget specielt i dag, jamen så er det ikke overraskende. Forbindelsen her har stået i (tiltagende) aspekt siden 21. februar (& faktisk har de stået sammen i 23° siden 8. april & vil følges over tærsklen ind i 24° & stå sammen her fremtil 17. april), men vi vil faktisk mærke deres møde ekkoe som en understrøm af held helt frem til 12. juni — så der er oceaner af tid til at tappe ind i energien.

• Så er du ikke helt klar til den store healing, forløsning, etc, lige nu — så giv det tid. Lad tiden & energien arbejde for dig & lad dette møde udfolde sig i dit indre — & arbejde for dig — de kommende uger. Så tillad den Serendipitet, der findes lige nu; Tillad dig selv at finde guld den kommende tid, blot at falde over det *uden* at søge — & glæd dig over at kunne få øje på det held & erkende værdien af det, du har fundet. Der ligger en enorm værdi i at kunne se sit liv — det man har & det man er — i et helt nyt lys, et nyt fortryllende & eventyrligt lys, som om man aldrig har set den skønhed, overflod, frihed eller held man har, før. Som at se noget for aller første gang & med barnlig lykke at tryllebindes af det; tillad verdens vidundere at udfolde sig for dine fødder nu, som du går ned ad dit livs uforudsigelige, snoede & underfundige sti. Denne fortryllelse, ave eller lykke kan handle om/udfolde sig indenfor alle områder af vores liv; vores karriere, vores hjem, vores parforhold, vores forhold til vores krop, personlighed, kreativitet, vores intellekt, vores opvækst, etc. Det sted i dit horoskop, hvor du har Fiskens 23° vil guide dig til det hus (område af dit liv), hvor du med fordel kan se med fornyet begejstring & glæde på dét, som allerede er & dét som netop nu er ved at udfolde sig & tage form. Som én drøm opløser sig & flyder ud i Neptuns fortryllende drømmetåger, begynder en ny ønskedrøm allerede at materialisere sig & tage form. Måske kan du på ny glædes over noget, du har med, der skaber muligheder, tilgange & resultater i nu- eller fremtiden? Eller måske begynder hidtidige ukonkrete drømmesyn at kropsliggøres & lande her på jorden?

• Sidste gang opløsningens, gådefulde & mystiske planet mødte frugtbarheden, optimismen & lethedens planet i Fisken er 166 år siden & tilbage i 1856. Det gør dette møde i Fiskene til en unik oplevelse vi kun har en af i et menneskeliv. Vi vil dermed ikke se denne type genstart i Jupiter & Neptuns fælles cyklus igen i vores eller vores børns levetid. På det personlige plan aktiverer det en mulighed for sprituel vækst, lykke eller at skabe “himlen på jorden” (for en stund om ikke andet). Kollektivt derimod er der muligheder for at lade medfølelsen & evnen til at sætte sig i andres sted, vokse, sammen med muligheden for fred, fordragelighed & en stærk følelse af enhed & fællesskab.

• Vi kan se de bedste sider af menneskeheden nu; al den kærlighed, der allerede findes i vores hjerter, hos os her, på Jorden. Vi kan bruge denne superkraft til at heale, forløse, opløse al modstand, konflikt, krig, hvis vi ønsker. War is over, if you want to, kan man sige. Det betyder ikke, at vi ikke kan se grusomhed eller stå i fuldstændig uforståelige situationer denne tid. Det kan vi. Energien på himlen er altid et spektrum, hvor vi kan opleve det allermest positive ved planeternes energier — men også det allermest destruktive. Når vi kollektivt renser ud i dybe emner, der indbærer megen undertrykkelse, ufred, skam, sorg & afvisning, kan det virke som om det hele blusser op & forværres. Det er imidlertid ikke helt forkert, for det skyldes at der sker en impuls imod at rense helt ud i vores menneskelige fundament, som bringer alt det hidtil usete frem i lyset — netop for at det kan blive forløst, forvandlet, tilgivet, healet & forædlet.

• Siden begyndelsen af dette år — især fra janaur til marts — er vi kraftigt blevet konfronteret med den gamle verden, dens tilgange, veje & paradigmer, som en slags påmindelse om, at vi ikke kan gå tilbage kun frem. At få øje på vores skygge viser os, at vi de seneste år har renset kraftigt ud i vores fællesmenneskelige bagage. Som Pluto●Saturn-konjunktionen lovede os tilbage i januar 2020 har det været tid til at rydde ud i alt det størknede, forældede, forstenede, så vi kunne grave os ind til den friske & livskraftige kerne; komme til bunds i vores væsensnatur. Vi graver os dybere ind i forståelsen af vores egen eksistens. Det er egentlig en proces, der har været aktiv helt tilbage siden 2012, men som for alvor har skruet bissen på siden efteråret 2019. Da det er en kollektiv proces, er den langsom, & afslutningen af denne store Jupiter●Neptun-cyklus er altså en forløsning af de gamle drømme & forestillinger & tilblivelsen af nogle nye! Nye realiteter bevæger sig imod os. Nye, mystiske, glitrende, vande, glimter os i møde på bunden af den gamle verdens ruiner, tiden emmer af drøm & illusioner & vi inviteres til at indånde fremtidens lægende dampe.

• Det er netop sådan en proces, vi ser med denne Jupiter●Neptun-konjunktion; vi opløser fortiden, så vi kan materialisere fremtiden. Det betyder dog også, at der for nogle vil være så god mening i at passe lidt bedre på sig selv disse uger, for har man et uhensigtsmæssige job, en destruktiv livsstil eller en meget stresset hverdag, så kan forbindelsen materialisere sig i kraft af sygdom eller skader (Især på underben & fødder), så man er tvunget til at forholde sig i ro, mærke, lytte, heale & rumme. Jupiter forstørrer alt han berører, mens Neptun opløser. Det kan medføre større chancer (& risici) for at “noget” spilder over i noget andet med både positiv & negative effekter. Det værende sig fantasi, visioner, virkelighedsopfattelser, såvel som petriskåle, sammensmeltning af to celler, immunforsvar, grænser, etc. Neptun hersker over fødderne & vores lymfesystem & er dermed knyttet til vores immunforsvar. Nogle mennesker vil derfor have lettere ved at blive syge under denne type transit, da Neptun “overskrider” & “opløser”, mens Jupiter vækster det hele. Det betyder at duoens manifestationer både kan virke opfyldende & akkumulerende eller som et dræn, der leder alt væk. Det skyldes at Neptun repræsenterer spektrummet fra salig eufori til desperationen, skuffelsen & mismodets slugter. I sin højeste form er mødet vores dybeste ønsker opfyldt igennem overjordisk, guddommelig perfektion, men i praksis kan det være et vink med en vognstang om, at der er noget grundlæggende i den måde vi har indrette vores liv på, der ikke tjener os. Måske er noget, der engang virkede opløftende & gavnligt vokset ud af sin tidligere form & kalder nu på en dybere forvandling, forståelse eller et perspektiv- eller hamskifte. Når vi slipper gamle former, tilgange & overbevisninger, kan nye netop spire frem. Så er vores tiltro & forestillingsevne på linje med vores idéer om Sandheden eller er vi på den ene eller anden måde forstyrret af illusioner omkring storhed, (over)forbrug, rettigheder, retfærdighed, mm?

• Sidste gang de mødtes i 1856 var der en række store sejlskibe, der forsvandt sporløst over Atlanterhavet på vej til USA fra England, ligesom den første syntetiske farve blev opfundet i marts (omkring konjunktionen) & der senere på året udbrød en voldsom opiumkrig imellem USA & Kina, men også store oversvømmelser, forhøjet vandstand i søer & floder. Bl.a. i Frankrig dette år var der besynderlige oversvømmelser, da mange floder gik over deres bredder. Og ved nærmere eftertanke, har der være underlige monsuner & store oversvømmelser allerede i år. Neptun hersker over havet, forvandling, kemi, medicin, narkose, sygdom, svagelighed, vores immunforsvar & lymfesystem, rusmidler, opløsning, drømmeverdener, illusioner, sindslidelser, kreativitet, ønskedrømme, musikalitet, intuitiv genialitet, højere & medmenneskelig kærlighed, spiritualitet, åndemaning, etc. Så at man oplever forsvinding, markante vejrfænomener, opfindelser indenfor medicin, kemi & rusmidler er ikke overraskende. Dertil er Nikola Tesla født nogle måneder efter konjunktionen & er dermed bærer af denne energi. I den optik er det pudsigt at et af verdens største & rigeste virksomheder i dag, netop under afslutningen af den cyklus, der blev begyndt i 1856, hedder Tesla & er opkaldt efter netop Nikola.

• Som jeg skrev, vil denne forbindelse kunne mærkes helt frem til midten af Juni, men vil altså være stærkest de kommende uger & i begyndelsen af maj. Det er spændende fordi, det betyder, at den vil ligge som en tematisk understrøm under første runde af dette års formørkelsessæson, der begynder allerede med næste Nymåne i Tyren d. 30. april. Det tyder på, at store forandringer, der måske vil feje benene væk under os, vil komme, mens vide, nye verdener kommer til syne under fødderne på os.

• Refleksioner:
~ Hvor kalder din indlevelse & fantasi dig hen disse dage?
~ Hvad kan du gøre for at tjene en større sammenhæng? Både på Jorden men også i dine menneskelige relationer.
~ Hvad føler du stor (u)retfærdighed omkring & hvordan kunne du ønske det var i stedet?
~ Er der noget i dit liv, der kalder på tilgivelse, healing eller udrenselse?
~ Er der nogle bestemte, nye, store drømme, der er spiret frem i dig på det seneste?
~ Er du generøs med din næstekærlighed, din fantasi, din evne til at inkludere andre?
~ Og er du i stand til at modtage energi, midler, kærlighed & ydelser for dine ressourcer?
~ Er der nye kald, der langsomt vågner i dig?

~ 27. maj: Jupiter ● Neptun 26° i Vandbæreren, kl. 22.05, 2009 (+ Chiron)
~ 10. juli: Jupiter (Rx) ● Neptun (Rx) 26° i Vandbæreren, kl. 11.12, 2009 (+ Chiron Rx)
~ 21. december: Jupiter ● Neptun 24° i Vandbæreren, kl. 10.50, 2009 (+ Chiron & Månen)
~ 12. april: Jupiter ● Neptun 23° i Fisken, kl. 16.42, 2022
~ 24. marts: Jupiter ● Neptun 21°21′ i Vædderen, kl. 17.34, 2035
~ 22. juli: Jupiter ● Neptun 21° i Tyren, 2047
~ 16. november: Jupiter (Rx) ● Neptun (Rx) 20° i Tyren, 2047
~ 25. februar: Jupiter ● Neptun 19° i Tyren, 2048

..
..
Billedet er af William Crowder & hedder “Aurora”.

Dagens konjunktion.
Seneste Jupiter●Neptun konjunktion, der også stod eksakt med asteroiden Chiron.
Den næste Jupiter●Neptun-konjunktion, som vil finde sted i Vædderen i 21 grader.
Sidste gang Jupiter●Neptun stod i konjunktion i Fisken for 166 år siden.

En kommentar vedrørende “} Jupiter ● Neptun {

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0