} Jomfruens • sæson {

[ 22. august kl. 23.23 — 22. september kl. 20.09 ]
• I går aftes skiftede Solen ind i Jomfruens bevægelige Jordtegn. Selvom vi allerede siden d. 22. & 28. juli (hvor først Venus & så Mars skiftede ind i Jomfruen) har kunnet mærke energien langsomt skifte — der lagde køligere, mere rationelle & flekmatiske toner over hele Løvens buldrende & kærlige sæson.

• På den måde har Løvens sæsonen i år taget forskud på Jomfruens virksomme samle til vinterforråd-energi & det er kun blevet forstærket af, at Merkur 10. august også sluttede sig til frontløberne Mars & Venus. Den højspændte sitren, vi har oplevet de seneste uger, aftager dog ikke blot fordi himmellegemerne på skift bevæger sig ind i det Merkurherskede Jordtegn. Travlheden følger os & vores kognition, især med Merkur hjemme i et af sine egne tegn. Og vi vil da også opleve denne sæson som begivenhedsrig med Mars i tegnet i trigon til både Uranus & Saturn.

• Løvens storladne kærlighed & mod erstattes nu af pragmatiske tanker, samt fokus, fokus & atter fokus på de små detaljer, der får livet & hverdagen til at glide — Jomfruens sæson inviterer os til nu at implementere alle de små ændringer, vi de seneste måneder har opdaget er nødt til at komme, for at vi kan se os selv & verden i øjnene. Det bliver virksomt, måske lidt hårdt, men bestemt det hele værd! Jomfruen forstår sig selv & sin pragmatiske side i forbindelse/relation til andre mennesker. Det er også her at det omsorgsfulde, healende & nærende element af tegnet for alvor kommer til sin ret — & det vil vi alle nyde godt af de næste 30 dage.

• Forsøger vi at kategorisere & forstå alle tegnene, er én måde, vi kan inddele dem på, efter deres “afstande til verden”. Hvert element indeholder ét tegn, der er fokuseret på det helt nære, ét tegn, der er fokuseret på sine omgivelser & sidst ét tegn, der er fokuseret på de overordnede bevægelser. For jordtegnene handler det om det fysiske: at sanse, strukturere & skabe. Fx: er det Tyren, der nyder sig selv & blomstens liflige duft, fine tekstur & indtagende facon (altså det helt nære). Dernæst kommer Jomfruen, som gør rent, rydder op & strukturerer alt i sine omgivelser, så de selv & andre kan nyde denne orden & sidst har vi Stenbukken, der skaber institutioner, infrastruktur, bygninger & byer, så vi kan holde ud at bo her på planeten allesammen (det helt fjerne); der materialiseres så at sige på det højeste fysiske plan.

• Et andet billede kunne være at Stenbukken er bygherren & entreprenøren, der financierer, beslutter & opfører bygninger. Jomfruen er arkitekten, ingeniøren & den daglige leder, mens Tyren er alle de ansatte, der udfører de enkelte detaljer; støber fundament, trækker el, lægger murstenene & murer huset op helt fra grunden. Vi kan altså zoome helt ind & helt ud. Jomfruen ligger i midterkategorien sammen med Løven, Vægten & Skorpionen.

• Dertil deler Jomfruen herskerskab med Tvillingen; Merkur, den flyvske & omskiftelige planet for vores kommunikation & tankevirksomhed, hvorfor bevægelighed & kognition fylder meget i begge disse tegn. Det kommer dog ud på forskellig vis, da Jomfruens jordelement giver deres tænkning mere substans, men også en anelse mere træghed end Tvillingens flaksende tankehvirvel. Det er både en fordel & en ulempe for Jomfruen, at det er det letteste, mest omskiftelige jordtegn, der selvom det selvfølgelig er jordbundet også godt kan have en tendens til at zone ud & forsvinde ind i ruminationer & bekymringer, hvor sindet kan loope lidt, fordi der ikke umiddelbart ses en fysisk løsning på tankemylder.

• Det er her hvor Jomfruen har bedst af at begynde at handle, fremfor at forsøge at tænke sig til en løsning på den gordiske knude; den må hugges over; fokus må flyttes, fingrene må bruges, så sindet kan få ro. Rengøring, oprydning, madplanlægning, sund kost & bevægelse, sysler, to-do-lister o.l. er rigtig godt til at give Jomfruen ro i maven, mindre rod i hovedet & en dyb tilfredshed over sig selv & sine gøremål.

• Jomfruens sæson er høsttid & varsler dermed overgangen fra sensommeren til efterårets komme. Jomfruen tager nøje notits af det fysiske resultat som året indtil videre har produceret; nu forholder vi os alle til, hvad vi har sået, set blomstre & netop høstet — & hvad skal deres videre ske, er et spørgsmål det giver mening at stille sig selv netop nu. At så, vande, meje & samle til neg er kun halvdelen af arbejdet. Nu begynder forarbejdningen af kornet: det skal sigtes, males til mel & så bages til brød, før vi kan nyde godt af årets arbejde. Alt det véd Jomfruen. Så hvor i din proces er du i fht at producere dit imaginære brød, så du kan få mad på bordet?

• September, der ligger lige om hjørnet & bærer Merkurs 14/5 energi, opfordrer os til at lægge en plan for arbejdsprocesserne året ud & vi er i tilgift velsignet af både Venus (vores mål for tilfredshed) & Mars (vores evne til at nå dette mål), der begge danner en masse trigoner til hhv Pluto, Saturn & Uranus, der kan hjælpe os med initiere disse forandringer. Så der er gode muligheder for at lykkes med vores planer, især hvis vi lægger dem grundigt & udfører dem med Jomfruens snilde & pertentlighed.

• Selvom Jomfruen på den ene side kan være kropsforskrækket (& bange for kroppens funktionalitet & blod, fx) er der samtidig en standhaftighed & forståelse for, hvordan den fysiske verden fungerer. Selvom det lyder selvmodsigende er Jomfruen trods alt (måske imod al forventning) et fertilitetstegn. Deres renhed skal ikke opfattes som et billede på at være seksuelt uprøvet, sart eller bonert, snarere skal det ses som en stræben efter enkelthed & at alt går op i en højere enhed; hvor krop & ånd med lethed indgår i den symbiose, der skaber liv. Renheden repræsenterer altså det mest enkle & mest komplekse princip på jorden; det mirakel det er at skabe liv; at skabe et barn. Det mest hellige & det mest fysiske i skøn forening (Tænk Jomfru Maria, der “uden indblanding” undfangede & fødte Jesus).

• Er Jomfruen i ubalance, kan det dog være et goldt, køligt & ufraugtbart tegn. Dværgplaneten Ceres, der formentlig i en snarlig fremtid overtager herskerposten i Jomfruen, repræsenterer da også årstidernes skiften, frugtbarhed, høst & goldhed. Vi ser altså både det svulmende & bugnende høstbord under denne planets påvirkning, men også den fejlslagne høst.

• Denne dualitet peger i retningen af, at Jomfruen er et komplekst tegn: selvmodsigende, dygtigt, stolt, uskyldsrent & så alligevel ikke bange for at få jord under neglene. De har en intuitiv forståelse for naturens processer & vores andel i det økosystem. Min generelle oplevelse er faktisk, at de har en enormt fintunet intuition, der kan guide dem uden om alle forhindringer, hvis blot de kunne skrue lidt ned for den nagende tvivl & fornuftens formynderiske stemme. Tænk her på udtrykket “mavefornemmelse”. Jomfruen hersker over maven, tarmene & fordøjelsen, samt vores moderbinding, navlestrengen helt konkret; vores første nærende forbindelse til den fysiske verden i vores moders liv.

• Den dobbelthed tegnet indeholder, leder oftest den unge Jomfru til at lide af en streng selvkritik & tvivl — hvilket virkelig kan spænde ben for dem. Med alderen kommer dog tålmodighed, selvkærlighed, selvtillid & ro, og derfra er der faktisk ikke noget i verden, der kan røre dem. Ingen er en større kritikker end dem selv, så hvis de synes, det er helt ok, så ER det helt ok.

• Når de har det godt, er de *v i r k e l i g* opløftende selskab at være i. Hvis de for alvor elsker dig, er de enormt optagede af at alle dine behov er mødt; psykologiske, følelsesmæssige, kropslige såvel som seksuelle. Du skal ikke mangle noget! På det område minder de en del om Krebsen (& Tyren). De er også enormt sjove, hvis de føler sig set & trygge, da alle Jomfruer besidder en slags fedtmule goofyness, der kun kommer frem, når de kan være helt sig selv (læs sårbare). Og hvis ikke du har set den side af din Jomfru endnu, fortvivl ikke. De er pertentlige OG forsigtige; det betyder ikke, at de ikke er glade for dig — det betyder bare, at de har bruge for liiige lidt længere tid til at åbne sig. Giv dem det! Det lønner sig. De er for alvor stjernetegnenes østers: måske lidt grå & skarpe udenpå; gør ikke meget væsen af sig: men når de først åbner sig, er der skinnende perlemor, rene, glatte overflader, ikke et sandkorn i sigte, enormt meget rigdom, næring & overflod & hvis du er rigtig heldig, får du måske lov til at være perlen! 🐚

• Håber I har haft en herlig weekend & stort tillykke med fødselsdagen til alle jer skønne Jomfri 🌞
..
..
Billede 1) er af N. Roerich & hedder “The Mother of the World”.
Billede 2) er fra “The Book of Hours”, 1500-tallet.

I am the blue-lidded daughter of Sunset; I am the naked brilliance of voluptuous night-sky” — Aleister Crowley.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0