} J o m f r u e n s • s æ s o n {

[ fra Løvens hale til spidsen af korngyldne lokker ]
• I dag omkring middag skifter Solen tegn. Vi har allerede siden mandag taget forskud på denne virksomme sæsons energi & Jomfruen (og alle os andre) er da også travle som små flittige bier. Løvens storladne følelser & begejstring erstattes af fokus, fokus & atter fokus på de små detaljer, der får livet & hverdagen til at glide.
• Hvis vi forsøger at kategorisere alle tegnene, er én måde, vi kan inddele dem efter, deres “afstande til verden”. Hvert element indeholder ét tegn, der er fokuseret på det helt nære, ét tegn, der er fokuseret på sine omgivelser & sidst ét tegn, der er fokuseret på de overordnede bevægelser. For jordtegnene handler det om det fysiske: at sanse, strukturere & skabe. Fx: er det Tyren, der nyder sig selv & blomstens liflige duft, fine tekstur & indtagende facon. Dernæst kommer Jomfruen, som gør rent, rydder op & strukturerer alt i sine omgivelser, så de selv & andre kan nyde denne orden & sidst Stenbukken, der skaber institutioner, infrastruktur, bygninger & byer, så vi kan holde ud at bo her alle sammen; der materialiseres så at sige på det højeste fysiske plan. Et andet billede kunne være at Stenbukken er bygherren & entreprenøren, der financierer, beslutter & opfører bygninger. Jomfruen er arkitekten, ingeniøren & den daglige leder, mens Tyren er alle de ansatte, der udfører de enkelte detaljer; trækker el, lægger murstenene & murer huset op helt fra grunden. Vi kan altså zoome helt ind & helt ud. Jomfruen ligger i midterkategorien sammen med Løven, Vægten & Skorpionen.
• Jomfruen deler herskerskab med Tvillingen; Merkur, den flyvske & omskiftelige planet, hvorfor bevægelighed & kognition fylder meget i begge tegn. Det kommer dog ud på forskellig vis, da Jomfruens jordelement giver deres tænkning mere substans, men også en anelse mere træghed end Tvillingens flaksende tankehvirvel. Det er både en fordel & en ulempe for Jomfruen at det er det letteste, mest omskiftelige jordtegn, der selvom det selvfølgelig er jordbunden også godt kan have en tendens til at zone ud & forsvinde ind i ruminationer & bekymringer, hvor sindet kan loope lidt, fordi der ikke umiddelbart ses en fysisk løsning på tankemylder. Det er her hvor Jomfruen har bedst af at begynde at handle, fremfor at forsøge at tænke sig til en løsning på den gordiske knude; den må hugges over, fokus må flyttes, fingrene må bruges, så sindet kan få ro.
(Fortsættes i næste opslag… Det blev alligevel for langt!)
..
..
..
Billedet er Jomfru Maria fra et manuskript fra 1370.
Charles VIII: Vierge en oraison
Bibliothèque nationale de France.
Jean Bourdichon et son atelier XVe siècle. Enluminure d’un livre d’heures de Charles VIII, BnF, manuscrit Lat. 1370

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0