} Hestehale • BukkeHorn {

S t e n b u k k e n s • S æ s o n

• Kære Stenbukke, I er ikke blevet glemt! Tak fordi I er Dyrekredsens nok mest tålmodige & behovsudsættende tegn, & tillykke med alle jeres vinterkolde fødselsdage, der i år til trods har været en smule mere lune, ligesom jeres humor!
• Jeres sæson har været i gang i ca. 3 uger & h v i l k e n sæson! Der er planettræf i jeres tegn både nu & hele året ud, så denne fødselsdagssæson er noget ganske særligt! I har virkelig været værter af denne ombæring:
~ Udover årets dyreste & (for de fleste) mest stressende højtid, Julen, har vi de 12 hellige nætter – veloverstået, (Versterlandsk) Nytår, samt hele to eklipser; en sol- & en måneformørkelse som traditionen foreskriver + en ekstremt sjælden superkonjunktion.
• Det bliver en pakket fødselsdagssæson, hvilket betyder at de fleste af jer ikke bare vil have Sol-Sol-konjunktion på den dag I kom til verden, men sandsynligvis også en nuance fra en af de andre store kæmper, enten Pluto, Saturn eller Jupiter!
• I år er Søbukkens sæson særlig monumental! I har på skift haft ml. 5-7 planeter & sydknuden i jeres tegn. Det er sjældent, selv for en fødselsdagssæson & I har tilmed Saturn hjemme. Dette betyder også at vi alle (men især jer) er blevet bedt om at træde ind i vores mere modne & alvorlige energi, være den bærende struktur nu, hvor alt omkring os smuldrer. Stenbukken udgør strukturen i hele vores liv, skelettet i vores samfund, bygningsværker, sociale strukturer & faktisk også i vores kroppe. Stenbukkens energi er tæt forbundet med knæ & knogler & repræsenterer rygraden i vores eksistens på alle planer. Lider du af rygsmerter eller andre knoglerelaterede udfordringer er der typisk noget at hente i dine Stenbukkeplaceringer!
• Kollektivt bliver Vi alle bedt om at stige op, som Solen på himmelen, & træde i karakter (på forskellige planer). Månens sydknude står i jeres tegn & understreger den strenge struktur, vi hidtil har levet efter & viser os, at nu er det på tide vi transformerer temaer omkring rigide strukturer, orden & kontrol til mere inkluderende & kærlige rytmer & regler.
• Stenbukken forstår princippet i at spænde bæltet ind, leve på en sten & knokle for at nå det forestående mål. Og selvom Stenbukkens seje & determinerede krop oftest klarer det meste, er det vigtigt at notere sig at deres viljestyrke overstiger deres fysiske formåen; de får tingene gjort & når succesens skinnende & funklende tinder, koste hvad det vil – også selvom det til tider kan gå ud over deres eget helbred. Hvilket selvfølgelig er noget vi alle skal være opmærksomme på i Januar, men egentlig hele 2020 ud.
• Stenbukken forstår konceptet at arbejde sig til tops & er da også jf Urhoroskopet tegnet der står på det allerhøjeste punkt på himmelen (10. hus): Vores karriere! Der er koldt på toppen, siges der, men det generer ikke Stenbukken, der, vant til vind & vejr, klatrer ufortrødent på de smalleste stier for at nå de ønskede mål & bevæger sig sindigt & tålmodigt fremad; den ene klov foran den anden.
• Kender du en Stenbuk, ved du, at de er ekstremt arbejdsomme. Skyggen for dette tegn kan være at hele livet bliver én meget lang to-do liste, der skal krydses af, så de e n d e l i g kan slappe af, & her ryger ting, der egentlig skulle være hyggelige eller adspredende desværre også nogle gange på listen som sure pligter eller noget, der skal overstås. Stenbukken kan blive lidt for alvorlig & miste livsgnisten, hvis de oplever at drukne i forpligtelser eller ansvar. & det er en faldgruppe for Stenbukken som let kommer til at påtage sig alle de tunge opgaver, som ingen andre gider have… for: nogen MÅ jo gøre det! (Tænk fx Greta Thunberg her). Her skal den godmodige Stenbuk kærligt mindes om, at livet ikke blot er arbejde, en konkurrence eller et ræs, hvor det gælder om at blive først færdig/klare det bedst. For hvad er det egentlig, der møder os ved livets afslutning…? Det er i hvert fald ikke en: ”Tillykke! Hvor var det flot du kom først i døden! Velkommen til det eksistensløse efterliv, hvor du rigtig kan nyde… livets ..ehm.. overflod… eller… ingenting!”
• Denne erfaring er væsentlig for os alle under Stenbukkens sæson, hvor vi let kommer til hovedkulds at kaste os ud i alt for mange arbejdsopgaver & knokle alt for meget & længe. Processen er størstedelen af oplevelsen & tilfredsstillelsen ligger her & ikke i målet i sig selv! Det er nydelsen i selve vores opstigen vi skal huske, selvom den kan være både sej & stejl… Men hvorfor ikke både nyde udsigten & sliddet?

• At højne vores Bevidsthed, kunne man derved sige, er Stenbukkens evige kæphest. Bevidsthed om vores kroppes behov, vore grænser, vores skygger, der hvor vi ikke ser os selv klart, vores forbrug, vores begrænsninger, vores ønsker, vores mål & drømme. Venus stod i kvadrat til Uranus lige omkring årsskiftet & pegede på alle de områder, hvor denne bevidsthedsproces afdækker konflikt imellem vores æstetik, idéer om skønhed, nydelse & så de transformationer, der sker omkring os, & hvordan vi, med eller imod vores vilje, er nødt til at transformere vores værdisæt & idéer om overflod & luksus.
• De store spørsgmål vi skal stille os selv i år er: Hvad/hvordan kan vi bidrage med til samfundet & verden uden at knokle os selv i sænk? & Hvor/hvordan kan vi gro i fht vores personlige & selvkærlige udvikling?
• Stenbukken kan også have en bagside, hvor den bliver nådesløs, kontrollerende & stivnakket. Dette forekommer typisk, hvis man har ofret for meget & bliver bitter eller fortørnet over at andre driver den af. Selvom det er sandt, at vi må løfte i flok, er det vigtigt at minde sig selv om, at ingen nogensinde er blevet mere hårdtarbejdende, sparsommelige eller betænksomme af at blive kritiseret, skældt huden fuld eller ydmyget. Hvis du møder mennesker, du bliver forarget eller forbitret over i løbet af de kommende uger, Husk: Hver gang vi møder nogen, der pisser os af, så giver de os en gave. “Og hvordan det?!?” tænker du måske. Jo, ser du, de viser os hvor vi kan vokse, blive blødere & tilgive (hvilket er noget alle Stenbukken skal træne på et tidspunkt i løbet af deres liv) — for når vi bliver provokerede, vrede eller forargede handler det tit om at folk opfører sig på måder, vi har forbudt os selv at opføre os på. Områder, hvor vi sandsynligvis udsulter os selv eller ofrer os af princip, men ikke af hjertet & her er det vigtigt vi tillader os selv at være menneskelige & møder os selv (& andre) med kærlighed & tilgivelse. Vi er trods alt fejlbarlige væsner af kød & blod & ikke maskiner (endnu i hvert fald), selvom Stenbukken nogle gange kan glemme det. Jeg ved det kan være ubehagligt & provokerende at møde denne type udsagn, men i år bliver ikke året, hvor vi kan vende det blinde øje til vores egne skygger & bare smile & vinke. Vi bliver bedt om at luge gevaldigt ud især i vores egne overbevisninger & tilgange!
• Så hvis du oplever at føle dig ramt, så tænk over hvad det er du ofrer & hvorfor du gør det? At vi som en ægte martyr ødsler ud af vores energi uden at bemærke, om der rent faktisk er et behov for vores indsats, er vores eget ansvar & ikke dem vi ellers giver så ‘gavmildt’ til. Hvis du er en voksen person er det dit ansvar at sørge for dine egne behov, ligesom det er for alle andre voksne… & det er denne modne bevidsthed Stenbukken i sin lyseste form kropsliggør. En Stenbuk der føler sig taget for givet, at dens hårde arbejde bliver ignoreret eller miskendt er en Stenbuk stadig på sin udviklingsrejse, for det betyder at den giver mere end den har — & dette gælder os alle netop nu! Denne frustration kan lede til selvhævdelse & hovmodighed, som er et Stenbukketræk, vi alle kan falde i, hvor vi føler os bedre eller mere rigtige end andre. Dette er imidlertid en forsvarsmekanisme, hvor vi prøver at beskytte vores egne værdier & forsvare, hvorfor vi gjorde som vi gjorde & hvorfor det er vigtigt & rigtigt… for hvis det ikke var det… så var det jo spildt arbejde & hvis der er noget, Stenbukken hader, så er det hårdt, forgæves arbejde. Pga denne mekanisme kan vi derfor have en tendens til at dømme andre rigtig hårdt disse uger. Det er ikke for sjov, at Stenbukken i Tarotten er afbildet som Djævelen; den yderste vogter mellem ånden & den jordiske eksistens. På den ene side er Stenbukken konge af de højeste tinder på jord (du kan sælge din sjæl til Djævelen, som man siger), men har også et ben i den åndelige lejr… eller skulle vi snarere sige hale? Djævelen viser os nemlig en transformationsakse, hvor vi vipper imellem den yderste ego-præstation, som vi betaler for med blod, sved & tårer — eller de dybeste indsigter, hvor vi erkender, at der intet fysisk er på jorden, vi ikke kan skabe i vores sind. Her er det også meget interessant at bemærke, at vi fejrer Jesu Fødsel under Stenbukkens sæson (i stedet for i marts, hvor han siges at være født, i Fiskens næstekærlige tegn). For måske repræsenterer Stenbukkens jordiske kamp imellem begær & andagt …& den efterfølgende opstigen i virkeligheden bedre Jesu liv end Fisken? Fisken har aldrig været knyttet til jordiske præstationer eller overflod & ofrer dermed ingenting, hvorimod Stenbukken, der til at begynde med stræber efter det højeste, for at erkende at den i virkeligheden selv er den kolde, hårde tinde den bestiger! Himmelens konge lod sig føde i fattigdom & gav et offer; tog aldrig imod hverken scepter eller prægtige klæder, en mand, der ikke søgte materiel rigdom, men åndelig. Han levede i ydmygt afsavn & delte sin rigdom med dem, han fandt trængende..
• Med dette i mente tænker jeg vi kan gå dette materialiserende 4’er år i møde & anerkende, at det vi kollektivt higer mest efter er omsorg, plads, frihed & kærlighed… Til os selv, vores næste & til planeten! 💫
..
..
..
Billedet 1 er af den spanske maler Francisco Goya & bærer titlen: “Witches’ Sabbath” fra 1798.
Billedet 2 er af Jean-François Millet & kaldet “The sheepfold, Moonlight”, 1856-1860.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0