} Fuldmåne • Optakt {

[ Solen i Krebsen i 3° i opposition til Månen i Stenbukken i 3°, 24. juni kl. 20.39 ]

• Månen har hele dagen nærmet sig sin månedlige opposition til Solen — bedre kendt som Fuldmåne. Energierne intensiveres & måske I også har været lidt på stikkerne i dag? Junis Jordbær-Fuldmåne står altså over os i nat & skinner kraftfuldt & klart. Fuldmånen er altid en kulmination, en frigivelse & en fejring; en modpol til de tanker, følelser & stemninger, der farver en givet sæson. Denne sæson står Månen strunk & huld i Stenbukkens, kardinale Jord-energi & giver os jordforbindelse, autenticitet, retning & voksen ansvarlighed i Krebsens omskiftelige & brusende følelseshav af erindringens & barndommens land.

• At denne Fuldmåne falder i to kardinale tegn initierer en ny type lederskab i os. En opgradering af både Krebsens emotionelle fokus & Stenbukkens strukturelle. Vi bliver med andre ord opmuntret til at balancere aksen imellem Solen i Krebsen med fokus på de nære relationer, familie & tilknytning — samt vores forhold til vores forpligtelser, ambitioner & samfundets forventninger til os. Dertil er dette også den første Fuldmåne i Stenbukken de sidste 3 år, der ikke er en Måneformørkelse, hvilket giver os lidt mere ro på både Bukken & Krabbens domæner.

• Som jeg skrev om under 1.kvartal Månen for en uge siden, så er formørkelsessæsonen officielt afsluttet, da Jorden, Solen & Månen ikke længere står på lige linje, så de kan skygge for hinanden — også selvom vi ser kulminationen af den Nymåne, der var en Solformørkelse tilbage for 2 uger siden, d. 10. juni. Det betyder — ganske vidst lidt forvirrende — at den karmiske energiportal som formørkelsessæsonen åbner lukkede for en uge siden (hvilket er dejligt fordi intensiteten er faldet en lille smule), men også at de temaer, Nymånen i Tvillingerne aktiverede i princippet kulminerer i nat. Denne Fuldmåne hænger altså sammen med Nymånen for 14 dage siden, men er ikke en del af formørkelsessæsonen.

• Og selvom Månen virker stor & tæt på — så har vi også sluppet Månebanens yderste poler & dermed forårets cyklus af Super-Fuldmåner & Mikro-Nymåner ligger nu bag os (vi ser 2 sæt af 2 af hver i år & vil altså dermed se to Mikro-Fuldmåner til efteråret & to Super-Nymåner).

• Vi er just transgresseret ind i Krebsens tegn, hvorfor denne Måne falder meget tidligt i år allerede i 3°. 3 er Jupiters ekspansive, kreative & udtrykkende tal, der hjælper os med nye opfindelser, leg, ballade, storhed & visdom. Han giver et øget fokus på, hvad der står i vejen for vores egen storhed.

• Og ligesom at Jupiter for en måned siden dannede et T-kors med Solen & Månen under sin eget Fuldmåne i Skytten (Måneformørkelsen 26. maj), danner han i nat også en næsten eksakt forbindelse nu igennem arbejdsomme & harmoniske aspekter; en trigon til Solen & en sekstil til Månen, der giver denne ellers så pligtopfyldende & pragmatiske Måne en mere magisk, storslået (Jupiter forstørrer alt) & drømmende natur (han står i Fiskene) & som altså forstærkes af 3tallet. Dette inviterer den spirituelle side frem af den ellers ganske jordbundne buk, & giver os mulighed for at visualisere en fremtid, vi ønsker at bygge, & som vi måske i nat allerede ser en spæd begyndelse på (Fuldmånen er jo en kulmination — både af Nymånen i Stenbukken tilbage fra januar i år — men også af Nymånen for 14 dage siden).

..
..
Billedet er af John Constable. Titel ukendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0