} Fuldmåne • Optakt {

[ Supermoon: Fuldmåne i Skorpionen (Solen i Tyren) 7° kl. 05.31, 27. april ]

• Månen er just skredet ind i Skorpionens undersøiske rige & optakten til nattens Fuldmåne i Skorpionens transformerende & regenererende tegn er begyndt. Vi nærmer os dermed hastigt årets første Supermoon, der er et af årets to Super Fuldmåner (Vi ser også to Super Nymåner til efteråret, & selvom de kan være ligeså intense, er de ikke ligeså spændende, da de vender den lysende side mod Solen fremfor Jorden).

Supermoon er en betegnelse en Måne kan få, hvis den er tættere på Jorden end 362.000 km. Denne er 2021s næststørste Supermoon med en afstand til Jorden på 357.378 km. Dvs at den er 8% tættere på Jorden end den gennemsnitlige Fuldmåne, er 14% større & lyser ca. 30% kraftigere; den skaber et større træk i tidevandet & vil formentlig holde os mere vågne de kommende nætter end sædvanligt — og måske har mange af jer allerede sovet uroligt de seneste døgn pga den intense energi eller er blevet drillet af dens gyldne stråler henad morgentimerne? I nat bliver formentlig ikke en undtagelse.

• Månen står eksakt Fuld kl. 05.31 dansk tid, når Jorden bevæger sig præcis imellem Solen & Månen også kaldet at de er i syzygy (dvs befinder sig på en lige linje). I år falder Fuldmånerne tidligt på måneden, hvilket betyder, at aprils Lyserøde Fuldmåne også kendt så Hare- eller Æggemånen i år ikke står i Vægtens harmonisøgende balancegang, men i Skorpionens dybdegående, determinerede udrensning.

• Fuldmåner er meget emotionelt ladede fænomener, der illuminerer vores indre liv, dybeste instinkter & væsen. Det er en fejring af livet, frugtbarheden & en kulmination på både Nymånen for 14 dage siden & 6 måneder forinden. I dette tilfælde Nymånen i Skorpionen tidlig morgen d. 15. november ’20 (kan du mon huske, hvad der foregik i dit liv dengang? Udførte du måske et måneritual & har det båret frugt?)

• Solen står i dag i Tyren, mens Månen står i Skorpionen. De står altså i opposition (med 180° imellem sig) på værdierne & ressourcernes akse, hvor det reelle & sande er i fokus; for Tyren er det, det kropslige, konkrete, fysiske i materien & for Skorpionen er det den mystiske, skjulte, dybereliggende sandhed bag livet & hele eksistensen.

• Denne Fuldmåne befinder sig altså på aksen, der viser os noget om vores åndelige & fysiske værdier & ressourcer — vores egne & dem vi deler med andre. Hvordan vi opfatter, forholder os til & bruger disse. Skorpionen hersker også over det dybdepsykologiske & det underbevidste. At bringe disse sider frem i Månens lys, er en måde, at vise os, hvad & hvem vi er. Kan vi ikke relatere eller lide det vi ser, giver Underverdenens hersker, Pluto (Denne Fuldmånes hersker) os værktøjerne til at forvandle dette.

• Og smukt nok begynder Pluto sin årlige retrograd i morgen aften 18 timer efter Månen står Fuld i hans tegn, men det får sit eget opslag.

• Nøgleord for denne Fuldmåne er altså: grænsesætning, transformation af gamle mønstre, bevidsthedsskifte, passion, selvværd, at afdække det skjulte og at mestre os selv! Emotionel revolution, kunne vi også sige.
} Vid altid, at du ikke er fange af fortiden, men at du blot er underlagt nogle handlemønstre, som du engang skabte for at beskytte & hjælpe dig selv. I dag er du nok en anden end dengang, så hvis de ikke hjælper dig længere, er det på tide at slippe dem. Vid at kun du(!) har styrken & evnerne til at ændre dine mønstre & at nye resultater vil følge ny adfærd. {

• Transformation er altså et af hovedtemaerne på himlen for tiden; alt er oppe til revurdering & Fuldmånen skinner sit stærke & sælsomme lys på alt, hvad der før henlå i os i mørke! Der er meget fokus på Tyrens tilgange dette år, både pga Uranus’ visit i tegnet, men også det markante Uranus●Saturn-kvadrat, der har påvirket os i hele 2020 & som nok er 2021’s mest markante & omvæltende aspekt — en forbindelse vi ser hele 3 gange.

• Uranus●Saturn-kvadratet er også aktivt i nat & Saturns begrænsende, bekymrede, regulerende & nedslående virkning kan måske føles ekstra kraftigt, da han også danner kvadrat til Venus, Merkur & Lilith (udover Solen & Månen). Derfor kan vi let føle os begrænsede, hæmmede, små, svage, uegnede, dårlige eller at de ting vi drømmer om & ønsker os, ikke kan lade sig gøre. At den frihed vi ønsker os er en urealistisk ønske drøm — & skyggerne af Pluto & Skorpionen kan da også være angst, kontrol, dominans, ufrihed & at alt skal styres i et jerngreb. Disse overbevisninger & tankegange hører imidlertid den gamle verden til & dem må vi gerne slippe.

• Der er et stellium i Tyren, der siger, at tør vi åbne for nydelse, overflod & kærlighed, kan vi sagtens modtage dette. Vi behøver ikke være bange, forkrampede, kontrollerende eller dominerende for at få vores ønsker opfyldt.

• Denne Fuldmånen står da også i opposition til både Uranus & Solen, der stille nærmer sig en konjunktion. Når Solen & Månen er så tæt sammenflettet med Uranus er der lagt op til store skift i vores indre (& for nogle) ydre liv, så der er altså en åbning for at overgive sig & flyde med strømmen (også selvom smidighed ikke er Skorpionens mest fremtrædende træk).

• Siden 2019 har Uranus spillet en stor rolle i en kavalkade af Nymåner & vi begynder nu endelig at se, hvad det var planeterne initierede der i efteråret 2019. De store kulturelle, fællesmenneskelige forandringer, der finder sted på vores klode, Moder Jord (som Tyren hersker over) drives frem af omvæltningernes, fremtiden, rumfarten & opfindelsernes, elektriske, ekcentriske planet Uranus. Hvad end vi kan lide det eller ej, så forvandler det hele sig — en visdom Skorpionen kender: det eneste der er fast i livet er, at altid er i evig forandring.

• Dette gør dog også denne tid til en særlig potent & frugtbar periode, hvor der er rige muligheder for at forvandle alt det gamle, lade det rådne & formulde, så vi kan så nye visioner for verden & nye versioner af os selv.

• Skorpionen hjælper os med at flytte vores fokus fra vores materielle ressourcer (hos Tyren) & med forøget lethed finde sikkerhed & styrke i vores eget indre & åndelige liv; at løsrive os emotionelt fra den ydre materies bånd til økonomi & midler er altså helt oplagt. At undersøge dit forhold til penge & hvilke følelser du får, når du tænker på dem, tjener dem eller bruger dem, kan bære frugt nu. Føles det godt eller dårligt? Jo mere vi kan se penge som energi, vi altid kan tiltrække & jo mere neutralt/afslappet vi kan have det med dem, desto lettere vil det være for os at opleve tryghed, overflod & rigdom — hvad end det så er på et materielt eller åndeligt plan.

• Under aprils intense energier blev vi konfronteret med områder, hvor vi er nødt til at vokse (Saturn insisterer på modenhed & ansvar, hvad angår fremtiden (Vandbæreren), og denne måneds Fuldmåne viser os, hvor & hvordan vi gør det, ved at kigge ned i de dybe slugter af vores sjæle & vores sinds ubevidste & se på hvilke gamle mønstre, der holder os små & forhindrer os i at folde os ud & blomstre (Tyren). Vi får med andre ord mulighed for at vokse med opgaven under denne Fuldmåne og overgive os – give slip på ALT som ikke tjener os længere — & Uranus forsikrer os om, at vi ikke kommer til at stagnere; for der vil ikke længere være gamle bastioner at klynge sig til på den anden side af 2021.

• Ønsker man at foretage et lille ritual, kan man begive sig ud på en aftentur & dufte til alt, hvad der står i flor under denne Fuldmåne; især hvidtjørnen & mirabellerne dufter kraftigst i skumringstid. Man kan enten skrive en liste over alle de mønstre, den adfærd & de tanker man gerne vil slippe & så i stille andagt sænke papiret ned i en skål med vand, man har dryppet nogle dråber blæk eller vandfarve i, mens man sidder under himlen & lytter til naturen — eller nedfælde ting man vil heale, frigive eller som man er dybt taknemmelig for, at man har i sit liv. Det er oplagt at takke Moder Jord & al hendes livsenergi. Om man vil sænke sine sedler ned i en metalskål med vand eller man kan begrave sedlen under et smukt træ eller blomstrende busk er åbent (det er Skorpionens dybe vand eller Tyrens frodige jord, vi forbinder os med). Nogle ofrer også små værdier som fx mønter, salt, røgelse, brød, smukke sten, muslingeskaller, frugter, perler (ikke af plastik) eller (visne) blomster.

• Ritualet kan også foretages i morgen i dagtimerne, hvor man kan sætte sig i en solstråle & lade lyset skinne ind i mørket, forestille sig, hvordan Solens stråler blotlægger alle skyggerne & de ubevidste mønstre man gerne vil slippe.

• At ønske sig overflod, lethed & pengegaver er også oplagt under denne Fuldmåne, så længe man kan frigive sine følelser omkring mangel, knaphed & frygt samtidig, da disse følelser oftest er dem, der forhindrer os i at modtage den overflod, der så gerne flyder ind i vores liv. Her kan det være givtigt at huske, at hvor der er plads, flyder energien hen: ønsker man sig en partner, et nyt job, et nyt sted at bo eller rent og skær mere overskud, så giver det mening at skabe et smukt rum (fysisk eller i overført betydning), hvor partneren, jobbet, hjemmet eller pengene kan tage bolig; som at bygge et smukt fuglehus & vente på, at nogen får lyst til at flytte ind af sig selv.

• Denne Fuldmåne er altså en befrielsesmåne, hvor vi byder Sommerens komme ind & siger farvel til alt, der ikke længere klinger i samklang med vores inderste sjælesang — lige fra cigaretter til overbevisninger, idealer, knuste hjerter & gammelt, udtjent tøj. Vi smider vores gamle ham sammen med Skorpionfuldmånen i nat & trænger et lag dybere ind i vores egen eksistens, mens vi siger:
“Farvel, og tak for nu, det var en fornøjelse, så længe det varede, men nu skal jeg videre!”

God aften & nyd den Lyserøde Supermoon!🌕🌊

..
..
Begge billeder er af Frederick Appleyard (1874-1963) & hedder “By the Light of the Moon”, 1910 & “Moonrise and Memories”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0