} Fuldmåne • optakt {

[ Solen i 4° i Skytten i opposition til Månen i 4° i Tvillingen, 27. november kl. 10.16 ]

• Vi nærmer os i skrivende stund kulminationen af årets næstsidste Fuldmåne; Fuldmånen i Tvillingen. En Fuldmåne, der aktiverer lærdoms-aksen & åbner for temaer for egen forståelse & viden overfor andres forståelse & viden. Læring & uddannelse, paratviden & erkendelse/visdom.

• Ligesom i alle Månecyklusser er Fuldmånen en fejring, en illumination, en afsløring, en kulmination af Nymånen for 2 uger siden. Oftest er denne Nymåne en som falder i Skytten, men i år falder Fuldmånen i en given sæson før Nymånen & derfor er det altså Nymånen fra Skorpionens indre, mørke muld, hvis stille spirende processer vi ser bære første frugt under denne videbegærlige, sitrende & informationsorienterede Fuldmåne. Selvom vi først for alvor vil se, hvad SkorpionNymånen initierede (nemlig under Fuldmånen i Tyrens sæson til foråret om 6 måneder), så ser vi alligevel fuldbyrdelsen af de første spæde knobskud her til formiddag.

• Nymånen 13. november, der var bærer af en prominent afslutningsenergi, da den markerede en afsked med de seneste 18 måneders karmiske kollektive temaer i form af sydknuden, som i Sommer forlod Skorpionens tegn, men altså bragte os en sidste Måneformørkelse i Tyren d. 28. oktober. En udrensningsproces, som vi har stiftet bekendtskab med igennem de seneste ugers virkelig voldsomme kollektive skygger, afvikles nu. Vi kan se elementer af indsigter, brudstykker, der kommer op til overfladen eller den nøgne, brutale sandhed, der efter lang tids insisteren på at holde øjnene på de fjerne horisonter, kalder (eller rettere måske; tvinger) vores øjne hjem på det helt nære & hverdagen. Vi kan ikke længere ignorere de små begivenheder under påskud af de store verdens-strøminger.

• Tvillingemånen aktiverer en meget lokal fornemmelse & vil gerne hive os tilbage fra de store vidder & ind i hverdagens små ordudvekslinger, der på sigt kan være af uhyre betydning. Denne energi giver en meget aktiv, snakkende & måske endda sitrende eller rastløs mental energi. Meget af denne transformation, vi har fået rodet op i den seneste tid (& forhåbentlig lukket ud) vil komme til udtryk igennem vores humør/handlinger nu & vi kan have brug for at ventilere en masse tanker & følelser, for bedre at forstå sig selv & hvordan vi virker på andre i verden! En meget vigtig udvikling, hvor vi ikke længere ser verden med de store brede perspektiver; igennem statistik, jura, politik eller andre lidt anonymiserende systemer, men mærker de helt nære forbindelser, ord & udvekslinger mellem andre mennesker (fx i Palæstina) som var de vores egne. Vores egne ord, vores egne sorger, vores egne kroppe.

• Det er her, hvor vi skal bruge vores ord; bruge vores perspektiv på at formulere verden omkring os i et let forståeligt sprog, så vi kan formidle (Tvillingen) de indsigter (Skytten) vi har haft ved at grave dybt i vores internaliserede mønstre (Mars) & frigive de ubevidste & adfærdsstyrende traumer (Skorpionen), som vi i mange, mange år, har ignoreret.

• Fuldmåner repræsenterer altid en akse i Dyrekredsen; to modsatrettede energi, der egentlig har det samme sigte eller nogle af de samme intentioner, men håndterer det på meget forskellige måder & måske også synes at problemet skal løses på forskellige planer.

• Skytten kan have en tendens til at mene, at løsningen er at rejse ud, missionere, ændre folks synspunkter & forvandle verden i sit eget billede (Skyttens idé om rigtigt, sandt & ideelt). Tvillingen mener, at vi skal komme os selv nær(mere), mærke egne impulser & bevidsthed for igennem disse, at se Verden i et mindre analyserende & mere undersøgende lys. Hvad hvis alle var ligesom mig? Hvad hvis den oplevelse, dette menneske står i, var min? Hvad hvis denne sorg, var min sorg? I Tvillingen begynder vi med os selv & ændrer vores synspunkter & opfattelser, så vi er mere orienterede & kan danne holdninger (Skytten) baseret på realiteterne & fakta (Tvillingen) & ikke bare forudindtagelser, fordomme & antagelser — eller gamle røverhistorier nogle engang har fortalt os, efter de havde været på eventyr på de syv verdenshave.

• Tvillingens nysgerrighed inviterer os til at genlæse & genlære historien på ny; omskrive den med nye, ikke-eurocentriske-kristne-briller. Lære om livet med en bevidsthed om, at vi oftest er vurderende & fæstede i vores egen opfattelse & på den måde åbne for en ny, dybere forståelse & anerkendelse af en kollektiv kompleksitet med forskelligartethed, forskellige traditioner, folkeslag, religioner, trosretninger, behov & menneskelige værdier.

• Tvillingen er dualitetens tegn, der kan se det gode & sande & retfærdige i alle positioner, mens Skyttens vurderinger & domfældelse guider os til at træffe valg, sætte mål, visioner & agere ud fra dem. I Skyttens skygge kommer vi let til at gøre andre forkerte & afvise deres eksistens, deres grundlag & opfattelser i *sandheden* & *retfærdighedens* navn, mens Tvillingen i sin skygge nægter at gå ind i sine følelser & mærke verden, og derfor forbliver på et tænkt idémæssigt plan, hvor den nægter at tage stilling til ret & vrang samt insisterer på, at alt er lige godt, lige ret & lige sandt. At alle skal behandles lige for at oprette balance & fred, uden refleksion over om folk har *lige* udgangspunkter. Man kan ikke give to mennesker et sæt sko hver & sige, at de selv skal finde ly for uvejret, hvis den ene ikke har nogen ben & dermed ingen fødder til at gøre brug af skoene. Det siger sig selv, at ingen af de to yderpoler, der er ganske lukket af, alene er en løsning.

• Fuldmånen inviterer os med andre ord til at balancere disse to energier; bruge Skyttens vurderingsevne & visdom til at anvende Tvillingens menneskeoplevelse & indlevelse. Så vi både kan holde os det store universelle perspektiv for øje, men samtidig også det nærværende menneskelige & de unikke øjenvidneberetninger; de navne, de liv, de sorger & glæder, der med de over 20.000 dræbte er blevet slukket for for altid.

• Det kræver selvfølgelig af os, at vi tør være menneskelige & *mærke* livet & smerten. Tør vi ikke det, er det et indre arbejde, som er nødt til at gå forud for vores indlevelse & forståelse. Derfor dukker TvillingeMånen op midt i Skyttens idealistiske, visionære & filosofiske sæson for at gøre os opmærksom på, at de ting vi siger & gør i det daglige HAR betydning for det hele & store billede. Et hvert lille menneskes handlinger betyder noget; en hver donation, en hver deling, en hver ytring, der insisterer på, at sandheden må være baseret på fakta; objektive iagttagelser — & ikke bare en eller anden gammel, luvslidt ideologi med afsæt i den katolske kirkes 1000års rige eller den altædende kapitalistiske & imperialistiske civilisations selvforståelse & ikke mindst selvretfærdigelse.

Læs mere i næste opslag.

..
..
Billedet er af Henri Joseph Harpignies – Un Lac au Clair de Lune (1890)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0