} Fuldmåne • i • Jomfruen {

[ Fuldmåne i Jomfruen i 8° i opposition til Solen i Fiskene i 8°, 27. feb kl. 09.17 ]

• Fuldmånen er kulmineret & et smukt solskinsvejr har velsignet os i de seneste dage. JomfruFuldmånen agerer hvert forår ankeret i Fiskenes ellers så (ud)flydende & strømmende sæson. Den oppositionsakse, vi så aktiveret spænder fra mave/tarm-regionen, dér hvor vores mavefornemmelse sidder, hvor vi optager næring, men også vores evne til at “fordøje” de følelser & situationer vi oplever (Jomfruen) til fødderne & lymfesystemet, der hjælper os med at indsamle alt det løsslupne væske & styrke immunforsvaret. Det er også her Jomfruens lægende effekt træder ind, både som healeren, medicinkvinden & den grundige husholderske (Jomfruen) & overfor forløseren, den åndelige guide & den hellige mand, der forløser alle han kommer i kontakt med (Fisken). I de gamle teosofiske kredse ser man oftest Fisken i lyset af Jesus Kristus & Jomfruen som dennes moder, den hellige, healende & nærende Jomfru Maria. Selvom begge tegn er feminine, nattetegn, der virker i verden ved at tiltrække ting (som magnetens minus pol), så har de en iboende virketrang, hvor de ønsker at aktivere deres bevægelige dynamik & skabe healing, komfort, orden & tilgivelse i alt de møder.

• Hvis Fisken repræsenterer den intuitive, flydende, ulegemlige åndelige forbindelse, er Jomfruen den praktiske, jordbundne, legemlige, rituelle åndelige forbindelse. Fisken & Jomfruen udgør nemlig den sidste akse i Dyrekredsen, der handler om jordisk & åndeligt arbejde & hvordan vi bedst tjener. Både os selv, andre i vores hverdag & kollektivet. Tilsvarende er der et esoterisk formål i hverdagen, det almindelige & ordinære, der kommer til os under denne Fuldmåne.

• Jomfruens intuition er en slags mavefornemmelse, hvor de mærker naturen, stemninger & hvordan det hele bedst anvendes i et fysisk virke. Der er altså en forbindelse til moderjord, de cykliske processer; årstidernes gang & den frugtbarhed & frodighed der følger med, hvorfor ernæring også er en del af Jomfruens område. Og det er da heller ikke et tilfælde at Jomfruens kropslige region er maven & vores fordøjelsessystem. Tegnet associeres også med frugtbarheds- & høst-dværgplaneten Ceres (som det pt diskuteres om skal overtage herskerskabet over Jomfruen fra Merkur).

..
..
Billedet er af Caspar David Friedrich “Küste bei Mondschein” (Seashore in Moonlight), 1836.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0