} Fuldmåne • i • Fisken {

[ Fuldmåne i 28° i Fisken — Solen i 28° i Jomfruen, 21. september kl. 01.54 ]

• Den intuitive, sensitive fuldmåne har haft en massiv optakt den seneste uge, så hvis du virkelig have been feling the feels, giver det helt god mening. Fisken hersker over vores 12. hus, som er der hvor alt det ubevidste ligger; alle de fællesmenneskelig arketyper (der bla anvendes i Tarot), vores drømme, den oceaniske del af den menneskelige psyke, der blot er en uendelig strømmen, vi enten forsøger at tappe ind i eller stilne, når vi mediterer. Dette forklarer, hvis underliggende eller fortrængte følelser er kommet ud eller op til overfladen, de seneste dage. For de fleste kulminerede det i går, men andre vil også opleve at det varer ved nogle dage endnu. Se det som en renselsesproces, hvor den renlige & praktiske Jomfrusol samarbejder med den intuitive & indlevende Fiskemåne, om kærligt at få al sindets bundfald hvirvlet op & siet fra.

• Disse dage står og vipper på den akse jeg beskrev i sidste opslag: imellem arbejde & indre liv. Og hvis du har overgjort det eller spændt buen for hårdt, vil det komme op som følelsesmæssige udbrud netop nu. Og er det tilfældet, ja, så er der ikke andet for, end at føle alle følelserne!

• Neptun står i Fiskene sammen med Månen, dog i en lidt bred orbis af 7° & giver yderligere et drømmende & fortryllet skær til dagen & han i tilgift også i opposition til Mars i år, der dog lige er listet ind i Vægten, hvis bløde balance løsner lidt op for de ellers hårdt optrukne linjer imellem Fisken & Jomfruen.

• Merkur, der også befinder sig i Vægten, lader op til sin årlige retrograd & danner både eksakte aspekter til Jupiter & Pluto også i dag. Vi er altså under påvirkning af 3 markante planetariske transitter, men det hele burde føles som en lettelse, hvis man overgiver sig til Neptuns drømmeunivers & gir pokker i, hvad der er virkeligt eller ej lige nu. Vi må gerne nyde, alt hvad der kommer i vores retning & drømme os væk til bedre verdener. Så længe vi ikke tager denne idé & gør den til ideal eller billede på virkeligheden (som det sandsynligvis ikke er).

• Som det altid er med akser, kan man selvfølgelig også opleve den modsatte: at man kæmper med arme & ben imod denne illusoriske uvirkelige virkelighed & insisterer på praktiske gøremål i dag, fordi man identificerer sig med den kyndige & pragmatiske Jomfrusol. Så vil denne Måne nok opleves som en kamp. Mit bedste råd er, at have tillid til processer & at det hele løser sig, have tiltro til timing (Jomfruen) & at mirakler kan finde sted (Fiskene). At være med, hvad vi elsker & dele vores kærlighed ud til alle, der kunne have brug for den. Fisken er jo trods alt det mest medmenneskelige & næstekærlige tegn.

• Man kan også bruge dagen til at slippe alt fra den gamle månecyklus, der bliver ny når Månen går ind i Vædderen natten til i morgen: Jeg selv har en fiskemåne-tradition, hvor jeg klipper mit hår til både fiskenymånen i foråret & til fiskefuldmånen i efteråret. For mig er det en måde, hvor jeg byder den nye cyklus velkommen. Jeg bruger Jomfruens fysiske virke & pertentlighed til symbolsk at skille mig af med det “jeg ikke længere har brug for” & slippe de følelser samt alt det, jeg har oplevet fra det hår groede ud – hvis man kigger på hårmineral-analyse eller epigenetik er det slet ikke så tosset en tanke endda. At klippe de 12 cm af jeg har groet det sidste år føles befriende & som en god start på det nye, der kommer 🌕🐟🐠🐡🌊

• Det er altså oplagt at rense ud disse dage, både fysisk i hjemmet & emotionelt/tankevirksomt i sindet; tilgivelse, tilgivelse, tilgivelse, kan vi høre Fiskene messe. (Det er dog vigtigt, at man ikke stresser over det eller presser på; det skal komme stille og forsigtigt op i sit eget rolige fisketempo — vi når, hvad vi når, & det er helt perfekt i sin uperfekthed. Det er her vi skal have tillid til processen & at vi ikke behøver at overkontrollere ting, før at de bliver ok). Fisken hersker også over fødderne, så at gå barfodet & grounde os selv igennem nærvær til Jorden, er en god praksis denne uge.

• Neptun hersker over det illusoriske, det mystiske, det gådefulde, uvirkelige, det drømmende & det virkelighedsfjerne. Men han viser os også næsten synsk klarsyn, højnet intuition & de dybereliggende skjulte sandheder om vores eksistens. Når han står i forbindelse til de andre planeter, oplever vi det enten som en fortryllelse, et drømmeslør, en illusion, en trolddom eller at vi har mistet kontakten til det fysiske. Når han danner opposition til Mars, bliver vi bedt om at geare ned, så vi ikke brænder ud. Neptun hjælper os med at afdække dybereliggende, skjulte sandheder om os selv & vores virkelighedstunnel, altså den måde vi unikt ser/oplever verden. Og nogle gange kan vi blive overraskede over, at vi i årevis har troet på ting, andre mennesker slet ikke havde illusioner omkring. Denne transit giver os mulighed for at udgrave disse sandheder & se det hele med nye øjne. Især når Neptun har sluppet sit greb i os om nogle dage, vil vi *vågne* som fra en drøm med fornyet forståelse & erkendelse omkring vores liv & omgivelser — især fordi Merkur, intellektet & det lavere sinds planet, også i dag står i en eksakte trigon til erkendelsen & visdommens planet, Jupiter, som har været tiltagende de seneste dage.

• Føler du din dømmekraft er overskyet af fx at være for meget i dit intellekt & for lidt i din krop? Så giver det mening at søge alenetid for at genskabe forbindelsen til din indre, strømmende kilde. Det kan vi gøre ved gåture i naturen, forbinde os til & yde omsorg for dyr — især store dyr som heste (eller mennesker igennem nus & kram) eller overgive os til andre mere introverte renselses “ritualer”, såsom afslappende læsning, at skrive, karbad, at udfolde vores kunstneriske evner eller generelt beskæftigelser, der virker meditativt på vores nervesystem & som forbinder den skønhedselskende & retfærdighedssøgende VægtMars med FiskeNeptun, ved at komme inde i de kreative processer & være stille med vores fantasi.
..
..
Billedet er af Carl Gustav Carus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0