} Formørkelsessæson {

[ Vinter 2021: Måneformørkelse 19. november, 27° i Tyren
// Solformørkelse 4. december, 12° i Skytten ]

• Årets anden formørkelsessæson er i fuld igang! Energien kan derfor føles meget højstemt, hektisk, overvældende eller spændende, alt efter hvordan man personligt har det med hyperenergisk tumult. Man kan let opleve det som om, at der sker rigtig mange ting på én gang — eller det kan føles som om, der sker noget meget spændende liiiige om lidt. Og det er ikke helt forkert, for lige om lidt: Nærmere i morgen tidlig, befinder vi os i den højintense portal, der strækker sig mellem Måneformørkelse i morgen til Solformørkelsen om 14 dage. Disse 14 dage (eller nogle gange 4 uger, hvis der er 3 formørkelser i træk), hvor Solen & Månen står på lige linje med Jorden er særligt potente & inviterer os, som nævnt, til at slippe, transformere & opgradere, vores indre systemer både individuelt & kollektivt.

• Der er intet sjældent over selve formørkelses-sæsonerne. De optræder 2 gange om året med et interval på ca 6 måneder — & de kommer altid i par på minimum 2. Forudsætningen for en formørkelse, som finder sted ved at enten Jorden skygger for Månen eller at Månen skygger for Solen, er, at Solen & Månen står på lige linje med Jorden. Det sker hvert år, når de passerer henover Månens knudepunkter (de to akser, hvor Månens bane rundt om Jorden, skærer Jordens bane rundt om Solen).

• På et gennemsnitligt år ser vi 4 formørkelser; to vinterformørkelser (en Sol- & en Måne), samt to Sommerformørkelser (en Sol- & en Måne). Men nogle år har endda 5 eller 6. De forrige år (2018 & 2019) havde hver 5 formørkelser & 2020 (der jo generelt har været et ekstremt aktivt år astrologisk) havde hele 6 — her 3 sæsoner, en enkelt Måneformørkelse, der hørte til en sæson i slutningen af 2019, en med 3 henover sommeren (Måneformørkelse — Solformørkelse — Måneformørkelse) & en med 2 sidste jul! Sidste gang vi oplevede et så potent år var i 2011. Mens næste gang det vil forekomme først bliver i 2029! 2029 bliver dog også helt vildt, da der vil optræde hele 4 Solformørkelser (det er mest almindeligt at der er dobbelt Måneformørkelse, så det år bliver også et ganske særligt år), men den tid, den lykke.

• 2021 er imidlertid et helt almindeligt år, hvad angår formørkelser, med 4: et par på en Måne- & en Solformørkelse i sommer & et par med en Måne- & en Solformørkelse her til vinter, som følger:

~ 26. Maj: Måneformørkelse/Fuldmåne i Skytten 5°
~ 10. Jun: Solformørkelse/Nymåne i Tvillingen 19°

~ 19. Nov: Måneformørkelse/Fuldmåne i Tyren 27°
~ 4. Dec: Total Solformørkelse/Nymåne i Skytten 12°

• Som med alle andre månefaser handler formørkelserne også om vores indre liv, der enten bliver illumineret (Fuldmånen) eller en indre kim, der spirer (Nymånen/Solformørkelse). Men disse lunationer peger ud over deres egne cyklusser på en måned (fra Nymåne til Nymåne) & et halvt år (fra Nymåne i et tegn til Fuldmånen i samme tegn 6 mdr senere). Formørkelserne arbejder med Måneknuderne i cyklusser af 18 måneder & ca 18 år. Dvs de 18 måneder måneknuderne befinder sig på en akse, for vores vedkommende Tvillinge/Skytte-aksen, der kulminerer 4. december, & så de 18 år, der går fra nu af & til at Den Nordlige Måneknude atter står i Tvillingen igen. Det er nogle store cyklusser, som de fleste mennesker kun oplever 4 af. Lige i morgen, sker der dog det spændende, at vi faktisk får en lille forsmag på de kommende 18 måneder, da denne TyreFuldmåne bebuder det akseskift Måneknuderne foretager i januar næste år.

• Derfor kan man sige, at Måneknuderne aktiverer fortiden & fremtiden samt et historisk perspektiv på vores (karmiske) udvikling & beder os om at være vågne & bevidste. Under denne portal som vi befinder os i fra 19. november til 4. december, kan vi tappe ind i de kollektive energistrømme. Vi har med andre ord en optakt til denne portal, der begyndte under Nymånen i Skorpionen 4. november, men som først rigtig tog fart 11/11 indtil (Fuld)Måneformørkelsen i morgen, hvor vi har mærket formørkelsesenergien stige — & tilsvarende vil vi på den anden side af de kommende 14 dages formørkelsestunnel, have en afmatningsperiode hvor energien synker fra portalen afsluttes d. 4. december til Månen atter står Fuld i Tvillingen d. 19. december.

• Når vi befinder os midt formørkelsessæsons portal er der meget tryk på energien & de fleste vil føle sig højspændte eller lidt elektriske. Formørkelserne viser os oftest hvilke veje, der er gangbare & hvilke der ikke er, ligesom der kommer et sælsomt skæbnesvangert skær over de sammenfald & begivenheder, vi kan opleve.

• En Solformørkelse — efterfulgt af en Måneformørkelse (eller omvendt) skaber en transformationsportal. Dvs 14 dage, hvor energierne er så massive, at vi oplever en kraftig forvandling. Er vi parate til det (i alignment, kunne vi også kalde det) vil det føles let, fedt, sjovt, inspirerende & som det gennembrud, vi har ventet på. Er vi ikke helt parate, vil det føles drænende, overskueligt, smertefuldt, trist, uoverkommeligt eller decideret nedslående. Man skal dog ikke fortvivle. Der findes ikke en rigtig eller forkert måde, at møde disse universelle skift på — der findes kun den måde, du er på lige nu & den er helt rigtig for dig. (Nævner ovenstående fordi vi kan opleve at have meget forskellige oplevelser medFormørkelsessæsonerne).

• Hvorend du er i dit liv, møder energierne dig. Det fantastiske ved universet er, at det er kollektivt — på en måde oplever vi alle sammen det samme; den samme stemning eller påvirkning — på den anden siden møder det os fuldstændigt enestående i vores unikke væsen & kommer til udtryk på helt konkrete måder i vores menneskeliv. (Dette er det, der gør, at jeg kan skrive astrologisk vejrudsigt & at det på næsten mystisk vis passer ind i “alles” personlige liv; den skyldes at vi alle oplever de samme energier, der blot krystaliseres forskelligt i os hver især).

• Denne første formørkelse, som vi står lige på tærsklen til & hvis energi, vi har kunnet mærke de sidste 2 uger — falder som sagt i Tyren for at pege fremad mod den erfaring, vi de kommende 18 måneder kollektivt vil opleve: Vurdering af egne evner, værdier, ressourcer & muligheder. Evner til at skabe tryghed & nydelse. Værdier vi kan udveksle, anvende eller akkumulere. Ressourcer der skal fordeles & muligheder, der skal benyttes. Vi skal søge tryghed & sikkerhed i nye områder af den menneskelige eksisten & vi skal ikke klamre os til det vi kender, det gammeldags eller forgangne. Vi skal skabe ressourcer & overflod, vi skal åbne verden & vores oplevelser igennem sanselighed. Vi skal begynde at værdsætte det helt nære, hinanden, det lokale & det vi med flid, knofedt & tålmodighed har plantet & ønsker at se vokse.

• Men denne formørkelsessæson er også en kulmination af Skyttens ekspansive, visionære erobringskraft & Tvillingens videbegærlige, fordomsfri nysgerrighed, som har vi undersøgt os selv med de seneste 18 måneder. Vi har prøvet kræfter med at flytte vores fokus fra de universelle lovmæssigheder, akademiske idéer & forestillinger om, hvordan Verden er & ikke mindst bør være (hos Skytten) — & flyttet fokus hen på os selv & vores egen personlige tilgang, oplevelse & udveksling: Hvad kan jeg gøre for at bidrage, hvor påvirker min adfærd andre uden jeg ved, kan se eller forstår det? & Hvor kan jeg hjælpe med mine personlige evner & færdigheder? Det er de spørgsmål vi har stillet os selv kollektivt, og som vi forhåbentlig også er blevet lidt mere bevidste om eller klogere på.

• Skytten kan have en tendens til at se alt i de store linjer & insistere på, at alt politisk arbejde skal foregå ude i institutionerne, på skolerne, i samfundet & i folketingssalen; at læringspotentialet skal undersøges før det kan anvendes — mens Tvillingen mener (og det er den læring, vi har været igennem, da Nordknuden står her) at vi må begynde med os selv, lokalt & helt lavpraktisk: lave vores egne undersøgelser; forholde os til vores venner, familie, lokal- & nærmiljø: hvad foregår der her? Hvordan tænker jeg? Hvordan forstår jeg? Hvordan forstår mine nærmeste? Hvordan forstår de mennesker jeg lever op & ned ad, livet? Hvordan forstår min nabo, kollega eller klassekammerat det? Tvillingen ved, at vi ikke nødvendigvis behøver de helt store filosofiske linjer (som ovre hos Skytten), men kan nøjes med at tale med alle dem, vi møder i livet (online, såvel som på gaden): Hvordan kan vi hver især tjene verden i vores hverdag, i det helt små; i dagligdagen? Hvordan kan vi bruge vores unikke gaver & talenter? Hvordan kan vi ære os selv SAMTIDIG med at vi ærer andre? Det er den nærværende, undersøgelse vi har været igennem & som denne formørkelsestunnel på mange måder er en afslutning af.

• Denne hybrid formørkelses-sæson, der både peger ud i fremtiden med Tyre/Skorpion-aksen, der er aktiv netop dette døgn, & så kulminationen på Tvillige/Skytte-aksen, der spøger os: Hvad har vi lært det sidste 1,5 år? Er der noget specifikt, vi kan se, vi er nødt til at gøre anderledes — som vi måske allerede ER begyndt at gøre anderledes? Og i så fald, hvordan gør vi bedst det? Det har vi de kommende 14 dage til at fundere over & implementere indtil den totale Solformørkelse i Skytten 4. december for alvor lukker denne lærings-cyklus for de næste 18 år.

..
..
Billede 1) er en illustration fra “The Beauty of the Heavens: A pictorial display of an astronomical phenomena of the universe” The Rainbow & er malet af Charles F. Blunt, 1842.
Billede 2) er venligst lånt af timeanddate.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0