} Februars • Transitter {

• 2021’s anden måned er allerede over os! Dette år har en besynderlig fornemmelse: på den ene side, føles det som om alting står stille & på den anden side flyver dagene afsted; svære at skelne fra hinanden. Det skyldes flere forskellige ting, bla at luftenergien (2021’s Merkur-5’er energi + Vandbærerens sæson) hvirvler os afsted især i vores sind, men samtidig også, at en lang række planeter (6 ud af 10) er låst fast i en masse kvadrat-aspekter, der både gør det svært at finde ud af, hvordan vi skal målrette vores indsats, men også hvor man skal begynde for at binde knuden op. Dertil har vi også 5 placeringer (6 under Nymånen) i Vandbæreren; der skaber en meget høj mental energi, der både distancerer os en smule, men som også giver os et nøgternt overblik & nye spændende idéer & indsigter.

• Februar er i tilgift i år en universel 7’er måned, og forstærker altså yderligere den kognitive/tredje-øje energi. 7-tallet øger vores bevidsthed, giver os dybde, psykologiske indsigter, intuitiv klarhed, tillid, lederskab, aktiverer vores filosofiske tilgange & spiritualitet, samt åbner for clairvoyance & telepati. Energien er også en enormt kærlig energi, der ønsker for os, at vi åbner vores hjerter & søger indre fred & frihed; der frisætter os fra den fysiske verdens lidelse. 7-tallet er knyttet til Neptun, Fiskens hersker (hvis sæson vi tager fat på om 17 dage). Idealisme er derfor i højsædet hele måneden, da det er noget både Fisken & Vandbæreren deler; ligesom overjordiske & ikke-materielle tendenser vil fylde. Med 7’er energien ser man sig oftest som en verdensborger & føler sig forbundet med alle mennesker på trods af ydre/fysiske forskelle & forhold. Der er både et stort frisind, eventyrlyst & kreativitet, der kan udfoldes indenfor alle discipliner: kunst, videnskab, religion & de sociale kundskaber. Det er også de store perspektivers energi, der gerne vil se helheden, men deri kan der også ligge en stor skepsis, angst eller et eskapistisk mismod, hvis den næstekærlige energi kammer over i sine skygger. Heldigvis bringer begge oftest stor visdom, som er en af de ting 7’er energien både søger & akkumulerer, men for at støtte os selv de kommende 27 dage er det vigtigt, at vi gør en indsats for at skabe jordforbindelse: her giver det menig at kigge mod Mars i Tyren; kom ud i naturen, bevæg kroppen og sans det kolde vejr & solskinnet. Leg med sneen, dans, gå på opdagelse, tag dybe vejrtrækninger & mærk den kolde luft i dine lunger. Mærk din krop, jorden under dig; at du sveder eller fryser, grin helt ned i maven & glæd dig over alle de gode ting, der er værd at være taknemmelig for — trods alt. Tag karbad — eller vinterbad. Spis varm & krydret mad; oplev det hele på ny & se alle dine fysiske behov, som groundende.

• Alt dette med den højnede mentale energi passer pudsigt nok utrolig godt på den astrologiske februar, vi skal til at have. For det første er det Vandbærerens abstrakte, geniale & meget kognitive sæson. Dernæst er Merkur — rationalet & den daglige bevidstheds planet — retrograd & opmuntrer os til at vende blikket indad & søge indsigter i de større billeder netop i Vandbærerens omvæltende, banebrydende & fremtidsorienterede tegn. Dernæst står Uranus i 7° i Tyren & danner dermed et par dobbelt 7 forbindelser.

• Den mest bemærkelsesværdige er selvfølgelig hans kvadrat til Saturn d. 17/2, der også er februars mest markante aspekt. Saturn●Uranus (1:3) er et aspekt, der vil dominere hele 2021 (17. feb, 14. jun, 24. dec) & formentlig det, der er en af hovedårsagerne til, at vi føler os så låste for tiden. Opgøret imellem traditionen (Saturn) & fremsynet (Uranus) — eller det fællesmenneskeliges bedste i fremtiden (Vandbæreren) overfor vores egen daglige, magelighed & nydelse (Tyren) bringer selvfølgelig også hovedbrud — & kunne være den astrologiske begivenhed, der forårsager lockdown & måske endda smittespredning? Men hvor vender vi os hen, når den ydre verden er lukket ned? Vi bliver venligt henstillet til at skure op & åbne for vores indre verden — og hvad gemmer sig mon der? Mange af os har haft svært ved ægte introspektion de sidste mange år, da der har været så meget fart på den ydre verden, at det meget let overdøvede den indre — selv dage, hvor vi prøvede at stilne vores sind & bare sanse, var det måske svært at mærke sig selv.

• Derfor er denne periode så særlig vigtig. Vi kunne se den som en meget lang retrograd-periode, hvor vi kollektivt bliver bedt om at gå ad vores egne indre stier. Et sted, vi skal gå på opdagelse i & føle os frem; møde vores sjæl eller højere selv. Et sted, der måske har føltes utrygt længe, men som kalder på os, højere & højere. Og de fleste af os længes da også efter den fred, der ligger her — måske endda uden at vide det. Den drejning mainstreamkulturen har taget de seneste år imod det spirituelle er et billede på dette ønske. Et ønske, der dog ikke kan fyldes ud af måneritualer, krystaller eller englekort. Det, vi alle virkelig længes efter er ikke ritualet, andagten eller den systematiserede spiritualitet, men den hvor vi ikke længere har brug for præsten, profeten, sandsigersken, guruen eller spåkonen som mellemmand. Den, hvor længslen efter Gud, Kosmos eller Den Højere Mening ikke længere skal søges udenfor os selv eller i remedier & hjælpemidler, men at vi opdager, at den findes indeni; bor i vores hjerter — og altid har været der — siden tidernes morgen.

• Det arbejde Saturn●Uranus tager fat på, slår revner i vores verden. Revner Saturn (og den del af verden, han stadig styrer) måske febrilsk vil prøve at lappe, mens Uranus (og den anden del) vil triumfere over fremtiden & den forvandling, den uundgåeligt vil bringe. For livet strømmer, er evigt foranderligt & vil aldrig kunne presses ind i en fast form. Uranus, der hersker over Vandbærerens Tidsalder — og dermed de næste ca 2100 år — minder os om, at livet kun i perioder, vil kunne domineres eller domesticeres, men at det altid på et tidspunkt atter vil bryde ud igen, omvælte, transformere for atter at genfødes. Og det er da minsandten også i asfaltens sprækker, at mælkebøtten spirer frem — eller igennem sprækkerne at lyset trænger ind til os i mørket.

• Derfor er denne måned også de nye perspektivers. Indsigterne & introspektionens. Vandbæreren har et stort tema omkring kærlighed til hele menneskeheden & selvom den ofte får skudt i skoene, at den er fjern, fraværende & distanceret, handler det blot om, at den elsker på det store plan; dvs menneskeheden som art, idéen om eksistensen, drømmen om en verden, hvor alle kan være, hvem de er & elske dem de har lyst til, fx. Vandbæreren har et motto, der hedder Vi Elsker (overfor Løvens: Jeg Elsker). Brug derfor gerne denne måned — & dens måske låste energi — til at lege med dine opfattelser & oplevelser af dig selv/dine omgivelser (hvordan ville din verden se ud, hvis alle de begrænsninger, du kender ikke fandtes — eller var anderledes udformet? Det er det, det giver mening at undersøge nu). Brug den til at bryde fri af gamle vaner, kassetænkning & det du plejer. 7’er energien kommer indefra & arbejder sig ud. Og som LøveFuldmånen just viste os, så er det hjertet — Løvens organ — vi skal have med os for at kunne skabe en lige, fri & kærlig verden til os alle. Bemærk at februar også er en 2’er måned, dvs fred, balance, harmoni, samarbejde, sameksistens, samhørighed & kærlig blidhed. En inderlig vibration, der taler ind i hele dette årti.

..
Her under ses Februars Planetariske bevægelser:
1. Solen 12°♒ 🔶️ Mars 12°♉ kl. 11.33
— Venus skifter tegn 0°♒ kl. 14.55
2.
3. Astrologisk Kyndelmisse (Solen står 15°♒)
4. 3.Kvartals Måne 🌗 16°♏ kl. 18.36
5.
6. Venus 🔵 Saturn 5°♒ kl. 08.06
7. Venus 6°♒ 🔶️ Uranus 6°♉ kl. 04.32
8. Solen 🔵 Merkur Rx 20°♒ kl. 14.47
9.
10. Merkur Rx 17°♒ 🔶️ Mars 17°♉ kl. 13.15
11. Venus 🔵 Jupiter 12°♒ kl. 15.59
— Nymåne 🌑 23°♒ kl. 20.05
12.
13. Merkur Rx 🔵 Venus 14°♒ kl. 08.47
14. Mars 19°♉ ✴ Neptun 19°♓ kl. 03.12
— Merkur Rx 🔵 Jupiter 13°♒ kl. 22.39
15.
16.
17. Saturn 7°♒ 🔶️ Uranus 7°♉ kl. 20.08
18. Solen skifter tegn 0°♓ kl. 11.32
19. 1.Kvartals Måne 🌓 01°♊ kl. 19.47
20. Venus 22°♒ 🔶️ Mars 22°♉ kl. 00.03
21. Merkur går ret 11°♒ kl. 01.51
22.
23.
24.
25. Mars 25°♉ 🔺️ Pluto 25°♑ kl. 02.51
— Venus skifter tegn 0°♓ kl. 14.02
— Solen 7°♓ ✴ Uranus 7°♉ kl. 22.12
26.
27. Fuldmåne 🌕 8°♍ kl. 09.17
28.

..
..
Billedet er af Charles Piazzi Smyth & hedder “The Great Comet of 1843”, 1843.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0