} 1. kvartal • Måne {

[ Solen i 20° i Vægten i kvadrat til Månen i 20° i Stenbukken, 🌓 13. oktober kl. 05.24⁠ ]

• Et af de aspekter vi har kunnet mærke tydeligst i dag er det kortvarige, men intense kvadrat imellem Solen & Månen også kaldet 1. kvartal Måne, der giver et perspektiv på den just forgangne uge & kaster lidt lys/skygge på SortMånen, vi havde for en uge siden. Hvis vi ser Nymånen som en sammensmeltning/fornyelse af vores væsenskerne & vores umiddelbare instinktive indre liv, er første kvartal en spænding eller krise imellem disse to positioner.

• Og med Solen i den skønhedselskende, konsensus- & retfærdighedsøgende Vægt, der hylder harmoni, fred & fordragelighed, & ser alting ud fra spejlingen af sig selv & den anden i evig gensidig udveksling & samarbejde — & Månen i den nøgterne, ambitiøse, handlekraftige & fornuftige Stenbuk, der altid ser sig selv i kontekst til det kollektive & de fælles ressourcers knaphed — er der lagt op til et konfliktende perspektiv. Vi kan opleve at føle os presset på vores harmoni & balance af fysiske eller tidsmæssige begrænsninger & faktorer; egodrevne skygger, vi ikke kan rumme at se eller konfrontere samt ambitioner & luksus, vi måske ikke har midlerne til at indfri.

• Vi kan også opleve, at nogle af de intentioner vi måske satte under Nymånen for en uge siden (selvom det ikke var den mest oplagte Nymåne for intentioner) nu virker alt for optimistiske, urealistiske, blåøjede eller direkte utopiske. Det skal man imidlertid ikke tage sig af: 1.kvartal Månen er en krise, der udfordrer os til at finde andre veje & ikke lade os begrænse af de tilsyneladende “umulige” forhindringer, der opstår i livet. Om en uge under Fuldmånen vil kulminationen på Nymånens første fase (anden fase kommer 6 måneder senere i Fuldmånen i samme tegn, & det er her, vi for alvor kan se om vores ønsker har taget form, som vi gerne ville manifestere dem — eller om livet overrasker os med noget andet (& bedre)) — & til den tid, altså allerede om en uge, vil vi se ganske anderledes på livet.

• StenbukkeMånen kan både bidrage med langsigtede, pragmatiske & fornuftige idéer samt udpræget gåpåmod & planlægningssans — eller mere modne & praktiske tilgange til vores lidt mere romantiske følelsesliv denne sæson, men den kan også virke tør, nedslående, begrænsende, frygtsom, bekymret eller give os følelsen af, at det aldrig kan lykkes for os, & vores ellers så optimistiske drømme vitterlig kun er glasur på toppen af livets evige gentagelse, der mest af at minder om Sissyfos evighedsarbejde med at skubbe den samme sten op på toppen af et bjerg, for derefter at finde ud af, at stenen lige så let er trillet ned for bjergets fod igen & hans slidsommelige arbejde nu atter kan begynde forfra.

• Men det er som sagt ikke dér vi skal lægge vores fokus; for jovist er livet på nogle områder “bare” en slidsom uendelig gentagelse af de samme handlinger, men det er også skønt, underfundigt & uden mage, hver eneste dag. Selvom mange solnedgange ligner hinanden er der også nogle, der aldrig kommer igen & denne variation bliver vi mindet om, at huske nu. Livet er lige så smukt, som det er fornedrende, tarveligt & urimeligt — & det er lige så vidunderligt, overraskende & bjergtagende som det er trivielt & ensformigt. Det handler i høj grad om, hvordan vi anskuer det disse dage. Og derfor vil jeg opmuntre til at anvende Månens fattede fornuft på at lægge en solid plan — måske er den anderledes end du havde tænkt dig under Nymånen, men livet består ikke i at sætte sig et mål & så gå efter det — lige gyldigt hvad der ellers sker. Det handler om at kunne tilpasse sig, være smidig & vende sig imod nye muligheder, når de byder sig til — og dertil at føre et gedigent lederskab, som kan hjælpe os med at materialisere disse rosenrøde ønsker — også selvom det skulle vise sig, at den fysiske manifestation kommer i en noget anden form end først antaget — for hvad nu hvis det viste sig, at denne nye form var meget mere vidunderlig & betagende end den forudgående forestilling? Tænk sig bare! Og lad os så se, hvad der kommer op til Fuldmånen i Vædderen d. 20/10!


..
..
Billedet er af victor Prouvé Vision d’Automne, 1899.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0