} 1.kvartal • Måne {

[ Solen 23° i Løven i kvadrat til Månen 23° i Skorpionen, 15.august kl. 17.18 ]

• Månen står halvvejs mellem Ny & Fuld på denne våde, tordenvejrsnat. 1.kvartalet markerer tiltagende Måne, halvt Fuld & viser os en ydre konflikt eller mindre krise.

• Såede vi kim under Nymånens mulm & mørke, er spiringens vokseværk nu i fuld gang & vi er ved at slippe de første kimblade, for at udfolde de første løvblade.

• Månens højre halvdel er synlig (på den nordlige halvkugle) & viser os, at energien arbejder i det ydre liv & at handlingens side er aktiv. Det kan være et godt tidspunkt at handle på vores Nymåne-intentioner. Man skal dog huske at det konfliktende aspekt imellem Solen & Månen viser os, at det vi havde forestillet os under Nymånen, nu kommer frem i en anden form end først tænkt. Vi får mulighed for at korrigere vores udfoldelse & tilpasse vores Nymåneønsker til de nye omstændigheder, der er blevet synlige for os denne weekend.

• Helt konkret handler det om balancen imellem vores rene, rå, uredigerede selv & fremtoning (Nymånen i Løven) overfor vores evne til at indgå i grupper, samarbejde & tilgodese både andres & egne behov lige (Fuldmånen i Vandbæreren).

• Månen befinder sig i Skorpionens dybe, transformerende & dybdepsykologiske vande & har de seneste dage aktiveret & frembragt glemte følelser, oplevelser, tanker & måske endda fortrængte traumer. Især dem, der handler om sårbarhed, ensomhed & at blive afvist, ydmyget eller ekskluderet.

• En af Skorpionens største fornøjelser er at udgrave noget af de mest inderlige & smertefulde vi kender til & trække det frem i lyset, så vi kan danne os et indtryk af det hele & forvandle det. Som efterårets formuldende proces.

• Derfor kan vores tanker eller følelser have kredset om et tidligere sår de seneste dage & måske har vi haft brug for at udtrykke gammel, indestængt vrede, frustration eller uretfærdighed — eller måske dyb sorg, utilstrækkelighed, afmagt eller angst. Er det lykkedes (altså, har man haft plads, tid & rum til at være med følelsen) kan det bringe stor lettelse, forløsning & forsoning.

• Vi kan også have oplevet at denne weekend har ryddet nogle gamle triggere, overbevisninger eller mønstre af vejen, især dem hvor vi vurderer, dømmer, sammenligner eller på anden måde nedgør os selv eller gør os små for at passe ind.

• Det behøver vi heldigvis ikke mere (selvom ovenstående kan være umådelig menneskeligt & vi alle kan falde tilbage & komme til at bebrejde eller skænde på os selv igen).

• Så tilgivelse, forvandling, afklaring & forløsning er nøgleord for de følelser & oplevelser vi har haft denne weekend. Det spændende er: hvordan er du blevet klogere på dig selv? Hvad vil du fejre, frisætte & forløse under Fuldmånen d. 23? Og hvordan skal dine nuværende planer tilpasses så de passer til de nye omstændigheder, der har præsenteret sig for dig på det seneste?

..
..
Billedet er af Johnny Oppenheimer (1923-2005) & har ingen titel, 1980.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0