} 1. Kvartal • Måne {

[ Solen i 25° i Krebsen i kvadrat til Månen i 25° i Vægten, 17. juli kl. 12.10 ]

• I middag står Månen i 1.Kvartal også kendt som det tiltagende kvadrat mellem Sol & Måne.

• Fænomenet “HalvMåne” markerer halvvejen imellem Nymånen i Krebsen vi så for en uge siden & Fuldmånen i Vandbæreren, vi ser om en uge. Første kvartal viser os en eksakt halv Måne på himlen & betyder, at Månen står i det aktive, konfliktende kvadrat-aspekt til Solen. Dvs at der er en spænding (oftest indre) imellem vores væsenskerne (Solen) & vores instinkter, indre liv eller dybe behov (Månen).

• Dette aspekt er et spændingsaspekt, der driver os frem imod handling samt en holdningsændring. Disse følelser kan være besværlige, modstridende & lidt skuffende. Når der er modstrid imellem vores ønsker & behov — eller det vi vil have & det vi har brug for — vokser vi. Det er nemlig her at modenheden træder ind & vi bliver inviteret til at kigge på os selv med mere voksne & modne briller.

• Månen står eksakt halv i Vægtens 25. grad i dag. Det kardinale lufttegn hjælper os til at søge balance, diplomati, samarbejde & en dybere forståelse af os selv igennem mødet med andre. Her udvikler vi vores tænkning, idealer & vores evne til at lede & vise vej fra et kognitivt sted. At den står i den Neptun-herskede grad 25/7 viser os, at vi vinder visdom (7) igennem erfaring, udveksling (5) & samarbejde (2), men også at internationale fællesskaber & interesseorganisationer er vejen frem.

• Dertil aktiverer den også Solens årlige opposition med Pluto, der finder sted når han er præcis halvvejs i sin årlige retrograd — da også de begge står i 25°. Månen bliver dermed det man kalder apex (spids) i den røde trekant I kan se nedenfor & modtager dermed et pres fra både Solen & Pluto. Når Månen står i kvadrat til Pluto kan vi føle os ret udfordrede. Her kan vi opleve kontroltab, at føle os trængt, kontrolleret eller domineret af *noget* — oftest en intern tematik — der presser eller maser os imod en form for kontrol, struktur, orden eller forvandling. Oftest med magt, angst & tvang som virke midler (bemærk især dine tankemønstre, hvordan du indre dialog udfolder sig & hvilke overbevisninger, der er aktive i dag. De kan give et hint om hvor/hvad det er, som 1.kvartal Månen viser os i dag). I dag kan altså godt føles ret træg for nogle. Især mennesker med markante Vægteplaceringer, der befinder sig i 20°-29° eller mennesker med markante Vædderplaceringer i 20°-29°.

• Vi har altså en meget smuk 25•25•25•25-kode, da Venus senere på dagen bevæger sin ind i Løvens 25. grad & dermed står i kvinkuns (også kaldet inkonjunktion) til Pluto. Faktisk er inkonjunktionen et meget dominerende aspekt hele denne måned & det er interessant, fordi det er et meget dynamisk aspekt, der har stort forvandlings potentiale. Det betyder, at det vil opføre sig som en opposition indtil vi har “løst” det & derefter agere som en trigon. Dvs, at vi kan opleve konfliktende forhold, vi kan have svært ved at blive kloge på (med inkonjunktionen befinder de to planeter, der indgår i forbindelsen, sig 150° fra hinanden. Det er typisk to tegn, der har uendeligt forskellige tilgange til livet; fx Venus i Løven: fast, ild, maskulint tegn i forbindelse med Pluto i Stenbukken: kardinalt, jord, feminint tegn. Det er 30° fra trigonen (120°) & 30° fra oppositionen (180°). Når vi taler om transit-astrologi indikerer inkonjunktioner ofte en konflikt, der snart kulminerer (i oppositionen) eller viser os en anden version af en konflikt, der allerede er kulmineret. Derfor ved vi, at når der en måned er mange inkonjunktioner, betyder det, at der vil følge mange oppositioner & dermed være en række spændingsakser, vi skal balancere. Den kommende tid vil vi se Krebsens hjemlige, nære følsomhed (Merkur) vs. Stenbukkens arbejdsorienterede, ambitiøse, langsigtede perspektiv (Pluto). Løvens selvkærlige, optimistiske selvudfoldelse (Venus) vs. Vandbærerens frihedselskende, futuristiske kærlighed til gruppen (Saturn). Og sidst Jomfruens pertentlige, healende organisering af hverdagen (Mars) vs. Fiskenes altruistiske, fællesmenneskelige visioner for det kollektive (Neptun). Men mere om alt det.

..
..
Billedet er af Carl Gustav Carus & hedder “View of Dresden at Sunset”, 1822.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0