} 1. Kvartal Måne • + Venus ● Pluto {

• I nat stod Månen i 1.Kvartal også kendt som tiltagende kvadrat mellem Sol & Måne. Dette aspekt er et spændingsaspekt, der driver os frem imod handling samt en holdningsændring. Solen & Månen stod i hver deres 12° i hhv Vandbæreren & Tyren. 12, der var summen af sidste år & selvom vi har en iboende kreativ og opfindsom energi, er 12 også billede på stagnation eller en venteposition, hvor man måske ikke ved, hvad det er man venter på. I Tarotten repræsenterer 12 Den Hængte, der hænger på hovedet for at se tingene fra nye vinkler før vi handler, høste den fornødne visdom eller for at gentage en lektion vi egentlig allerede er blevet præsenteret for, så vi kan få det hele til at falde på den helt rette plads.
• Som jeg skrev om i går kan disse følelser være besværlige, modstridende & lidt skuffende. Når der er modstrid imellem vores ønsker & behov — eller det vi vil have & det vi har brug for — vokser vi. Det er nemlig her at modenheden træder ind & vi bliver inviteret til at kigge på os selv med mere voksne & modne briller. & med 12/3 energien viser de os, at det ikke er tid til at blive ved med at “hænge fast” i gamle mønstre, men snart kravle ned fra træet med fornyet visdom & handle på de kreative indspark vi akkumulerede hele sidste år. I 2020 skal de virkeliggøres! & findes der er bedre sæson end Vandbærerens til at udfærdige planer for fremtiden? Næppe.
• Vi har alle været igennem en vild transformation de sidste to måneder & selvom #eclipseseason er ovre (for nu) & vi er faldet mere ind/tilbage i vores daglige rytme, er det alligevel som om at noget er helt anderledes. Der er en mislyd i maskineriet eller et eller andet, der er anderledes end det plejer.
• Dette skyldes at vi kollektivt er trådt over tærsklen med Stenbukken, tærskelspringeren, & nu skal begynde at samle & orientere os her på den anden side af nåleøjet. Livet ligner på en måde sig selv & så alligevel ikke. Det kan føles lettende, optimistisk, spændende, foruroligende, utrygt, sorgfuldt eller forvirrende — eller det hele på én gang! Og det giver mening! Med Vandbæreren & Fisken skal vi de kommende uger tegne nye landkort & værdisæt at navigere udfra — og hvad mener vi egentlig om livet & situationerne? Samarbejde, udvikling & kærlighed er nøgleord (både for disse to tegn på den anden side af tærsklen, men også generelt) for 2020.
• Tidligt i morges gik Venus så atter ind i sin sekstil til Pluto & genoptager et tema vi arbejdede på i efteråret. Først igennem kvadratet d. 2 oktober (20° Vægten), men også sekstilen fra 25. Oktober (20° Skorpionen). Vi oplevede en kulmination på denne forbindelse mellem Venus & Pluto d. 12. December (21° i Stenbukken), så hvilke temaer omkring kontrol, dominans & nydelse har været oppe for dig? Der vil være noget, der minder om efteråret, men fordi vi er trådt ind i en ny Pluto●Venus-cyklus, vil vi i dag se tingene i et helt andet perspektiv eller være bedre til at træde ind i vores selvværd & ikke lade os dominere af vores egen frygt, mindreværd eller ydre autoriteter.
• Hvis ikke selvværdet er der helt endnu, er det i hvert fald en ting, det giver mening at stive af de kommende uger. Selvværd er alfa & omega her i livet & der er mange drømme & ønsker, der bliver svære at opfylde eller opnå, hvis ens grundstemning er, at man ikke føler sig fortjent til det. At det ikke er en selvfølge at vi i de Vestlige, kapitalistiske samfund har et super højt selvværd er ikke overraskende. Vi er nogle dårligere købere, hvis vi ikke føler vi mangler noget & det er sværere at sælge eksempelvis skønhedsprodukter til mennesker, der føler at de er helt perfekte, som de er. Dette usikkerhedsforhold imellem individet & masserne afspejles markant i Venus●Pluto-relationer. For Venus er aldrig rigtig tryg ved Pluto, da hendes energi er væsentlig mere blød & fin og knyttet til det daglige & menneskelige, mens Plutos monumentale urkraft, der bevidner menneskealdre og destruerer & genopbygger hele verdener uden at spekulere over det. Ét omløbsår om Solen for Pluto varer 90.520 dage, mens Venus oplever hele 402 Venusår på denne tid, så det er klart, de oplever livet og tiden meget forskelligt. Venus●Pluto-relationer er (stort set ligegyldigt aspekt) komplicerede. Hvis vi formår at balancere dem giver Pluto et fantastisk momentum, hvor vi næsten er uovervindelige, samt en magnetisk, tryllebindende karisma.
• Formår vi  i K K e  at balancere dem er hæmninger, enorme kontrolbehov, angst, mindreværd, selvdestruktion (enten direkte eller via vores relationer) oftest resultatet. I sjældne tilfælde kan hun få lov at bestemme, men det afhænger meget af deres mødes natur, hvilke tegn de står i & om der er andre konfliktende forbindelser der blander sig.

• Som jeg skrev om i juli & oktober er Venus oftest ikke særlig glad for sine årlige møder med Pluto. Da hendes energi er nænsom & passiv (hun handler primært om at læne sig ind i modtagerrollen & nyde) står hun sjældent særlig stærkt overfor denne monumentale dværg, der opererer med livets gåder & de dybereliggende mysterier bag skabelse, død, transformation & alt det skjulte. Han viser os perspektiver, slægt, historie & cyklusser, samt hvordan vi som enkelte individer er ubetydelige i hans store univers. Når han møder Venus & hendes jordnære, nydelsesorienterede tilgang til livet, peger han især på vores hæmninger. Der hvor vi har angst for nydelse, underkastelse, overgivelse & generelt der i livet (& kærlighedsrelationer) hvor vores manglende tillid & tiltagende kontrolbehov saboterer os, vores forsøg på at dele sårbarhed & kærlighed, samt vores kærlighedsrelationer. Men! Det kan selvfølgelig (som med alt andet Pluto-relateret) forvandles. Da Venus’ blide, passive energi oftest er for sart til at kanalisere Plutos massive skaber/destruktionskraft ud i kærlighed eller kreativitet. Besiddertrang, besættelse, jalousi, drama, magtkampe, dominansspil med manipulation &/eller seksuel dominans/krænkelse/underkastelse kan være måder hvorpå denne forbindelse gør sig synlig i vores liv på, især når påvirkningen er indflueret af et hårdt aspekt til Mars. Ekstreme følelser af frastødelse eller tiltrækning er også mulige, men vær opmærksom på, at det vil være mest intenst mens aspektet står på & at disse følelser ikke vil være så markante (hvis eksisterende overhovedet), når det er ovre. Markante, dramatiske brud &/eller trusler om sådanne fulgt af ultimatumer er også mulige i ubalancerede partnerrelationer, mens par, der har en grundlæggende tillid & har været igennem de værste usikkerheder vil opleve muligheder for de helt dybe sjælelige forbindelser.
• Vi kan også føle os domineret af en *overmagt* (af enhver art), hvor vores oplevelse vil berøre vores personlige værdier — både åndelige & materielle — samt vores kreative evner & modtagelighed (både sjæleligt & fysisk). Hvis vi kan mestre denne energi i dag & ikke lade Mars iltre gemyt løbe af med os (& undgå at blive provokeret af andre) vil der være rige muligheder for at lave gode finansielle aftaler disse dage. Når Pluto støtter Venus & de er i konstant dialog, som de er under et sekstilaspekt som det forestående, vil der være gode forudsætninger for at blive bakket op af magtfulde positioner eller blive hjulpet i sikkerhed økonomisk. Dette kræver dog at vi kan stå op for os selv & mønstre det fornødne selvværd til at modtage alt dette, for som sagt uden selvværd kommer aftalerne & heldet ikke!
• Kort sagt kan der altså være temaer i dag omkring kærlighed & strid, intensitet & ønsket om at forbinde os på dybere planer. Månen lister ind i et sekstil aspekt til Venus senere & gør hende dermed til apex (spids) i en sekstil-Yod mellem Pluto, Venus & Månen, der også er aktivt i morgen. Når Månens familie & tryghedstemaer blander sig med Venus’ kærlighed- & nydelsestilgange samt Plutos dominans, kontrol & magtforhold er der lagt op til spændende temaer omkring familie, traditioner & kærlighed. Måske oplever vi en konflikt imellem vilje (Mars) & behov (Venus), & selvom Venus almindeligvis er den vagere energi, bliver hun støttet af Pluto & kunne sagtens finde på at insistere på sin ret i dag. Et godt råd er nok at tage den med ro, at kunne sige pyt, hvis man kan mærke temperamentet begynde at koge & vide, at der findes bedre måder at få sin vilje på end at blive stejl & brutal.

Billedet er af Marie-Denise Villers & bærer titlen: “Portrait of Madame Soustra”, 1802.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0